Evet başarılı olduğunu düşünüyorum üstelik ücretsiz olması çok iyi. Bu arada lütfen kendine inan, sen bu kiloları vereceksin...Teşekkür ederim hemen inceliyorum. Güzel bir site sanırm kalan kalorinin bildirilmesi falan. Teşekkür ederim.
İnan bu dediklerinin hepsini çok iyi biliyorum. Kafaya koyduğum ve asıldığım zaman çok iyi yapıyorum diyetimi, 1 lokma bile kaçırmıyorum. Zira neden bildiklerimi uygulamıyorum bilmiyorum, üstelik kilomdan bu kadar bıkmışken...Kendini ne uygulamayacagini bildigin diyetlerle, ne de ettigin hakaretlerle kandir. Bunlar bir tur vicdan rahatlatmasi diye dusunuyorum. Kilo vermek insanin kontrolu disinda bir sey degil. Gayet basit yolu yordami var.
Ben eskiden fazla kiloluydum ve habire diyetler denerdim, her yedigimin kalorisine bakardim, hergun tartilirdim filan. Bunlarin hepsi fasa fiso. Taktikca daha cok kilo aliyor insan bir de.
Uygulamiyorsun nasil olsa. O yuzden diyeti bosver. Belli basli seyler uygula. Mesela bol su ic. Tika basa doymadan kalk sofradan. Aksam gec saatte yeme. Kahvaltini guzel yap, gibi. Bu tur belli basli seyleri daha rahat uygulayabilirsin.
Bir de tavsiyem, onunde hep su bulundur. Bende kac yillik aliskanlik oldu. Otururken hep yanimda buyuk bardak suyum vardir. Onumde durdukca canim ceker, bitirdikce gider yenisini doldururum, boylece bol su iciyorum. Abur cubur sevmem zaten. Aklima da gelmez. Kilo verme derdinde degilim, benimki zevk meselesi. Etrafimda her daim suyum olmali. Ama kilo vermek isteyenlere de tavsiye ederim. Aklina abur cubur gelmez belki su icerken.
O hesaplara hep bakıyorum, buradaki topikleri hep okuyorum gaza gelip diyete başlıyorum hep ya ertesi gün yada sabah bırakıyorum.İstagramda hesabi ac orda bir suru diyet hesebi var gercekten iyi motive ediyor tavsiye ederim.kendine o kadar yuklenme.olabilir alabilirsin kilo yeniden daha once nasil 60verdiysen o aldigin 30u da verirsin.
Önce psikolog sonra diyetisyenle çözebilirsin bu sorununu.Öküz gibi oldum. Tam bir besili danayım, beni kesseniz 20 aile doyar. İbrem tavana vurdu yakında kapıdan geçemiycem. Otobüste desen 1 buçuk koltuk kaplıyorum. 2 tane pantolonumun içine yıkayıp yıkayıp giriyorum nütün kıyafetlerim askıda geçen yazdan beri giyemiyorum hiçbirini. Kendimden utanıyorum tiksiniyorum hala daha akıllanmıyorum. İmcecik olmuştum 60 kilo vermiştim dal gibiydim. 30 kilosunu aldım utanmadan hala daha yiyorum, aç olmam lazım benim ya yemeğin haram olması şazım hala öküz gibi yemek yiyorum!
Yarım diyet diyip akşam bozuyorum. Neden eaki azmim neden eski motivasyonum yok? Neden toparlanmıyorum?
Herşeyi bilip farkında olup neden eskisi gibi olmuyorum!
İğreniyorum kendimden...
Spor benim tek derdim. Hem kansızlığım hem de kilom engel oluyor buna. Zira gittiğim diyetisyenler 100 kiloya inmeden spor vermiyolardı. Bir keresinde spor yaparken bayılmıştım fobi kaldı.Ilk önce yeme aliskanliklarinizda nerde problem var onü cözmelisiniz. Gerisi gelir..
Mesela benim kilolu arkadasim vardi..zamanla anladik nerde hata yaptigini..
mesela sabahh ve öglenleri cok az yiyordu en son aksam yemeginde dolduruyordu mideyi. Ara ögünleri hic yoktu.
Halbuki karnini en cok kahvaltida doyuracaksin. Ve ana yemeklerinin aralarinda yogurt olsun meyve olsun kücük birseyler yiyeceksin. Yoksa direk ac mideyle ana yemegine saldirirsin al sana kilolar.
Masadanda ne ac ne tok kalkacaksin. Zaten yediklerimiz sonradan sindiriliyor..tokluk hissi sonradan geliyor yani. Ama o masada mideyi tika basa dolduruyor cogumuz.
Ve kendinize yiyecekleri yemek istediklerinizi yasaklamayin. Yasaklar cazip geliyor..
Önemli olan dozunda yemek herseyi. Istediginiz her seyden azar azar yiyebilirsiniz.
Veya haftada bir gün secin o gün istediklerinizi yiyin.
Tabi bunlar hergün fast food olmasin. En iyisi kendiniz saglikli hergün yemek hazirlamaniz.
En önemliside spor..Youtube da birsürü spor pilates videolari var vs..
Öyle ac kalmakla kilo verilir belki ama iskence olur ve yine alma ihtimali var ..uzun süreligine de faydasi olmaz ve sagliksiz olur.
Psikologla çözemedim maalesef.Önce psikolog sonra diyetisyenle çözebilirsin bu sorununu.
Öküz gibi oldum. Tam bir besili danayım, beni kesseniz 20 aile doyar. İbrem tavana vurdu yakında kapıdan geçemiycem. Otobüste desen 1 buçuk koltuk kaplıyorum. 2 tane pantolonumun içine yıkayıp yıkayıp giriyorum nütün kıyafetlerim askıda geçen yazdan beri giyemiyorum hiçbirini. Kendimden utanıyorum tiksiniyorum hala daha akıllanmıyorum. İmcecik olmuştum 60 kilo vermiştim dal gibiydim. 30 kilosunu aldım utanmadan hala daha yiyorum, aç olmam lazım benim ya yemeğin haram olması şazım hala öküz gibi yemek yiyorum!
Yarım diyet diyip akşam bozuyorum. Neden eaki azmim neden eski motivasyonum yok? Neden toparlanmıyorum?
Herşeyi bilip farkında olup neden eskisi gibi olmuyorum!
İğreniyorum kendimden...
Canım 1 buçuk senedir saygı duyuşucak bir beden bırakmadım kendimde. Genç yaşımda bana yakışmauan bir yük taşıyorum kendimde. Üstümde resmen nir insan daha var... Çok güzelsin ama kilo ver cümlelerinden bıktım artık. Kendimdn nefret etmemin nedenlerinden biri bu kadar bilinçli olup uygulamamak. Olayı kafamda bitirmemek. Bir kere yaptım bir daha yapamıyorum.Yaa lutfen kendinize boyle seyler soylemeyin. Kendinize bedeninize saygi duymadiktan sonra kiloyu nasil vericeksiniz... ben bile uzuldum soylediklerinize sizin adiniza
Canım 1 buçuk senedir saygı duyuşucak bir beden bırakmadım kendimde. Genç yaşımda bana yakışmauan bir yük taşıyorum kendimde. Üstümde resmen nir insan daha var... Çok güzelsin ama kilo ver cümlelerinden bıktım artık. Kendimdn nefret etmemin nedenlerinden biri bu kadar bilinçli olup uygulamamak. Olayı kafamda bitirmemek. Bir kere yaptım bir daha yapamıyorum.
Bu düşünceler gayet normal. İnsanların bakışları bazen bana bunu çok iyi anlatıyor canım. Bunşarı okudukça yine utandım kendimden. İradem çok çok sağlamdır. Eski iradem kalmadığı için şuan bu durumdayım. Bilinçli olarak bu dırumdayıö hemde! Ama bu konuyu açtığımdan beri tamamen hırslanmıi durumdayım. İniallah eskisi gibi olucam. Çok teşekkür ediyorum..valla güzel arkadaşım, sen kendine madem bu kadar yüklenmişsin ben de bir iki şey söyleyeyim belki yine gaza gelirsin.
İnsanların asla yüzüne ya da arkasından söylemediğim şeyler bunlar.
Ama aşırı kilolu birini görünce aklımdan şunlar geçiyor:
Bir sağlık problemi yüzünden değilse bu kadar kiloya ulaşana kadar ne çok yemiştir! diyorum içimden.
Nasıl kıyafet buluyor, acaba istediği kıyafetleri bulabiliyor mu yoksa üstüne ne olursa onu mu giymek zorunda kalıyor?
Bi insan bu kadar kilo alana kadar hiç mi kendisine "ben ne yapıyorum, tutayım şu boğazımı" demiyor, açlıktan ölmekten mi korkuyor? gibi düşünceler aklımdan saniyelik olarak geçmekte.
daha önce 60 kilo vermişsin bu harika bir şey. demek iraden sağlammış!
bu kadar yemeğe düşkün olacak ne var ki?
Evet canım. Eski diyet listem çok çok güzel. Her öğün ekmek falan var ben bi tek akşam yemiycem. Bütün arkadailarımın verdiği püf noktalarıda aklıma yazdım.her öğünde bol yeşillik salata bulundur.
öğle ve akşam yemeklerinde mutlaka bir kase yoğurt ye.
birer dilim ekmek veya ekmeğin yerini tutacak bir şey.
koca bir kase salata zaten mideyi dolduruyor yemeğini bile yiyemiyorsun.