Premature Bebekler Neolur biseyler yazin

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

akrepkiz

Guru
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2008
693
241
303
39
Hollanda
Herkese merhaba ozel anneler
29.11.2012 de 36+2 de kizimi sezeryanla dunyaya getirdim. 2230 gr olarak dogdu. İlk saatte hersey normalde daha sonra kan sekerinin cok dusuk oldugunu soyleyerek cocuk hastanesine aldilar ve glikoz verdiler ogun sekeri normale dondu simdi hala 5% glikoz veriliyo ve sekeri normalde suanda. Ayin 30 unda yani dogduktan ertesi gun kuveze alindi nedeni ise vucut isisini kendi ayarlayadigi icin ve biberondan fazla icmek istemedigi icin burnuna sonda takildi. Cok uzun yaziyorum kusura bakmayin ama cok caresizim anca siz bana yardim edebilirsiniz sizce nekadar daha devam eder bu surec simdi antibiotitede baslandi mikrop kapmis oldugundan supheleniyorlar doktorlar yarin kan sonuclari gelecek ama fazla emmiyo ve bazen cikariyo burnundan veriyorlar emmesi geren cc yi bugun cok sukur normal yataga aldilar bakacaklar eger vucut temperaturunu kendi ayarlarsa kuveze kalmiycak ama sonda ve kolundaki antibiotik icin takilan igne beni mahvediyor cok kucuk cok caresiz gozlerini fazla acmiyo cok uyuyo anlamiyorum normal diyorlar ama anlamiyorum tabi kilo kaybida var neolur bana iyi olur diyin

Öncelikle geçmiş olsun.. Bebeğinizin doğum haftası ve kilosu iyi.. Sezeryan ile 36.haftada alındığına göre sorun anne karnında iken fark edilmişti.. Hangi hastanede yatıyor bebeğiniz.. glikoz durumunu bilemem ancak her erken doğan bebek ilk başta emmek istemez, emdiğini kusar..

benim oğlum da 36+0 da doğdu. ancak doğumkilosu daha iyiydi 2740 gr. Bizde sadece ilk saatlerde vücut ısısını ayarlayamadığıiçin 1 saat kontrol altındat tuttular..ve ilk başta emmek istemedi erken doğduğu için ve ilk günler evde hazmedemediği için emdiğini de burnundan kusuyordu nefessiz kalıyordu falan...

Yani bu yüzden kuvezde tutmaları falan neden acaba?

arkadaşımında 33haftalık doğan bebeği 1700 dogdu..1 gun kontrol altında kalıp cıkardılar... emmıyordu kasık bıberonla besledıler ılk zamanlar

29.11.2012 de 36+2 de kizimi sezeryanla dunyaya getirdim. 2230 gr olarak dogdu. İlk saatte hersey normalde daha sonra kan sekerinin cok dusuk oldugunu soyleyerek cocuk hastanesine aldilar ve glikoz verdiler ogun sekeri normale dondu simdi hala 5% glikoz veriliyo ve sekeri normalde suanda. Ayin 30 unda yani dogduktan ertesi gun kuveze alindi nedeni ise vucut isisini kendi ayarlayadigi icin ve biberondan fazla icmek istemedigi icin burnuna sonda takildi. Cok uzun yaziyorum kusura bakmayin ama cok caresizim anca siz bana yardim edebilirsiniz sizce nekadar daha devam eder bu surec simdi antibiotitede baslandi mikrop kapmis oldugundan supheleniyorlar doktorlar yarin kan sonuclari gelecek ama fazla emmiyo ve bazen cikariyo burnundan veriyorlar emmesi geren cc yi bugun cok sukur normal yataga aldilar bakacaklar eger vucut temperaturunu kendi ayarlarsa kuveze kalmiycak ama sonda ve kolundaki antibiotik icin takilan igne beni mahvediyor cok kucuk cok caresiz gozlerini fazla acmiyo cok uyuyo anlamiyorum normal diyorlar ama anlamiyorum tabi kilo kaybida var neolur bana iyi olur diyin

öncelikle kızınız uzun ömürlü sağlıklı analı babalı büyüsün inşAllah.bu olanların hepsi çok normal.tabi sizde her prematüre annesi gibi daha önce prematüre doğan bi bebek görmediğiniz için ona yapılan herşeyin nedenini sebebini ve sonrasını sorguluyosunuz.ama tüm bunlar çok normal.anne karnında tamamlayamadığı gelişimi küvezde tamamlıyo şu anda.içinizi rahat tutun.evde olsa en ufak şeyde dahada panik olursunuz bebeğiniz orda kendisini toparlıyo.şu anda enfeksiyon kapmayada çok müsait inanın küvez ortamı prematüre bebkler için evden daha hijyenik daha doğru.en ufak anormallikte uzman ve tecrübeli eller ona müdahale ediyo.siz yanına gittikce sizi hissediyo emin olun buna.çok kısa sürede Allahın izniyle beslenmeside düzene girer ve ancığının kucağına verip taburcu ederler.ikizlerim27 haftalık doğukları için bütün bu süreci iyi biliyorum.kızınızın ismi ne?tez zamanda kavuşursunuz inşALLAH

Allah analı babalı büyütsün.Benim oğlum da erken doğdu 33+4'te 2200 gr.Çok şükür küvöze girmedi ama bizimki büyük şanstı.Erken doğum riski olduğu için hastanede yattığım için ciğer geliştirici iğne yapmışlardı solunum sıkıntısı olmadı,kilosu da iyi olunca küvöze gerek kalmadı.Sen de endişelenme erken doğanlarda küvöz gayet normal.Kan şekeri de verdikleriyle dengelenir.Az yiyen bebek bir de erken doğduğu için sarılık riski fazla olur.Eğer sarılık varsa o da uyku yapar.Benim oğlum da ememezdi hep sağıp verdim biberonla.Kilo kaybı da çok normal bütün yenidoğanlar hastaneden kilo verip çıkıyolar.Sen gönlünü ferah tut bunlar geçici.Allah daha büyük dertler hastalıklar vermesin.İnşallah en kısa zamanda yavrunu alıp evine geçersin.

allah analı babalı büyütsün can sağlığı ile inşallah. canım benimde 3 çocuğum var 36 haftalık ve 35 haftalıktı ilk çocuklarım ama bu 3 numaram kayram biraz daha erken geldi 34. haftada aramızdaydı sezeryanla dogdu oglum 2400 idi kilosu küveze alınmadı ama senin dediğin gibi emmiyor ve uyku halindeydi.hastanede yatarken daha sütümü beklemeden oradaki hemşireler illah mama verin süt olmaz erken doğum dediler. ama ben ki üç kere mama verildiğini gördüm bebeğime onun haricinde emzirmeye çalıştım tüm ağrılara rağmen.yarım saat 1 saat arayla mızladıkça meme verdim ve sütüm geldi.unutmayalımki her annenin sütü bebeğine yeter .yeterki sık sık emzirsinler. allah herkesin bebeğini korusun.
sana tafsiyem uyuyor diye bırakma bebeğini al kucağına uyandır ve emzir yoksa kan şekeri düştüğü için uyku haline girer bebek ve sorun olur. sağlık versin rabbim inş.

Back