Neocate mamayı nasıl yediriyorsunuz!!! Acill!!

Mehmetalha

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2017
10
1
33
Acil yardıma ihtiyacım var.. bebeğimde inek sutu alerjisi yumurta ve kuruyemişlere karsi alerjisi var.. Doktor neocate mama verdi ama ne yaptıysam içmedi oğlum.. muhammedi yapıp içine yarim cay kaşığı koydum onu bile anladı pekemzle tatlandirdim yine yemiyo ayrıca oğlum mememi reddettiginden suyum de çok azalmış.. uyanıkken hiçbirşekilde emmiyo sadece uykudayken emziriyorum bazen 7 saat bile ac kaliyo ama yine emmiyo.. bi türlü bi yolunu bulamadım.. aptamil pregomin de denedim.ama hiç faydası yok.. hatta mamayı sütümle karistirdim yine almadı.. siz neler yapıyorsunuz?? Kafayı yemek üzereyim

Ayy çok teşekkür ederim.. dışarı çıkar çıkmaz alicam.. insallah bi problem olmaz içer.. peki böyle de almazsa ne yapmalıyım??

Ayy çok teşekkür ederim.. dışarı çıkar çıkmaz alicam.. insallah bi problem olmaz içer.. peki böyle de almazsa ne yapmalıyım??
Rica ederim :) vanilya baya değiştiriyo tadını içer die düşünüyorum ama içmezse O zaman mamayı değiştirin similac ın yine süt alerjisine karşı olan maması var onun tadı biraz daha iyi

Rica ederim :) vanilya baya değiştiriyo tadını içer die düşünüyorum ama içmezse O zaman mamayı değiştirin similac ın yine süt alerjisine karşı olan maması var onun tadı biraz daha iyi[/QUOT

Tamam.. çok sagolun allah razı olsun.. bi an önce bebislerimiz iyilessin insallah❤

Merhaba. Allah yardımcınız olsun. Allerjenler sütünüze geçtiği için istemiyordur bebeğiniz emmeyi. Alerji gaz yapıyorsa o da çok sancı verir emerken. Bebeğiniz çektiği sancıyı emmeyle eşleştirdiği için emmek istemiyordur.

Bildiğim kadarıyla neocate mama dışında hayvan sütü proteini içermeyen mama yok. Zor da olsa iki hafta süt sağarak, emzirmeye çalışarak, mama yedirmeye çalışarak idare edin. Bu süreçte sıkı diyet yapın, süt, kaymak, krema, tereyağ, yoğurt, peynir, paket gıda, tropikal meyveler, yumurta, kuruyemiş yemeyin. Alerjenler üç haftada tamamen atılıyormuş anne sütünden, iki hafta sonra belirgin azalıyormuş. Bebeğinizdeki alerji belirtileri de hafiflemiş olur bu süreçte. İki hafta sonra tekrar emzirmeyi denediğinizde daha az rahatsız olur. Bunun işe yarayacağına inanıyorum. Allah yardımcınız olsun.

Merhaba. Allah yardımcınız olsun. Allerjenler sütünüze geçtiği için istemiyordur bebeğiniz emmeyi. Alerji gaz yapıyorsa o da çok sancı verir emerken. Bebeğiniz çektiği sancıyı emmeyle eşleştirdiği için emmek istemiyordur.

Bildiğim kadarıyla neocate mama dışında hayvan sütü proteini içermeyen mama yok. Zor da olsa iki hafta süt sağarak, emzirmeye çalışarak, mama yedirmeye çalışarak idare edin. Bu süreçte sıkı diyet yapın, süt, kaymak, krema, tereyağ, yoğurt, peynir, paket gıda, tropikal meyveler, yumurta, kuruyemiş yemeyin. Alerjenler üç haftada tamamen atılıyormuş anne sütünden, iki hafta sonra belirgin azalıyormuş. Bebeğinizdeki alerji belirtileri de hafiflemiş olur bu süreçte. İki hafta sonra tekrar emzirmeyi denediğinizde daha az rahatsız olur. Bunun işe yarayacağına inanıyorum. Allah yardımcınız olsun.

Bebeğim 5 buçuk aylık 1. Aydan itibaren çok sıkı bi diyete başladım bebeğim için en ayrıntısına kadar dikkat ediyorum.. benim bebeğinin kakası kanlı olunca dr inek sutu alerjisi olduginu soyledi geçen ay alerji bölümüne gittik test yaptık yumurtanın beyazı darisi be kuru yemişlere de çıktı bebeğim sütümü emmedigi için oldukça azaldı onun içinn dr mama verdi amanne yaptıysam almadı.. yalnız olduğum için bi türlü dışarı çıkıp vanilya surubu da alamadim.. fakat gazi çok var hala da acillik olabiliyoruz.. ama bu kadar sıkı diyet yapmama rağmen böyle onun için çok üzülüyorum

Bebeğim 5 buçuk aylık 1. Aydan itibaren çok sıkı bi diyete başladım bebeğim için en ayrıntısına kadar dikkat ediyorum.. benim bebeğinin kakası kanlı olunca dr inek sutu alerjisi olduginu soyledi geçen ay alerji bölümüne gittik test yaptık yumurtanın beyazı darisi be kuru yemişlere de çıktı bebeğim sütümü emmedigi için oldukça azaldı onun içinn dr mama verdi amanne yaptıysam almadı.. yalnız olduğum için bi türlü dışarı çıkıp vanilya surubu da alamadim.. fakat gazi çok var hala da acillik olabiliyoruz.. ama bu kadar sıkı diyet yapmama rağmen böyle onun için çok üzülüyorum
Bir yaşın altında deri ve kan testleri gerçek sonuç vermeyebiliyormuş, bir kaç doktor söylemişti bize. Mesela benim kızımın süt alerjisi olmasına rağmen deri testi temiz çıktı. Ben tedbiren kuruyemiş ve tropikal meyve de yemiyorum. Acaba testte çıkmayan bir besine daha alerjisi olabilir mi sizin bebeğinizin de? Ben de yaşıyorum, çok zor biliyorum ama bir süre en az alerji yapan yiyeceklerle beslenseniz, ekmeği bile çavdar ekmeği tercih etseniz de bebeğinizin gazı azaldığında teker teker ekleseniz diğer besinleri diyetinize. Başka neye alerjisi olduğunu belki böyle bulabilirsiniz. Allah yardımcınız olsun.

Bir de sadece inek sütü değil koyun ve keçi sütü ve türevlerini de tüketmeyin. Et bile yiyemeyenler olduğunu okudum. Elinizden geldiği kadar genişletmeyi deneyin diyeti. Umarım işe yarar.

Bir de sadece inek sütü değil koyun ve keçi sütü ve türevlerini de tüketmeyin. Et bile yiyemeyenler olduğunu okudum. Elinizden geldiği kadar genişletmeyi deneyin diyeti. Umarım işe yarar.

Haklisiniz.. bi ekmek kaldı zaten sana eti falanda tuketmiyotum.. annem başımın etini yiyiyo bebeğini sütten kes hasta olacaksın diye o derece.. ekmeği değiştirmeyi deneyecem

Haklisiniz.. bi ekmek kaldı zaten sana eti falanda tuketmiyotum.. annem başımın etini yiyiyo bebeğini sütten kes hasta olacaksın diye o derece.. ekmeği değiştirmeyi deneyecem
Çok zor olduğunu biliyorum ama asıl bebeklerimiz alerjik bebek olduğu için çok daha fazla ihtiyaçları var sütümüze. Allah yardımcımız olsun, en çok iki sene sürüp geçecek bu sıkıntılar da. Alerji yapan ne bilseniz tek çeşit yemeye de razı olurdunuz sanırım benim gibi. Bilememek, sürekli denemeler yapmak bir şey yiyememekten daha çok yıpratıyor insanı.

Ben de tüm süt ürünlerini kesip bebeğimin rahatlamasını bekledim. Bir hafta önce üç gün peynir yiyip ara verdim, sonra bir üç gün daha yedim. Peynire tepki vermemiş gibiydi. Buna güvenerek dün akşam yoğurt da yedim. Kakası normale dönen bebeğim bugün tamamen mukustan ibaret yeşil kaka yaptı, ensesinde sivilce gibi bir kızarıklık oluştu. Bir süre hiç deneme yapmadan tamamen süt ürünlerini kesme kararı aldım. Benim yediğim bir şeyin bebeğime zarar veriyor olması çok üzüyor beni. Katkı maddelerinin de alerjiyi alevlendirdiğini okumuştum, çavdar unu alıp evde ekmeğimi kendim yapmayı planlıyorum. Bir kerede çokça yapıp atarım buzluğa. Belki size de fikir olur.

Allah evlatlarımıza şifa bizlere sabır versin.

Çok zor olduğunu biliyorum ama asıl bebeklerimiz alerjik bebek olduğu için çok daha fazla ihtiyaçları var sütümüze. Allah yardımcımız olsun, en çok iki sene sürüp geçecek bu sıkıntılar da. Alerji yapan ne bilseniz tek çeşit yemeye de razı olurdunuz sanırım benim gibi. Bilememek, sürekli denemeler yapmak bir şey yiyememekten daha çok yıpratıyor insanı.

Ben de tüm süt ürünlerini kesip bebeğimin rahatlamasını bekledim. Bir hafta önce üç gün peynir yiyip ara verdim, sonra bir üç gün daha yedim. Peynire tepki vermemiş gibiydi. Buna güvenerek dün akşam yoğurt da yedim. Kakası normale dönen bebeğim bugün tamamen mukustan ibaret yeşil kaka yaptı, ensesinde sivilce gibi bir kızarıklık oluştu. Bir süre hiç deneme yapmadan tamamen süt ürünlerini kesme kararı aldım. Benim yediğim bir şeyin bebeğime zarar veriyor olması çok üzüyor beni. Katkı maddelerinin de alerjiyi alevlendirdiğini okumuştum, çavdar unu alıp evde ekmeğimi kendim yapmayı planlıyorum. Bir kerede çokça yapıp atarım buzluğa. Belki size de fikir olur.

Allah evlatlarımıza şifa bizlere sabır versin.
Bu dudumu gerçekten yaşayan bilir çok zor hemde çok acı.. ben 6 ay oldu tüm süt ve süt ürünlerini hazır paket gıdaları pasta börekleri aklınıza gelebilecek herşeyi kestim. Ayrıca dana eti , yumurta tahin susam simit... bunların hepsini de kestim.. işte 6 aylik oldu acaba geçmişidir diye sütun çok az olduğu birşeylerden baslamayi düşünüyorum.. mesela bitter çikolata.. doğru mu düşünüyorum bilmiyorum.. benim bebeğinin süt alerjisi deride kendini göstermedi sadece kalada kan oluyo onun için de gastroentroloji bölümüne gitmem lazım ki o bölümün doktorunu bulmak çok zor geceden sira Ya giriyor insanlar.. velhasıl sadece alerji bölümünde teyit ettik

Bu dudumu gerçekten yaşayan bilir çok zor hemde çok acı.. ben 6 ay oldu tüm süt ve süt ürünlerini hazır paket gıdaları pasta börekleri aklınıza gelebilecek herşeyi kestim. Ayrıca dana eti , yumurta tahin susam simit... bunların hepsini de kestim.. işte 6 aylik oldu acaba geçmişidir diye sütun çok az olduğu birşeylerden baslamayi düşünüyorum.. mesela bitter çikolata.. doğru mu düşünüyorum bilmiyorum.. benim bebeğinin süt alerjisi deride kendini göstermedi sadece kalada kan oluyo onun için de gastroentroloji bölümüne gitmem lazım ki o bölümün doktorunu bulmak çok zor geceden sira Ya giriyor insanlar.. velhasıl sadece alerji bölümünde teyit ettik
Alerji testleri bir yaşından önce doğru sonuç vermeyebileceği için deneme yanılma yoluyla alerji yapan gıdayı bulmak bizim durumumuzda daha önemli. Doktora gidemediğiniz için çok üzülmeyin o yüzden. Bir kaç doktor söyledi annenin deneyimi testlerden daha önemli diye.

Süt diyetini açmaya peynirle başlanıyor yalnız. En az peynir zarar veriyor çünkü. Üç gün peynir yiyip bebeği gözlemliyorsunuz. Sorun çıkmazsa üç gün yoğurt. Yine sorun çıkmazsa üç gün süt. Ama ben sizin yerinizde olsam etle başlarım. Alerji ihtimali en düşük olanlardan başlayın ki olur da süt yediğiniz gün bebek etkilenirse eti ekmeği denemeye cesaret edemezsiniz. Bir de süt ürünleri fırınlanınca daha az alerji yapıyormuş aklınızda olsun.

Ben yoğurt denemesinin ardından bebeğimin mukuslu yeşil kaka yaptığını söylemiştim. Şu an felaket gaz sancısı var ağlaya ağlaya uyudu kucağımda. Koyduğum an içli içli ağlıyor yavrum. Koltukta kucağımda uyuyor kıpırdana kıpırdana. Sabaha kadar böyle gider korkarım. Dört buçuk aylık daha çok küçük ama dişleri de sancılı günlerden sonra yeni çıktı. Bebeğimin derdine dert ekledim diye suçluyorum kendimi.

Alerji testleri bir yaşından önce doğru sonuç vermeyebileceği için deneme yanılma yoluyla alerji yapan gıdayı bulmak bizim durumumuzda daha önemli. Doktora gidemediğiniz için çok üzülmeyin o yüzden. Bir kaç doktor söyledi annenin deneyimi testlerden daha önemli diye.

Süt diyetini açmaya peynirle başlanıyor yalnız. En az peynir zarar veriyor çünkü. Üç gün peynir yiyip bebeği gözlemliyorsunuz. Sorun çıkmazsa üç gün yoğurt. Yine sorun çıkmazsa üç gün süt. Ama ben sizin yerinizde olsam etle başlarım. Alerji ihtimali en düşük olanlardan başlayın ki olur da süt yediğiniz gün bebek etkilenirse eti ekmeği denemeye cesaret edemezsiniz. Bir de süt ürünleri fırınlanınca daha az alerji yapıyormuş aklınızda olsun.

Ben yoğurt denemesinin ardından bebeğimin mukuslu yeşil kaka yaptığını söylemiştim. Şu an felaket gaz sancısı var ağlaya ağlaya uyudu kucağımda. Koyduğum an içli içli ağlıyor yavrum. Koltukta kucağımda uyuyor kıpırdana kıpırdana. Sabaha kadar böyle gider korkarım. Dört buçuk aylık daha çok küçük ama dişleri de sancılı günlerden sonra yeni çıktı. Bebeğimin derdine dert ekledim diye suçluyorum kendimi.

Deneme yanılma yöntemiyle fındık fıstık badem ceviz ve yumurtayı farkettim... Ne zaman kuruyemislkuruyemislerden birini yesem kaka yeşil köpüklü veya balgam gibi içinde de kan oluyordu.. yumurta da yanaklarında yaraya sebep oluyordu.. okadar kötüydü ki dr kortizonlu kremler verdi 1 yaş altı kullanılmayan kremler.. sadece 3 gün kullan dedi başta çok tereddüt ettim ama sonra ne yaptıysam yüzündeki yarayı getiremediğim için iz kalacak diye çok korkup kullandım geçti fakat iki gün sonra tekrar çıktı tekrar kullandım yine geçti iki gün sonra yine tekrarlayınca haftaya yine doktora gidecem inşallah sormam lazım..

Bu arada dediginizde haklisiniz et denemeliyim inşallah bişey çıkmaz.. peyniri de bilmiyordum yavaş yavaş sira Ya uyup denemekte fayda var benim bebeğim de tam 6 ay olması bi haftası var daha.. doktordan sonra denemelere başlayacam..

sizin bebeğinizin dışı çıktı mi?? Benimki 5 aylıkken çıkardı zaten meme emmek istemediği için ısırıp duruyo.. oysaki geç çıkarmasını çok istemistim bu arada mama içmediği için ek gıdaya geçtim tabi pirinç unu ve pekmez veriyorum yarim çay bardağından daha az bazen irmik katıyorum bazen içine elma veya muz eziyorum.. bunu yiyince meme emmek istiyo bi yandan iyi oldu benim için.. fakat irmik verdiğim gün gazi çok oluyo.. bide bebeğim doğduğu günden beri en az 7 defa kaka yapardı hemde çok sancıyla kabız gibi ıkınıp dururdu ama işgalci hep hatta makati çatlamış o derece krem kullaniyoruz şimdi.. bu muhallebili verdiğim günden yani 1 hafta oluyor kakasi gayet azalmış kaka azalınca aşırı sancısı da gitti günde 1 defa yapiyo bazen iki günde bir tabi muhallebiyi 1 defa veriyorum gerisi hep anne sutu.. muhallebiye irmik kattığım zaman çok gazi oluyo metsil kullanıyorum rahatliyo.. siz gaz ilaci kullanıyor musunuz??

Ne kadar çok şey yazmışsınız. Daha yazamadığınız neler var değil mi? Bebeğimin çektiğini biliyorum, başka bir bebeğin de aynı şeyleri yaşamasını asla istemem ama burada benimle benzer şeyler yaşayan anneler görünce hem daha az endişeleniyorum hem de bebeğim için diyet yapmaya daha çok motive oluyorum.

Bebeğinizin yanağındaki inatçı yara bence hala yediğiniz bir şeye alerjisi olduğunu gösteriyor. Ikınarak kaka yapması da alerji yüzünden diye düşünüyorum. Çünkü yoğurt yediğim günden beri bebeğim ıkınmaktan helak oldu, sürekli kaka yapıyor, emerken de ağlıyor kakası rahatsızlık verdiği için. O kadar üzülüyorum ki. En çok rahatlaması gereken yer annesinin göğsü ama ağlaya ağlaya tepine tepine emiyor yavrum. Tek tesellim memeye çok bağlı olması.

Ek gıdaya geçince kakasının düzelmesi daha az alerjen almasından olabilir diye geldi aklıma. Yalnız malesef bebeklerimiz de bizim gibi çok az şey yiyebilecekler, buna çok dikkat etmelisiniz. Bir çok yiyeceği karıştırıp verirseniz neye alerjisi olduğunu anlayamayabilirsiniz. Önce patates, havuç, armut ve elma ile başlanıyor diye hatırlıyorum. Üç gün kuralı diye bir şey var. İlk üç gün sadece patates verip bebeği izleyeceksiniz. Bir şey olmazsa havuç ekleyeceksiniz menüye. Tüm gıdaları bu mantıkla denemeniz gerekiyor. Bir de ek gıdayı sabah ve öğle saatlerinde verin. Akşam yedirdiğiniz bir şeye gece Allah korusun tehlikeli bir alerjik tepki verirse vücudu farkında olmayabilirsiniz. Dikkat etmemiz gereken ne çok şey var değil mi? Allah yavrularımıza şifa ve hayır versin.

Bebeğim tam dört buçuk aylık oldu bir dişi patladı. İkinci dişi de iki gün önce patladı. Hala huysuz, alerjiden mi yeni diş mi geliyor anlayamıyorum. Kakası da pütürsüz, günde dört kere yapıyor. Diştendir diye düşünüyordum ama hala aynı şekilde kaka yapıyor.

Gaz ilacı bio gaia ve nurse harvey birlikte kullanmıştım ama çok pişman oldum. Nurse harvey gibi yağ karışımı damlaların içinde kimyasal da varmış, bebeğe ilaç vermiş oluyormuşuz. Bio gaia gibi damlalarda canlı bakteri var, bebeğin bağırsak florasını destekliyor ve zararsızmış. Bizim bebeklerimizin bağırsağının iç yüzeyindeki mukus sıyrıldığı için bakteri ihtiyaçlarının olacağını düşünüyorum. Bakteri damlalarını kullanacak olursanız aklınızda bulunsun, her gün aynı saatte aksatmadan kullanmanız gerekiyor. Etkisi bir iki haftada farkediliyor. Benim bebeğimi rahatlatmıştı.

Son düzenleme:
Gerçekten öyle yaz gaz
Ne kadar çok şey yazmışsınız. Daha yazamadığınız neler var değil mi? Bebeğimin çektiğini biliyorum, başka bir bebeğin de aynı şeyleri yaşamasını asla istemem ama burada benimle benzer şeyler yaşayan anneler görünce hem daha az endişeleniyorum hem de bebeğim için diyet yapmaya daha çok motive oluyorum.

Bebeğinizin yanağındaki inatçı yara bence hala yediğiniz bir şeye alerjisi olduğunu gösteriyor. Ikınarak kaka yapması da alerji yüzünden diye düşünüyorum. Çünkü yoğurt yediğim günden beri bebeğim ıkınmaktan helak oldu, sürekli kaka yapıyor, emerken de ağlıyor kakası rahatsızlık verdiği için. O kadar üzülüyorum ki. En çok rahatlaması gereken yer annesinin göğsü ama ağlaya ağlaya tepine tepine emiyor yavrum. Tek tesellim memeye çok bağlı olması.

Ek gıdaya geçince kakasının düzelmesi daha az alerjen almasından olabilir diye geldi aklıma. Yalnız malesef bebeklerimiz de bizim gibi çok az şey yiyebilecekler, buna çok dikkat etmelisiniz. Bir çok yiyeceği karıştırıp verirseniz neye alerjisi olduğunu anlayamayabilirsiniz. Önce patates, havuç, armut ve elma ile başlanıyor diye hatırlıyorum. Üç gün kuralı diye bir şey var. İlk üç gün sadece patates verip bebeği izleyeceksiniz. Bir şey olmazsa havuç ekleyeceksiniz menüye. Tüm gıdaları bu mantıkla denemeniz gerekiyor. Bir de ek gıdayı sabah ve öğle saatlerinde verin. Akşam yedirdiğiniz bir şeye gece Allah korusun tehlikeli bir alerjik tepki verirse vücudu farkında olmayabilirsiniz. Dikkat etmemiz gereken ne çok şey var değil mi? Allah yavrularımıza şifa ve hayır versin.

Bebeğim tam dört buçuk aylık oldu bir dişi patladı. İkinci dişi de iki gün önce patladı. Hala huysuz, alerjiden mi yeni diş mi geliyor anlayamıyorum. Kakası da pütürsüz, günde dört kere yapıyor. Diştendir diye düşünüyordum ama hala aynı şekilde kaka yapıyor.

Gaz ilacı bio gaia ve nurse harvey birlikte kullanmıştım ama çok pişman oldum. Nurse harvey gibi yağ karışımı damlaların içinde kimyasal da varmış, bebeğe ilaç vermiş oluyormuşuz. Bio gaia gibi damlalarda canlı bakteri var, bebeğin bağırsak florasını destekliyor ve zararsızmış. Bizim bebeklerimizin bağırsağının iç yüzeyindeki mukus sıyrıldığı için bakteri ihtiyaçlarının olacağını düşünüyorum. Bakteri damlalarını kullanacak olursanız aklınızda bulunsun, her gün aynı saatte aksatmadan kullanmanız gerekiyor. Etkisi bir iki haftada farkediliyor. Benim bebeğimi rahatlatmıştı

Gerçekten öyle yaz yaz bitmiyo yaşadıklarımız.. doğar doğmaz sürekli ağlıyordu süt ememiyordu kafasını geri atıp tekmeliyordu bir saat bile asla uyumazdi.. kaç defa doktora gotirsum hep gaz dediler oysaki yeni dogan bebek bu kadar ağlamaz ve gazi olmaz iki en erken bi hafta sonra başlar gazi vs.. bir ay boyunca bio gaia zinco metsil gibi gaz ilaçları hep verdiler her birini 10 gun 2 hafta düzenli kullanmama rağmen hicbir ise yaramadı.. Bebeğim 3 günlükken farkettikki çişini yapamıyormuş kanlıydı 3. Gün apar topar sünnet ettiler.. ama çok acıydı 3 günlük bebege o uyuşturucu iğne göbek bağı düşmemiş ve üstüne sünnet.. o ağladıkça ben iki kat ağlamıştım çok zordu asla unutulmaz.. sünnetten sonra çişini rahat yapmaya başladı ama hep sancıliydi 1 aylıkken aşırı ağlamaları süt etmemesi yüzünden doktora tekrar gittik ayrıntılı muayene ve her tahlili istedim doktor çok evham yaptığımı söyledi ama elimde değildi bilmek zorundaydım bişey olmasa dahi içim rahat edecekti.. böbreklerde kum var dedi ve kakada amip var dedi.. fakat amip olması imkansız çünkü sadece anne sutu almıştı. flagyl adindadinda ilaci kakası düzenli köpüklü yeşil veya balgam gibi olursa kullan dedi ama kakaskakası sürekli değişiyordu tabi bu arada süt ürünlerini bırak ondan da olabilir dedi bende bıraktım tüketmedim bu sırada ralactaz vermişti gaz ve sancısı için kakasi düzeldi.. ama 3 aylik olunca ben sirt ağrılarım nedeniyle yoğurt yedim sadece bir hafta ve kakası ful kanlıydı tekrar doktora gittim inek sutu alerjisi olduğunu ve 1 yıla kadar tuketmemi söyledi.. daha sonradan yüzündeki yaralar yüzünden alerji bölümüne gittik test yapıldı daha önceden söylediğim gibi yumurtanın beyazı ve sarisina alerjisi çıktı.. kendi tecrübelerimle de susam tahin ve fındık fıstık badem cevize olduğunu da fark ettim..
Şimdiye kadar yemedim ama 6 ay oldu yeni et yemeye başladım iki gün oldu şimdilik iyi kan falan yok yüzündeki yara duruyo fakat çok gazi oluyor akşam metsil veriyorum biraz rahatlıyo sanki.. metsili de en çok gaz için acile gittiğimiz doktor kullanın en iyi en hafif gaz ilaci yine o demisti.. bakalım şimdilik böyle gidiyoruz.. degisiklik olunca paylasacam insallah

Merhaba benim kızımın da cok fazla gaz sıkıntısı oluyordu bizde de atopik dermatit var süt alerjisine bağlı olarak bu tarz cocukların bağırsakları farklı olduğu için gazları cok olurmuş ve çok zor cıkarırlarmış biz birçok gaz ilacı denemesinden sonra biogaia damla 45 tl kullandık be cok sükür cok iyi geldi yeni öğrendimki böyle cocuklara zaten bu damla veriliyormuş sizde deneyin derim acı cekmesin.bizde daha yeni öğrendiğimiz için dün neocate mamaya başladık ama almadı vanilya şurubu dokunurmu bilemiyorum bilgisi olan varsa bende bunu sormak isterim daha 3 aylığız bütün bebeklere Rabbim şifa versin tez zamanda inşallah

Merhaba benim kızımın da cok fazla gaz sıkıntısı oluyordu bizde de atopik dermatit var süt alerjisine bağlı olarak bu tarz cocukların bağırsakları farklı olduğu için gazları cok olurmuş ve çok zor cıkarırlarmış biz birçok gaz ilacı denemesinden sonra biogaia damla 45 tl kullandık be cok sükür cok iyi geldi yeni öğrendimki böyle cocuklara zaten bu damla veriliyormuş sizde deneyin derim acı cekmesin.bizde daha yeni öğrendiğimiz için dün neocate mamaya başladık ama almadı vanilya şurubu dokunurmu bilemiyorum bilgisi olan varsa bende bunu sormak isterim daha 3 aylığız bütün bebeklere Rabbim şifa versin tez zamanda inşallah

Çok geçmiş olsun biogaia yi yeni doğduğu zaman kullanıyorduk bir buçuk aylık olduktan sonra bıraktık bi ise yaramadı çünkü.. şu an 6 aylik oldu gaz ilacını çok mecbur olsam kullanıyorum oda metsil.. bu arda ben vanilya şurubu aldım aptamil pregomin 100ml 1 tatlı kaşığı kattım yemedi 2 tatlı kaşığı kattım yine icmedi hatta şeker bile kattı hicbir sekilde almadı.. . Çay bardağında su içmeyi sevdiği için öyle yaptim bardağı ağzına götürürken o kokuyu alır almaz midesini bulandiriyor nerdeyse sadece kokudan kusacak..

X