22 günlük bebeğimin karın ağrıları var ağlamıyo ama çok huzursuz özellikle geceleri başlıyo ıkınmaktan gerilmekten uyuyamıyo bi ağrısı olduğu belli sabah gün ışıyana kadar uyumuyoruz doktora gittik ilk aylar bunların normal olduğu iyi beslenen bebeklerde bağırsak ağrılarının olabilceğini yapacak pek bişey olmadığını söledi ve neo baby isminde günde 3 defa bir çay kaşığı verilmek üzere bi şurup verdi bide humananın rezene çayını içiriyorum ama pek bi faydasını göremedim aranızda böle bi sıkıntı çeken varmı bu ilaçları kullandınızmı yada başka önerileriniz varmı bilgilendirirseniz sevinirim. ( uykusuz hergece yorgun ölesiye sabahlarım artık günlerce hale uyusun dieeeee :çok üzgünüm:mirmirmirmir
rezene çayını ben kendim içiyorum sabah akşam ama beni mahvetti sanırım bana dokundu ishal oldum karın ağrılarım var şu sıralar napcağmı şaşrdım yani bende fazlaca gaz söktürdü :) bebeğe versem napar acaba diye korktum açıkçası ama iyi eliyomuş duydumg
Aynı sıkıntı bızde de var maalesef. Ve o agladıkca benım canım yanıyor ıcten ıce benım doktorumda gaz sancısı ıcın Sab Sımolex verdı ac karnına emzırmeden once 7-8 cdamla kasıga dokup verıyorum. Ise yarıyo mu bılmem ama tadını cok sevdıgı kesın en zırlak anında bıle ıctımı sesı kesılıyo kocumun.
bizde sab simplex kullanıyoruz. kızımın birinde pek işe yaramıyor ama diğeri büyük insan gibi osu....yor :))) işe yarıyor galiba :)))bizde aç karnına 7 damla çay kaşığıyla veriyoruz.
birde omzuma yatırıp popişinin biraz üstüne biraz sertçe vurarak (çok üzülerek yapıyorum ama mecburum) geğirmesini sağlıyorum. rahatlıyor yavrucaklar.
canım bende hurse harvey's kullanıyorum ama 1 aylık bebeklerden küçükler kullanamıyo ben bu şürübun cok ama cok faydasını gördüm ama mulipanın rezene çayı varmış nurgün arkadaşım bebeğine kullanmış çok faydasını görmüş canım 50 ml biberona 1 çay kaşığı yapmış ve yarısından daha az içirmiş hem gazı problemi kalmamış hemde sabaha kadar uyumuş canım
canım benim bebiş 3.5 aylık 2.5 aya kadar bizimde gaz sancımız çok oldu öyleki 2 kere acile gittik başka bişeyimi var acaba diye.
bu gaz olayına bence hiç birşey tam çözüm vermiyo tek çare sabredip beklemek malesef
3 aylık olunca geçiyor
Aynı senin bahsettiğin gibi benim kızım da neredeyse sürekli bacaklarını gerip ıkınıyor ve ağlamıyor.Ben gaz sancısından ağlamadığı için şükrediyorum.Bak doktor da normal demiş.İçimizdeyken tuvalet yapmak gibi bir görevleri yoktu bebişlerimizin.Anca yeni yeni alışıyorlar bu zor görevi yerine getirmeye.E biraz zorlanmaları normal tabii:))
Ben humana emziren anneler için çayından içiyorum.Bir de yediklerime dikkat ediyorum.
bebeklerde gaz problemi 2. haftada başlayıp 4-6.haftalarda bitiyormuş genelde ama bazı bebeklerde daha uzunda sürebiliyormuş. bizimde gaz problemimiz cok oldu ve hala da var azalmasına rağmen. ben mamasına yada direkt cay kaşığına damlatarak metsil damla kullanıyorum günde 3 kere 3er damla birde arada birkaç damla limon suyu veriyorum ki asıl limondan şifa buldum tavsiye ederim birde birkaç damla zeytin yağı bunları dönüşümlü kullanıyorum ve tavsiye ederim..tüm bebeklere gazsız günler ve geceler dilerim....
benimde 3,5 aylık bir çocuğum var sürekli gaz sancısı şikayatimiz vardı. Metsil kullandık Nurse harweys kullandık. Hiç fayda göremedik. Çocuğumuz sürekli ağlıyordu. Sonra bi eczacı bayan tavsiye etti HERBİX ŞURUP kullanmaya başladık Ve son derece memnunuz artık kolik ve gaz sancısı problemimiz yok. Herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum Ben bana tavsiye eden eczacıya çok dua ettim umarım sizde bana dua edersiniz. Herkese iyi günler