Nem kokusu !

Tweety

-Zık-
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2011
36.385
26.109
598
Selam kizlar dun bir arkadasin kuf konusunda ona akil veriyodum ama nerdeysee aynisi basima gelicekti herhalde :1:neyse bugun misafirim vardi meyve indirdim ellerini silsinler diye elbezi olur ya onu hurctan cikardim hurcuda oyle biraktim neyse misafirler gitti ortaligi topladim gidiyim hurcu toplayim dedim baktim kurt gibi bisey ama yuruyo sanirim o disardan geldi iskillendim hurcta perde tulbent filan vardi baktim nem kokmuslar ama kuf filan yok soyle birsey olmustu babaannem rahmetli oldu bende onun esarplarindan aldim hAtira ama nem kokuodu bende sonra yikarim diye aldim bu hurca koydum daha sonra yikadim demekki nem kokusu hurca yayildi simdi ben bu nem kokusundan nasil kurtulurum ? Birsey olurmu yarin dolabida bi kontrol edicem ve o kurt gibi sey olusmusmudur disardanmi gelmistir neyseki fark ettim:18:​

önce hurçta ne varsa güneşlendirin.iyice kurusunlar sonra tekrar kaldırırken aralarına çam çırası koyun hem kokuyu alır hem böceklenmez naftalin ağır gelir çünkü.çırayı tülbente sarın ki lekeleme yapmasın.eğer hurçta yünlü bir şeylerde varsa onlaı ayrı koyun yün eğer yeterince iyi yıkanmamışsa kurtlanabiliyor.yünleri naftalinlemek zorundasınız.

Yanlış Hatırlamıyorsam Naftalin Bu Sebepten Kullanılıyordu.. :34:

önceden hurca girdi desek
kapalı şeye nasıl girecek o kurt...
siz açık bırakınca girdi desek
o kadar kısa sürede küçücük kurt
hurcu nerden buldu da girdi
ayrıca evde kurtlar gezmiyordur zaten...
büyük ihtimal hurcun içinde oluştu.
içindeki döküp yıkayın, hurcu da yıkayın bence.
şüphelendiğiniz baş örtüsünü de
atmaya kıyamıyorsanız sıkı sıkı
poşetleyip öyle koymalısınız.
vakumlu torbalar çok sağlıklı aslında
hava almadıkları için böyle şeyler olmuyor.

allahh..!! mune buradaymıs, konu dısı sohbet edıyorum bende :1:

tatlım bence evı bastan asagı, asagıdan yukarı sıl temızle.. (derde derman arayan üye)

öyle hurclarinin icne naftalin ya da sabun koy..güve mi ne deniyor ya onlari engeller ama kurt icin bilemem..

ya bide evde kelebek olurmus onlardan varmi havalandir sen onlari..nem kokusu vs nasil olur bilemiyorum

lavanta kullanabilirsin ....
sık sık havalandırmakta o tür güve kelebek ve benzerlerinin oluşmasını engeller..

Kizlar hepinize tessekurler telefondan yazdigim icin tektek alintiliyamadim kurt yuruyodu ama :9:Olsa baska kurtlarda olmazmiydi ?
Yunlu sallar vardi yani yun degilde orgu iste kalin yun sayilir en iyisi herseyi yikamak o cam cubugunu burda bulamam en iyisi sabun koyup sk sk havalandirmak galiba ?

Sürekli kullanılmayan, hurç, çeyiz sandığı gibi şeylerde saklanan ev eşyaları özellikle sıcak yaz günlerinde güneşlendirilip havalandırılmalı.
Eski insanlara bakın, yaz gelince özellikle kızgın güneş olduğu zamanlar yatak, yorgan, sandık çeyizi ne varsa dışarı çıkarıp asar, havalandırır.

Bu işlem koku oluşmasını, küflenmeyi, çillenmeyi engeller bir nebze. Ve hurçlara sabun koyabilirsiniz.

Sabun gerçekten iyi bir çözüm. Ben çekmece ve dolaplarda da kullanıyorum, kıyafetlerin, çamaşırların aralarına atıveriyorum kalıp kalıp sabunları, süper oluyor, kokusu da iyi.

Back