Neler yapıyoruz?

kedilalesi

bebiko Italiano-2
Kayıtlı Üye
29 Mart 2008
873
10
623
Diğer
çocuklarımıza kendine güven,tertip düzen öğretme,yemek yeme konusunda neler öğretiyoruz?fikir alıverişinde bulunursak çok iyi olur diye düşündüm. malum akıl akıldan üstündür. ben ilk aklıma gelenleri yazayım .bu arada cocuklarım 2 yasında.
1.karpuz yedirirken çekirdeklerini ayılamadan veriyorum,kendileri uğrassınlar diye.önce mızmızlandılar.şimdi iyi kötü ayıklıyorlar.
2.yatmadan önce oyuncaklarını toplamaları ( göstererek ) anlatıyorum.ama pek başarılı olamdım şimdiye kadar.tam yatma saatinde anlat anlat bana da sinir geliyor.
3. marketten birşey istedilerinde kesin ve net bir dille alamayacağımı söylüyorum. şimdilik fazla uzatmıyorlar.(bazen onlar istemeden alıyorum.)
4.bebek ve anne kurallarımız var.onlardan bahsediyorum ara ara.artık anladıkları kadar idare ediyoruz.
5.birbirlerine fiziksel şiddet göstermedikçe kavgalarına hiç karışmıyorum.ısrarla beni de kavgaya karıştırmak istediklerinde siz büyüdünüz artık kendiniz halledebilirsiniz diyip hiç karışmıyorum.
6.yapamayacağım şeylerin sözünü asla vermedim şimdiye kadar. çevrmde böyle yapanlar olursa da ( nine,dede vs ) hemen doğrusunu söylüyorum.
7. hayır dediğim hiçbirşey evet olmuyor. ( çok nadir durumlar hariç )
ilk aklıma gelenler bunlar. ama ben daha çok şey öğrenmek istiyorum ve siz neler yapıyorsunuz çok merak ediyorum...sevgiler...

benim de iki yaşında kızım var..ben;

önceleri üzümü ayıklayıp ta veriyordum tane tane ,şimdi salkımıyla veriyorum kendi koparıp yesin diye..yiyor da...

markete gitmeden önce anlaşma yapıyoruz.anneyi üzmek yok.almıyacağımız şeyi ellemiyoruz diyorum.söz veriyor.ama fartaki sarelleleri kule yapıyor.gülüyorum.tamam annem yeter diyorum şimdi bize kızacaklar artık yerlerine koyalım diyorum.birlikte koyuyoruz

yine markete giderken sana alacağım şeyleri sen taşıyacaksın tamammı diyorum.zaten kkendi istiyor taşı diyor bana daha gitmeden.biraz sorumluluğa alışsın diye....kensi sütünü bisküvisini kendi taşıyor....

artık sofrayı kurmama yardım ediyor.şükür şimdi şimdi beklemeyi öğrenmeye başladı.masa tamamlanınca birlikte oturuyoruz.

oyuncaklarını toplaması için,annecim (daha kahvaltıdayken ne yapacağımızı anlatıyorum ona)annecim kahvaltımızı edeceğiz.sonra anne sofrayı toplayacak sonra mutfağı sonra da evimizi.anne işini bitirince dışarı çıkacağız.sen de oyuncaklarını topla emi anne diyorum.işimiz çabuk bitsin gidelim..

marketteyken o daha birşey istemeden anlatıyorum.bak annem yumurta.bizim yumurtamız var evde....annecim sütün bitmedi daha bitisn öyle alacağız gibi....

şimdilik bunlar....sevgiler..

Biri 3 yaşında, biri 8 aylık olmak üzere iki oğlum var. Deneyimlerimi yazıyorum ben. Onlarla daha kaliteli nasıl zaman geçirilir diye araştırıyorum elimden geldiğince ve de uygulamaya çalışıyorum. Mesela yarın tiyatroya gideceğiz. Evde parmak boyası yapıyoruz, sulu boya faaliyeti, kağıt yırtma, giyinme, el yıkama, yemek yeme, kıyafet çıkarma, doğa yürüyüşleri, eşleştirme kartları, yapbozlar, çeşitli oyunlar, kitap önerileri... Neler yaşıyorsam çocuklarıma dair, paylaşıyorum. Belki ilginizi çeker : Oğullarıma

Back