• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Negatif Tüp Bebek Denemeleri Sonrası?

just_married

Gönlümden geçeni hakkımda hayırlı eyle..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Mart 2012
689
398
303
Selamlar arkadaşlar 2 başarısız tüp bebek denemesi sonrası merak ettiğim bir konu var. 3. Veya 4. Denemelerinde hamile kalanlar ilk tedavilerden farkli olarak neler yaptılar veya neleri araştırdılar ki başarılı sonuc aldılar? Yeni bir tedaviye başlamadan önce iyi bir araştırma hastanesine gidip detaylı olarak sebepleri araştırmak istiyorum. Sebepsiz infertilite grubuyuz ama ben inanıyorum ki var sebepleri.
Nelere baktirmak gerekir tavsiyesi olan veya tecrübesi?

Sağdan soldan okuduklarimi yazacagim.Tioid fonksiyonlari,erkek-kadin genetik inceleme,kansizlik,D vitamini eksiklikligi,tup tikanikligi,rahim filmi,kamerayla ayrintili rahim ici inceleme,bagisiklik sistemi ile testleri yaptirmislar.Bunlar benim denk geldiklerim ama mutlaka dahasi da vardir.Benim hasimato trioidim var cocuk aticidir umursamadilar tsh im 2.5 altinda diye tehlike azalmiyor oyle.Fibrinojenim 500 un ustunde.Kanda pihtilasma demek ama kan sulandirici vermediler onemsemediler.D vitaminim en alt degerin de altinda onu da onemsemediler.Kansizim onu da umursamadilar.Hepsi dusuk sebebi.Surekli gelsinler de para kazanalim diyorlar herhalde.Bizim cektiklerimiz kimin umrunda.Transferimin 7.gunu bugun.Tutsa bile devami gelir mi bilmiyorum acikcasi.Allaha emanet her sey.

Sağdan soldan okuduklarimi yazacagim.Tioid fonksiyonlari,erkek-kadin genetik inceleme,kansizlik,D vitamini eksiklikligi,tup tikanikligi,rahim filmi,kamerayla ayrintili rahim ici inceleme,bagisiklik sistemi ile testleri yaptirmislar.Bunlar benim denk geldiklerim ama mutlaka dahasi da vardir.Benim hasimato trioidim var cocuk aticidir umursamadilar tsh im 2.5 altinda diye tehlike azalmiyor oyle.Fibrinojenim 500 un ustunde.Kanda pihtilasma demek ama kan sulandirici vermediler onemsemediler.D vitaminim en alt degerin de altinda onu da onemsemediler.Kansizim onu da umursamadilar.Hepsi dusuk sebebi.Surekli gelsinler de para kazanalim diyorlar herhalde.Bizim cektiklerimiz kimin umrunda.Transferimin 7.gunu bugun.Tutsa bile devami gelir mi bilmiyorum acikcasi.Allaha emanet her sey.
Butun bu sebepleri doktorun biliyor muydu ilac vermedi mi tedbir amaçlı?

Butun bu sebepleri doktorun biliyor muydu ilac vermedi mi tedbir amaçlı?

Hayir :) doktorum demeyelim sadece "doktorlarrrrrr"ancak hamile kalirsam da duserse himmmm belki bu sefer sunlari kullanmaliyiz derler.

Hayir :) doktorum demeyelim sadece "doktorlarrrrrr"ancak hamile kalirsam da duserse himmmm belki bu sefer sunlari kullanmaliyiz derler.
Yaa ne kadar saçma. Maddi manevi bir yıkım her deneme bizim icin. Ama biz de doktorlar icin deneme tahtasi olarak görüldüğümuz için çok şaşırmamak gerekir. Bu konuyu acmamdaki amaç da en azından negatif denemeler sonunda bir çözüm bularak hamile kalmayı başaran insanların tecrübelerinden faydalanmak

Cgh yöntemi varmış embriyolarin genetigi incelenip saglam olanlar konuluyormus ve basari orani baya yuksek diyor doktorlar. Disardan saglikli gibi görünüp genetigi incelenince sikintili olan embriyolar eleniyormus vs vs :)

Acaba her doktor yapıyor mudur? Araştırmak gerek bunu yapan hastaneleri

Ozel ankara tup bebek merkezi yapiyor.Biz dr dan istemistik.istedim ama o kadar kosusturma icinde yaptiniz mi diye sormak aklima bile gelmedi iyi mi?

Bu okuduklarım karşısında gerçekten şok oldum. Bu kadar düşük çıkan sonuçlara göre doktorlar nasıl ilaç vermediler,hayret.
Hangi hastanede tedavi görüyorsun?
Ben şu an 6. Tüpbebek tedavimi görüyorum.

Embryo Genetik araştırma PGD olarak geçiyor ve maliyeti yüksek birşey. çoğu tüp bebek merkezi bu uygulamayı yapıyordur. Ben İstanbul'da yaptırdım

Bu okuduklarım karşısında gerçekten şok oldum. Bu kadar düşük çıkan sonuçlara göre doktorlar nasıl ilaç vermediler,hayret.
Hangi hastanede tedavi görüyorsun?
Ben şu an 6. Tüpbebek tedavimi görüyorum.
D vitamini icin zaten ilacim var,kansizlik icin de devam ediyorum.Tsh im 2.5 un altinda.kan pihtilasmasinda fibrinojeni degil hrs diye bir sey varmis onu onemsiyorlarmis.Bugun dahiliyeye gittim de dr.bunlari dikkate almamis cunku embriyo icin,tutunmasi icin sorun teskil etmiyorlar sonra farkli testler yapilacaktir dedi.Bilmiyorum ben dr olsam butun riskleri ortadan kaldirip embriyo yuklemeyi tercih ederdim.Tum hastalarim da eminim ilk yuklemede pozitif sonuc alirdi.

Canım merhaba konuna cevap yazmak istedim. Brnim ilk denememde doktor normal sıradan bir tüp bebek tedavisi uyguladı ve sonuç başarısız oldu. Sonuç başarısız olduğu için 2. Sinde genetik tarama istedi hem benden hem eşimden. Bende genetik bozukluk çıktı şok oldu tabi allahtan oranı sadece %7 çıktı. Onun için embriyolara pgt yapılacak ve pgtden saplan gelen embriyolar yerleştirilecek Kan testi istedi ve kan pıhtılaşması da çıktı şuan 2. Tedavimi oluyorum ve her gün kan sulandırıcı iğne oluyorum bir de era diye bir test yaptı bu testte Rahmin embriyoyu ne Zaman kabul edeceğini gösteren bir testmiş bu testte göre de normal tarihten 2 gün önce embriyoyu koyacağını söyledi. Bence era testi gereksiz oldu ve pahalı bir test. Bence mutlaka pgt iste. Pgt gerçekten çok önemli ve pgt sonucu yerleşen embtiyonun tutunması daha yüksek oluyor.

Ben tüm bunları yaptırdım ve şuan tedavi aşamasındayım. inşallah bu sefer tutar daha doğrusu Hakkı'mda hepimizin Hakkında hayırlısı olur.

D vitamini icin zaten ilacim var,kansizlik icin de devam ediyorum.Tsh im 2.5 un altinda.kan pihtilasmasinda fibrinojeni degil hrs diye bir sey varmis onu onemsiyorlarmis.Bugun dahiliyeye gittim de dr.bunlari dikkate almamis cunku embriyo icin,tutunmasi icin sorun teskil etmiyorlar sonra farkli testler yapilacaktir dedi.Bilmiyorum ben dr olsam butun riskleri ortadan kaldirip embriyo yuklemeyi tercih ederdim.Tum hastalarim da eminim ilk yuklemede pozitif sonuc alirdi.
Zaten yabancı kaynaklardan araştırırsanız D vitaminin yumurta için ne kadar önemli olduğunu görürsünüz. Benim doktorum d vitamini seviyeme bakmadı ama ben sıkı bir Canan Karatay takipçisi olduğum için geçen sene d vitamini oranımı 100 ün üstüne çıkarmıştım. Her ne kadar diğer doktorlar 100 çöm fazla dede de onlara kulak asmadım çünkü Avrupadaki doktorlar 100 ün olmadı gereken seviye olduğunu söylüyorlar. Eşime de düzenli olarak kullandırıyorum ki sperm kalitesi artsın. Ayrıca d vitamini sayesinde geçen sene hiç hasta olmadık.
İnlallah hayırlı sonuçlar Alırsınız Can'ım .

Embryo Genetik araştırma PGD olarak geçiyor ve maliyeti yüksek birşey. çoğu tüp bebek merkezi bu uygulamayı yapıyordur. Ben İstanbul'da yaptırdım
Pgt nin eskiden maliyeti yüksekmiş artık maliyeti yüksek birşey değil embriyo başına 300 tl falan alıyorlar hatta 10 embriyoyu geçiyorsa toplam 1500 tl alıyorlar Dedi benim doktorum. 1500 tl de yeni bir tüp bebek tedavisine 5000 tl vermekten ve kumar oynamaktan daha mantıklı bence

Zaten yabancı kaynaklardan araştırırsanız D vitaminin yumurta için ne kadar önemli olduğunu görürsünüz. Benim doktorum d vitamini seviyeme bakmadı ama ben sıkı bir Canan Karatay takipçisi olduğum için geçen sene d vitamini oranımı 100 ün üstüne çıkarmıştım. Her ne kadar diğer doktorlar 100 çöm fazla dede de onlara kulak asmadım çünkü Avrupadaki doktorlar 100 ün olmadı gereken seviye olduğunu söylüyorlar. Eşime de düzenli olarak kullandırıyorum ki sperm kalitesi artsın. Ayrıca d vitamini sayesinde geçen sene hiç hasta olmadık.
İnlallah hayırlı sonuçlar Alırsınız Can'ım .
Benim D vitaminim "6" bildigin yok :KK70:ve bu normal sinirin da alti demek ama dr lar tahlil sonuclarini yorumlarken:"D vitamininiz de biraz dusuk"diyorlar sadece :KK14:

Pgt nin eskiden maliyeti yüksekmiş artık maliyeti yüksek birşey değil embriyo başına 300 tl falan alıyorlar hatta 10 embriyoyu geçiyorsa toplam 1500 tl alıyorlar Dedi benim doktorum. 1500 tl de yeni bir tüp bebek tedavisine 5000 tl vermekten ve kumar oynamaktan daha mantıklı bence
Herhalde bu PGD fiyatları hastaneye göre değişiyor olsa gerek. Ben 1 Embryo için 350 Dolar ödedim.
ERA Testi ni yaptırıyorum haftaya çarşamba gerekmese bile en azından içim rahat eder. Ben herşeyi yaptırdım derim. Belki bu son denemem olacak. Olmazsa keşke demek istemiyorum.
Hakkımızda hayırlısı.
Senin sonucu bildirirsen sevinirim

Herhalde bu PGD fiyatları hastaneye göre değişiyor olsa gerek. Ben 1 Embryo için 350 Dolar ödedim.
ERA Testi ni yaptırıyorum haftaya çarşamba gerekmese bile en azından içim rahat eder. Ben herşeyi yaptırdım derim. Belki bu son denemem olacak. Olmazsa keşke demek istemiyorum.
Hakkımızda hayırlısı.
Senin sonucu bildirirsen sevinirim
pgt baya ucuzlamasına rağmen 350 dolar vermen çok olmuş gerçekten. Ben bugün pgt ücreti olarak laboratuvara 1600 ödedim. Bunu direkt laboratuvarın kendi hesabına yolladım 12 embriyo için daha öncede dediim gibi 10 embriyoyu geçerse zaten sabit fiyat alıyorlar ama 350 tl de hastane isted işlem parasıymış. ne işlemiyse artık bilmiyorum. Era içinde 1650 gibi bir rakam verdim diye hatırlıyorum.
Benim embriyolar bugün gitti laboratuvara yarın ya da cumartesi sonuç gelecek ona göre işlem yapılacak. Haber veririm canım sonucu sen de haber ver. inşllah hakkımızda hayırlısı olur.

Benim D vitaminim "6" bildigin yok :KK70:ve bu normal sinirin da alti demek ama dr lar tahlil sonuclarini yorumlarken:"D vitamininiz de biraz dusuk"diyorlar sadece :KK14:
yani böyle doktorlara kaldıysak Allah sonumuzu hayır etsin diyorum. 6 çok düşük 15 günde bir devit ampul al mutlaka ve sonucu yaz bana merak ettim.

Back