Negatif alınca yeni tedavide neler yapılmalı?

Ay-19aysegul

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2016
589
390
103
37
Arkadaşlar merhaba; tüp bebek tedavisinde negatif sonucu alanlar yeni tedavi öncesi ne gibi tetkikler yaptırdınız, negatif olmasına sebeb olan sebebler için neler yapılmalı bu konuda tecrübelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum

Başarısız tup bebek denemesinden sonra genetik testleri kanda pıhtılaşma gibi testler yaptırdım ama herhangi bi sorun çıkmadı şuanda 2.denememi yapiyorum yarın transferiim var.dr.sürekli denemekten başka yapilabilecek bişi yok demişti. Benimki sebepsiz infertilite yorulana kadar devam denemeye..

Başarısız tup bebek denemesinden sonra genetik testleri kanda pıhtılaşma gibi testler yaptırdım ama herhangi bi sorun çıkmadı şuanda 2.denememi yapiyorum yarın transferiim var.dr.sürekli denemekten başka yapilabilecek bişi yok demişti. Benimki sebepsiz infertilite yorulana kadar devam denemeye..
Anladım canım hayırlısı olsun hakkında

A Ay-19aysegul merhaba..
Ilk deneme öncesinde hormon testleri, sperm testi ve rahim filmine bakılmıştı . Bizim de ilk denememiz negatif ve sebebi bilineneyen infertilite.. 2.denene öncesinde birçok doktor ile görüştüm farklı farklı yorumlar dinledim. Doktorlardan biri sebebi bulmamiz icin en az 25 test yapılması gerek demişti. Bu testlerin maliyeti çok yüksek olduğundan hastayı maddi açıdan yormamak adına negatif sonuclar aldıkça yapıyoruz demişti..

Oncelikli olarak, karyotip, histeroskopi ve killer testi isteyenler oldu..

2.denememize başladığımız doktorum histeroskopiyi ultrasonda polip tarzi birsey gorunmedinden yapmak istemedi. Sadece karyotip ve embriyoda genetik tarama yapmayı onerdi.. Opu oldum, yarin embriyoların durunlari belli olacak ve gelisenlere genetik tarama yapılıp dondurulacak. 1 ay sonra da embriyolar saglikli cikarsa transfer olacak.

Aslında sebepsiz diye birsey yok bence. Sadece sebebi bulunamıyor. Aslinda bulunabilir ama hastalar açısından bütçenin maddi açıdan çok yüksek olması gerekiyor :KK43:
Allahim dileyen herkese saglikla sıhhatle bebis versin..

@cunci canım aslında herşey kısmet de olacak olanın önünde dağ dayanmaz ama işte belki de vicdan yükümüzü hafifletmek için araştırıyoruz.. herşeyin hayırlısı olsun. Senin için de güzel haberler olsun inşallah yolunda gider herşey

@cunci canım aslında herşey kısmet de olacak olanın önünde dağ dayanmaz ama işte belki de vicdan yükümüzü hafifletmek için araştırıyoruz.. herşeyin hayırlısı olsun. Senin için de güzel haberler olsun inşallah yolunda gider herşey

Tesekkur ederim cok. Umarim senin de guzel haberlerini alırız ;)

Bazen ben de düşünüyorum çok. Olacağı varsa olur kısmet hersey Allahtan. Olmayacagi varsa ne yaparsak yapalim olmaz zaten. Ama yaş ilerliyor ömür geciyor. Insan elindeki imkanları denemek istiyor.. Allah isteyen dileyen herkese versin bebiş..

histeroskopi, genetik testler, pihtilasma bunlar klasik bakilan seyler ama daha uc nokta istersen (birden fazla basarisiz denemeden sonra bakiyorlar genelde) eşine dna hasar testi yaptirtabilirsin. bi de bagisiklikla alakali cd 56 diye bi test varmis bende arastirirken gördüm bu degeri yuksek cikanlara bagisiklik baskilayico serum uygulaniyormus ben de buna bi bastırmayı düşünüyorum. bi de doktor esimden dna hasar yerine ros testi diye bişey istedi... birde bakılmıştir kesin ama bakilmadiyda hem sen hem eşin tsh, anti tpo degerlerinize baktirin tiroidlerde bu işin başarısını etkiliyor

Hepinizin tedavisi hayirli olsun.. bende sebepsiz infertilite hastasi olarak 5 yil ugrastik .. 7 kez yumurta takibi, 3 asilama ve 1 tup bebek denemem negatifle sonuclandi..haziran ayinda 2.kez denedik ve hamd olsun tuttu .. Rabbim hepimize saglikla kucagimiza almayi nasip etsin insaAllah.. aklima gelen ilk tavsiye mumkun oldugunca transfer sonrasi kafaya cok takmamak bence.. evde test falanda yapmayin.. simdiden hayirli olsun..

Kızlar bahsedilen testleri devlet karşılıyor mu? Kandan mı bakılıyor? Özel bir günü var mı her zaman yaptırılabilir mi? Çok sorunsordum biliyorum kusura bakmayın. Negatif bir denemem var nerden başlasam napsam bilemiyorum.

Back