Çocuk Hastalıkları Nefessiz kalıyor sanki...!!!!!

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

kuzeyildizi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
173
3
46
İstanbul
Selam arkadaşlar

sizde aynı şeyleri yaşiyormusunuz yada yaşamiş olanlar varmi?
bebegim 2.5 aylık ve mama ile besliyorum beni cok az emiyor...

pazr günü nefes alamadi bi an...çok panik yaptik...biraz öksürmeye calişti biraz aglar gibi oldu baktik yine nefes alamiyor panikle hemen acile gittik...hastaneye gelmeden arabada iyi oldu doktorda dinledi göğsünü sırtını bişeyi yok dedi...dun akşam yine aynı şey oldu yine doktora götürdük yine bişey yok dediler..o ani biz yaşiyoruz ve gerçekten cocuk nefessiz kaliyor sanki...ama morarma falanda olmuyor

neden olur bu anlamiş değilim...acaba gazdan mi oluyor...

canım geçmiş olsun , ters çevirip sırtına hafifçe vurmayı dene ve burnunu sık aralıklarla.benim bebeğiminde genzine süt kaçıyor emzirirken ben öyle yapıyorum başlarda elim ayağıma dolanıyordu ama şimdi daha soğukkanlı olmaya çalışıyorum.

slm.gecmis olsun arkadasim bazen benim kizimda tükrügünü ve mamayi aynen genzine kaciriyor ve kendine gelemiyor yüzüne üflüyoruz alnini ovuyoruz öyle kendine geliyor.Ama aklimizda cikiyor cok korkutuyor neden oluyor bilmiyorum biraz burnu tikali belki ondan doktoruna cuma günü söylicem.Insaallah tekrarlamaz düzene gireriz Allah yardimcimiz olsun.

bayanlar bebişlerinizi beslerken yatarak degıl bıraz yukselterek yanı hafıf vbır egım olusturarak beslemenız gerekır eger yatarak beslersenız hem nefes alamama problemı yasarsınız hemde ılerıdekı donemlerde orta kulak ıltıhabına neden olur buda tum hayatı boyunca sorun yasamasına sebep olur o nedenle hanı derler ya 45 derece egımle beslemeye ozen gosterın olur muu yıne sorularınız yada problemlerınız olursa bana ulasabılırsınız bebegimleben@hotmail.com

onerileriiz için teşekkür ederim arkadaşlar...

naz hem senin dediğin gibi daha ilk gunden buyana herhangi bir bilgim olmadan ben eğimli birşekilde bebeğimi besledim gerek emzirirken gerekse mama verirken...bebeğimi yastigin üstüne koyuyorum ve alttarafa başkısmının oldugu yerede ince bir yastikla eğim veriyorum...beslerken genizine kaçması ve oksurmesine alişigim...benim yaşadigim sorun beslenme sirasinda olmuyor...

ya bogazinda,girtlaginda yada ciğerlerinde bir sorun olsaydi herdaim bu şekilde sıkıntısı olurdu morarirdi nefes alamazda beslenemezdi değilmi???? doktora her götürdügümüzde cocuk normale donmüş oldugu için dktorda artik bize gülüyo..(
burnuda cok tıkali değil gibi...artik mamanın agzinda ve bogazindaki kalintilarinin ona rahatsizlik verdiğini düşünüyorum...ama cok korkuyorum..evde gunduzleri tek oluyorum ve bu sorunu 2 dir yaşadigimda yanımda eşim vardi o mudahele etti kimse yokken olursa ne yaparim endişesi yaşiyorum

ne buyuk sorumluluk annelik ya...

En önemlisi canım sakın olmaya çalışman ve yapacaklarını bılıyor olmandır.buyuk ıhtımalle reflu yasıyor bebegım yanı gaz cıkarmak yada yatıs pozısyonundan dolayı emdıgı sut gerı gelır bunun önune gecebılmen ıcınde sık sık ve aralıklı yuksek pozısyonda beslenmesı gerekıyor bebegını yatıracagın zamanda yan yatırmaya ozen goster kusarsada yutmaz yada nefes alamaz duruma gelmez canım morarma olmadıgına gore telas edecegın bır durum gorunmuyor nefes alamadgı durumda canm bebegını ters cevır elının uzerıne al ve hafıfce sırtına vur korkma tamammıı yenı bır dunyaya alısıyor canım

Çok geçmiş olsun. Bu durum çok mu uzun sürüyor ki hastaneye gidiyorsunuz? O kadar süre nefessiz kalmıyordur heralde?

"Moro refleksi" yeni doğan bebeklerde görülen en sık ve en önemli tepkilerden biri olup, bebeğiniz yüksek bir ses işitince, pozisyonu ani bir hareketle değiştirilince ya da sert bir harekete maruz kalınca ortaya çıkmaktadır. Bebek ürker, kendini arkaya doğru gerer ve başını geriye atar. Aynı anda kol ve bacaklarını uzatır ve sonra derhal ani bir hareketle vücuduna doğru çeker. Ağlar, sonra ürkerek sarsılır ve sonra bu sarsılmadan dolayı yeniden ağlar.

Benim bebeğim de tükrüğünü falan kaçırıyor,bazen durduk yere nefesi kesiliyor.ilk başlarda çok korkuyordum.dr normal olduğunu söyledi.ben de alıştım artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…