Nefes Yetmemesi

Asmin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2008
7.771
211
ay biliyorum bu konumda kaynicak gidicek ama ben yine de sorucam kizlar

boyle otobuslerde ya da bir mekanda otururken acik bir cam ya da kapi gormedim mi bildiginiz nefesim daraliyo ne kadar nefes alsam da nefesim bana yetmiyo. boyle olunca kalbim de hizli carpmaya basliyo ve panik oluyorum bayilacak gibi bir his olusuyor ama bayilmiyorum.
en son okula giderken su fsm calismalari yuzunden koprude 3 saat kaldim ve o gun boyle bi fenalik gecirdim o gunden beri ki nerdeyse 1 aydan fazla oldu boyle gece bile cam kapali yatamiyorum.
daha evvel 2 sene once de boyle olmustu ama kisa sure sonra atlatmistim. bunu nedense atlatamadim bir turlu. ve asiri huzursuz eden bir his bu.
kapali alan korkusu mu bu? nedir aranizda yasayan var mi? tavsiyelerinizi bekliyorum.

Bir bilene danışmak lazım tabi ama klostrofobi olmasın? CADIARZU

yani yanlış yönlendirmek istemem ama anlattıklarına bakılırsa aklıma ilk gelen o oldu... bence biraz araştır bu konuyu.. geçmiş olsun bide zor bi durum..

sagol tatlim bana da oyle gibi geldi su panik halimden kurtulabilsem aslinda gececek gibi geliyor ama yok kurtulamiyorum. acik bi pencere kapi gormezsem bogulcakmisim hissinden kurtulamiyorum nedense. oysa bogulmayacagmi havanin yetecegini biliyorum ama o kalp caprintisi falan baslayinca kontrol edemiyorum, bilgisi tecrubesi olan varsa yardim edin kizlar ne yapmam lazim?

Uzman değilim ama Panik bozukluk veya klostrofobi olabilir..
Ama tavsiyem,bir Dr.görün..geçmiş olsun diyorum..Ama
Esasında bu bir hastalık değil..

Evete canım aynı şey bendede var,alışverişe gittik bir mağazaya içeriye girince bariz nasıl değişiyorum bir anda halsizlik çöküyor,nefes alamıyorum çok kötü oluyorum,ama dışarı çıkınca herşey normal sanırım kapalı alan korkusu bu..

sagolun kizlar.
peki bununla bu hisle basa cikabilen var mi? yani ne bileyim sanki bna kontrol edebilirmisim gibi geliyor
ta ki kalp carpintisina ve panik haline girene kadar ondan sonra tek derdim acik bi yer gorebilmek oluyor. en kotu yani ise toplu alanlarda boyle olmasi.

klostrofobi olabilir panik bozukluk yada panik atak olabilir. özellikle panik atakta zaten düzeltebilirmişin gibi geliyor ama düzeltemedikçe kalp çarpıntısıyla daha çok stres yapıp daha kötü oluyorsun. Psikiyatra danışabilirsin.

sagol canim bu aralar hafifledi gibi ama yeniden artarsa danisicam mutlaka.

canım bendede bi ara olmuştu.nefesim yetmiyodu resmen ve sık sık derin nefes alma ihtiyacı duyuyordum.ama benim öyle kapı pencere açim rahatliyim diye bi durum yoktu.gün içinde ara ara oluyodu.zamanla kendiliğinden geçti bende doktora falan başvurmamıştım zaten.

ya insanin ara ara icini sknti basar o ayri.. hani yediklerinden nefes alamaz gibi olursun o da ayri.
bu cok farkli bisey ya.. nasil anlatsam ne kadar nefes alsan da nefes aliyormussun gibi gelmiyor kalbin daha hizli carpiyor ve daha SIK nefes alman gerekiyor dolayisi ile. ve bayilacak gibi bir his olusuyor panik oluyorsun sahsen ben cantami kapatmaya ya da otobuste isem daha SIKI tutunmaya calisiyorum. daha evvel otobuste bayildim ve kimse yardimci olmadi bana bunu bir daha yasamaktan korkuyorum. sanirim beni panige surukleyen de bu oluyor, bayilma korkusu nefes alamayacak olma korkusu..

Kapalı havuzlarda veya kaplıcalardada çok oluyo annem havuza bogazına kadar giremiyo mesela

ay biliyorum bu konumda kaynicak gidicek ama ben yine de sorucam kizlar

boyle otobuslerde ya da bir mekanda otururken acik bir cam ya da kapi gormedim mi bildiginiz nefesim daraliyo ne kadar nefes alsam da nefesim bana yetmiyo. boyle olunca kalbim de hizli carpmaya basliyo ve panik oluyorum bayilacak gibi bir his olusuyor ama bayilmiyorum.
en son okula giderken su fsm calismalari yuzunden koprude 3 saat kaldim ve o gun boyle bi fenalik gecirdim o gunden beri ki nerdeyse 1 aydan fazla oldu boyle gece bile cam kapali yatamiyorum.
daha evvel 2 sene once de boyle olmustu ama kisa sure sonra atlatmistim. bunu nedense atlatamadim bir turlu. ve asiri huzursuz eden bir his bu.
kapali alan korkusu mu bu? nedir aranizda yasayan var mi? tavsiyelerinizi bekliyorum.

merhaba cnm benim eşimde senin gibi kapalı yerde duramaz muhakkak açık kapı cam olması lazım hatta o yüzden taşındık oturdugumuz yerden arabayla işe gidiyor diye çarşıya taşındık kışın arbalarda hep kavga etmiş yanıyor arabanın içi camda açmıyorlar adam ölecek yahu

benim eşiminki sigaradanmış kronik bronşit dedi dr. fısfıs vermiş ve balgasm sökücü sen sigara içiyormusun cnm ?

Canım benim annemde aynı senin gibi oluyor...
Onun troid bezlerinden kaynaklanıyor, şuan ilaç tedavisi görüyor bence bir uzmana danış farklı nedenlerden de kaynaklanabilir...

necla cevk evvelden SIK olmasada sigara iciyordum 2 bucuk sene oldu birakali agzima koymuyorum.. onunla alakali midir bilmiyorum ben de..

cimcime esas tiroid bezlerinden kaynaklaniyor olmasina cok sasirdim acikcasi.. hic boyle birsey duymamistim.. cok calismasi mi sorun az calismasi mi?? nedir tam olarak anlatabilir misin? ben de tiroid bezlerimde bir problem olabilcegini dusunuyorum ama gecen sene olcturmustum tamamen normaldi. bu sene baktirmadim daha.. tekrar baktirayim en iyisi mi.. saol bu bilgi icin.. ama annenin sikayetlerini anlatirsan cok sevincem.. benim icin de fikir olur..

panik atak var bence sende cnm.bi doktora görün demiycem her şey için dr gidilmez
yani ben olsam gitmem ki gitmedim bende de oluyo bazen
kendi kendime telkin veriyorm geçiyo ya pskolojik bence

X