• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nefes - Vatan sağolsun

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU3

Ziyaretçi

Yapım:
2008, 2009 ~ Türkiye
Tür:
Dram, Gerilim, Savaş
Yönetmen:
Levent Semerci
Senaryo:
Levent Semerci, Hakan Evrensel, M. İlker Altınay
Senaryo (Kitap):
Hakan Evrensel
Yapımcı:
Levent Semerci, Murat Akdilek
Müzik:
Fırat Yükselir
Dağıtım:
Medyavizyon
Filmin Websitesi:
www.nefesfilm.com
Süre:
2 saat
Gösterim Tarihi:
16 Ekim 2009 (Türkiye)

Nefes: Vatan Sağolsun Oyuncuları

Oyuncular

<LI class=selectedtab>Filmin Özeti &#8220;Nefes&#8221;, Güneydoğu&#8217;da Irak sınırına yakın bir ilçedeki komando tugayında bulunan ve Karabal Tepesi&#8217;ndeki röle istasyonunu korumakla görevlendirilen bir yüzbaşı komutasındaki 40 askerin hikayesidir.

Buz gibi sulardan geçtiler, tepelere tırmanıp, yamaçlardan indiler&#8230;

Güneşte kavruldular, iki gün iki gece..

Ellerinde tüfekleri&#8230; Sırtlarında evleri&#8230; yüreklerinde sevdikleriyle&#8230;

Sınır nedir, neresidir bilmezdi çoğu... Emir almadıkları, emir de vermedikleri bir hayattan, her şeyi emirle yaptıkları bir hayata geçtiklerinde sınırları da gördüler..

Mevzilerde beklediler.. Korudukları telsizden analarıyla, babalarıyla, sevgilileriyle görüşebilmek için telefon sırası beklediler&#8230;

Kendilerini neyin beklediğini bilmeden günlerce, aylarca beklediler Karabal Tepe&#8217;de&#8230;

zaten vizyona girmesini bekliyorum kesinlikle sinemada izleyeceğim bir film

Bazı aksaklıklar yuzunden fılmı henuz ızleyemedım kısmetse salı akşamı ızlıycez eşimle

Yaklaşık yarım saat önce sinemadan çktım..

Son zamanlarda en çok etkilendiğim filmlerden birisidir..Gitmeyenler çok şey kaçırır.

Doğudaki askerlerimizin gerçek anlamda neler yaşadıklarını birebir anlatan bir film..

Şen şakrak gittiğimiz filmden acayip bir üzüntü ile çıktık..

Sadece haberlerden duyduğumuz karakol baskınlarının bu denli can yakıcı olduğunu ve beni bu derece etkileyeceğini üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum.

Tüm oyuncuları kutlarım..Allah oradaki askerlerimizin yardımcısı olsun..

Ben dün akşam izledim bu filmi. Hatta zoraki izledim diyebilirim Ama bu kadar etkileneceğim hiç aklıma gelmezdi. Çok ağladım. Hala etkisi altındayım.
Çekim tekniği çok değişikti. Oyuncular çok iyi seçilmiş. Hepsi birbirinden başarılıydı. Ama o çatışma sahnesi beni aldı götürdü.
Film 1993 yılında olan bir olaydan esinlenmiş. ızlemek isteyenler bunu gözardı etmesinler bence.
Filmi izledikten sonra haberleri izleyin, asıl o zaman daha fazla koyuyor insana o çatışma sahnesi.

Ben dün akşam izledim bu filmi. Hatta zoraki izledim diyebilirim Ama bu kadar etkileneceğim hiç aklıma gelmezdi. Çok ağladım. Hala etkisi altındayım.
Çekim tekniği çok değişikti. Oyuncular çok iyi seçilmiş. Hepsi birbirinden başarılıydı. Ama o çatışma sahnesi beni aldı götürdü.
Film 1993 yılında olan bir olaydan esinlenmiş. İzlemek isteyenler bunu gözardı etmesinler bence.
Filmi izledikten sonra haberleri izleyin, asıl o zaman daha fazla koyuyor insana o çatışma sahnesi.

Çatışma sahnesi zaten insanı koparıyor, kaskatı bir şekilde izliyorsun gerçekten.:1no2:

izledim nihayet arkadaslar ben de cok etkılendım yaa =( o catısma sahnesı bıtmek bılmedı gıbı geldı bana bı yandan da dusundum ben 15-20dk ızlemeye dayanamdım kaskatı kesıldım onlar bunu saatlerce yasıyorlar =( Allahım cok kotu ölüm bır nefes kadar yakın :( özellikle çatışma sonrası hayatta kalan askerlerden bırı gun ışıyınca dısarı cıkıp yere savrulmus ATATÜRK büssünü yerden kaldırıyor ya orası da benı cok duygulandırdı.... =(

ayrıca fılmın basından berı komutanın da öldürüleceğini hissettim... =(
bu arada hersey harıkaydı fakat komutanın karısı rolunu hıc ıyı yapamamıs o nasıl bır yere dusme sahnesıydı oyle :S orayı basarılı bulmadım ama fılm genel anlamda cok ıyıdı tavsıye edılıcek bır fılm zaten salonlar full dolu oluyormus gıden arkadaslarımda soylemıstı bızım salonda cok doluydu

dün izledim ve çok çok çok ağladım
beni de en çok "sizin okulunuz da okuyacağıma kendi dağımda ölürüm daha iyi' kelimesi yaraladı
bide asker telefonda sevgilisiyle konusuyodu kız onu telefonda terk etti suratına kapattı bi de alay etti 'aa tabi sen askersin bizi koruyosun 'dedi küçümseyerek...

Atatürk büsütünü yerden,kaldırma sahnesi,en son sağ kalan teröriste askerin silahı doğrultması sonra indirmesi,komutanın karısının acı haberden kaçışı...
hepsi hepsi çok acıydı..

Son düzenleme:
Kesinlikle izlenmesi gereken bir film.
İlk bölümünde askerlerin aileleriyle telefonda konuştuğu sahnede ağlamaya başladım.
Belki eşim askerde olduğu için bu kadar etkilendim bilemiyorum.
Çatışma sahnesine kadar da susamadım.
O sahnelerde ise resmen kaskatı kesildim dudaklarımı ısırdım sinirimden ve üzüntümden.
Konu çok güzel işlenmiş,İnce mesajlar verilmiş.
Yüreğim ağzımdaydı sürekli.
Allah tüm askerlerimize yardım etsin:Saruboceq:

tek kelimeyle harikaydı.....

üzerine ne denir bilemiyorum.....

askerlerimizin neler yaşadığını,biz rahatken neler çektiklerini görmüş olduk....

doğru dürüst eğitim almadan ,daha çocuk yaşta askere gönderilmeleri hep aklıma geldi benim....

olta ucunda yem gibiler.......

allah yakınlarını bu şekilde kaybedenlere sabır versin başka ne denir ki....

bizde bu akşam gidip izleyeceğiz bu filmi, annem, babam, kardeşim, ben ve eşim
aslında gidip izlemek istemiyorum çok etkileniyorum bu tür filmlerden ama merak etmektende kendimi alıkoyamıyorum

hayatımda izlediğim en güzel filmdi diyebilirim
hele o çatışma sahnesinde öyle bir gerildimki
nişanlımda gitmiştim elini öyle sıkı tutmuşumki
tırnaklarımın izleri kaldı resmen
telefonla konuşmak için yapılan çabalar
eşinin öldüğünü hissetmesi her birini birenir yaşattılar bana
tekrar gidip izliycem

filmin basları cok duragandı ama gidilmeye deger.

izlemeyi çok istiyorum ama nişanlım askerde oldugu için arkadaşlarım izletmiyolar, aglama krizine girersin diyolarsenağlama

benimki daha gitmedi ama ben segrederken bile kötü oldum

ben de gittim seyrettim. annem ve kardesim aglamadı ama ben hüngür hüngür agladım

Back