Nefes tutma

olivia

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
5.055
5.694
Arkadaslar son seneler bir huy gelisti bende oda nefes almayi unutuyorum bir süre.
Mesela cok mesgul ve konsantre gereken isler yaparken nefesimi tutuyorum ve bir süre sonra vücudumun sinyaliyle yani nefesiz kaldigimi anladigimda nefes almaya zorluyorum kendimi.
Eskiden kendiliginde olan sey simdi efor sarfederek yapmaya calisiyorum buda beni cok yoruyor.
Varmi böyle birsey yasayan? Yoksa ben bir eksotmuyum, inanin isin icinden cikamiyorum. Doktora gittim, guatir degil. Kardiyolog önemli birsey yok ama kontrol altinda kalmami istedi, sadece kalbimde ritim bozuklugu var.
Aslinda caresi, tekrar burnumdan düzenli nefes alma egzersizleri yapmak. Biliyorum, dis hekimi oldugum halde kendime faydam olmuyor ne yazikki bu konuda ((

böyle bir durumda olduğunu fark ettiğin anda sesli bir şekilde sayı saymayı dene. kendiliğinden nefes alabilirsin böylece.

Aslinda cok haklisin, deneyecegim canim dedigini, ama keske söyle bir alet olsada biiiippp diye beni hep hatirlatsa.

Merhaba!
bendede benzer bir sorun var. Beni sürekli eşim uyarıyor aşkım nefesini tutma diye. ben hiç farkında değildim bunun. Bu bir hastalık mı merak ediyorum yarın da doktora gitmeyi düşünüyorum gerçi hangi bölüme gitmeliyim bilmiyorum. Bazen bende farkına varıyorum ama ancak eşim beni uyardığında. acaba ciddi birşey mi diye araştırdm KAYGI gibi şeyler çıkıyor Psikolojik sanırım bakalım ne diyecek doktorum...

Burun-bogaza gittim.
Burnumdan röntgen cektiler, burun diregim yamukmus, ondan dolayi iyi nefes alamiyormusum ve zorlaniyormusum. Ama ameliyattanda korktugum icin böyle yasamaya devam edecegim galiba.
Isin kötüsü kalp hastaligim yani ritim bozuklugum bundan gelebilirmis. Arastirdim evet dogru, düzenli nefes almayanlarda kalp sorunu olurmus zamanla.
Oooffff biktim ya, aksamlari nedense daha düzenli, ama is zamanimda resmen saniyelerce tutuyorum.
Bazen icime daralmada geliyor böylelikle.
Nurcandogu sendedemi burun diregin yamuk acaba ya?
Yazarsan sevinirim :)

Olivia senin yazdıklarını okurken çok şaşırdım yaa evet benim burnumda kemik vardı onu aldılar ama yamuk kaldı. Tekrar ameliyat olmam gerekyor. Maddi durumum el verdiğinde yaptıracağım inşallah. Çok ilginç yalnız şaşırdım gerçektenn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…