Nefes sorunu

Asdfhkk

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2011
1.353
1.171
333
32
Merhabalar

Son bir yıldır yaşadığım bir sorun var,tam olarak ne bilemediğim ve önemsemediğim için doktordan yeni randevu alabildim o da bir hafta sonraya verildi.. Ben biraz evham yaptım o yüzden benzer sorunları yaşayan var mı diye merak ediyorum.

Sigara kullanmamama rağmen merdiven çıkarken soluk soluğa kalıyorum bir gün 8 kat çıktım bayılacaktım neredeyse. Sonra parfüm sıkıntım var ki bence en beteri. Parfüm kullanamıyorum hem tiksiniyorum hem nefesim kesiliyor,sadece ben değil erkek kardeşim ağır parfümler kullandığı için farklı bir odada bile sıksa resmen kaçacak yer arıyorum,otobüste sokakta tüm parfüm kokuları iğrenç geliyor. Önce kokuya hassasiyetim olduğunu düşündüğümden çok ciddiye almamıştım ama astımdan şüphelendiğim için korktum biraz.

Yüzerken de suyun altında çok kalamadığımı farkettim,bu rahatsızlıkları yaşayan var mıdır?

Öksürük hırıltı ,filan var mı peki ve sadece nefes kesilmesi mi var,sadece astım değil tiroidde olabilir oda nefes darlığı yapar.

Tabi başka belirtileride var,unutkanlık,üşümek,kabızlık,kilo alımı yada alamama,saç dökülmesi,sinirlilik,terleme.adetlerde düzensizlik.Kalp çarpıntısı,ellerde titreme yapar.

Bende alerjik rinit var.Benzer şeyleri yaşıyorum.Ama nefes alma sorununun bir çok sebebi olabilir.Kansızlık,hipoglisemi bile olabiliyor.

Hırıltı yok fakat diğer saydıklarınızın bir kısmı var,kilo alamıyorum mesela yıllardır ama hiç tiroid ölçümü istememişti doktorlar. Teşekkür ederim yorumumuz için.

Bende alerjik rinit var.Benzer şeyleri yaşıyorum.Ama nefes alma sorununun bir çok sebebi olabilir.Kansızlık,hipoglisemi bile olabiliyor.
Hiç o açıdan düşünmemiştim,kansızlık var evet

Ben de benzer sorunlar yaşıyorum, alerjik astımım var .doktor bana ; parfüm-deodorant kullanmayacaksın, sigaradan uzak duracaksın falan dedi ,dediği an unuttum ben onları:) biraz boğuluyorum ama parfümsüz yaşayamam .

Iyi dayanıyorsunuz,ben bayılarak bir sürü para verdiğim parfümü kullanamıyorum kokudan bayılıyorum şimdi de :)

Iyi dayanıyorsunuz,ben bayılarak bir sürü para verdiğim parfümü kullanamıyorum kokudan bayılıyorum şimdi de :)
Bayağı bayağı nefessiz kalıyor, bir süre sonra alışıyorum:)

Bayılmak bir üst seviye sanırım ,daha oralara gelmedim :) şaka bir yana ciddi bir kontrolden geçmen gerekiyor ,ihmal etme lütfen. .

Bayağı bayağı nefessiz kalıyor, bir süre sonra alışıyorum:)

Bayılmak bir üst seviye sanırım ,daha oralara gelmedim :) şaka bir yana ciddi bir kontrolden geçmen gerekiyor ,ihmal etme lütfen. .
Mecazen bayılmak :)
Teşekkür ederim mutlaka gideceğim doktora..

Teşekkür ederim,evet o bölümden randevu aldım. Peki normal astımdan farkı nedir bilginiz var mı?

Aynı sorun bende de vardı canım doktor bana alerjik astım teşhisini koydu
Hava kullanıyorum ben he alerjik astimla normal astım arasındaki farkı bilmiyorum.

Vızır vızır geçen arabalara bakınca böyle baş dönmesi gibi rahatsızlık duyuyor musun? Avmlerde kalabalık yerlerde boşlukta gibi hissediyor musun? Arada tansiyonun düşmüş gibi gözlerinde görme bozuklukları oluyor mu? Işığa ve sese de aynı hassasiyetlerin var mı?

Bende de akciger kapasite darligi sorunu var, benzer sikayetlerim var. Hatta astim teshisi koyan doktor da oldu. Ama duzenlo gittigim ve testlerimi yapan doktor bu teshisi koydu.

Hayır bunlar yok..

Bende de akciger kapasite darligi sorunu var, benzer sikayetlerim var. Hatta astim teshisi koyan doktor da oldu. Ama duzenlo gittigim ve testlerimi yapan doktor bu teshisi koydu.
Geçmiş olsun,bakalım benimki ne diyecek çünkü tam olarak şu rahatsızlık tam uyuyor diyemiyorum.

Genelde öksürük üzerinden gidilmiş,öksürük yok bende direkt nefesle ve kokularla ilgili.

o zaman umarim dogru bir doktora gidersiniz, su nefes olcumu yapan makineleri dogru kullanamiyorlar demisti benim doktorum, o yuzden test sonuclari pek guvenilir olmuyor demisti,
benim testlerimi kendi yapmisti, oyle teshis koymustu. Bir onceki doktorum direk astim deyip ilaca baslatmisti.
Astim ilaci iyi gelmisti ama :)
simdi duzenli olarak degil sadece cok kotulestigimde astim ilaci kullaniyorum ki neredeyse son 2 yildir da hic kullanmadim.
Ancak cok dikkat ederim, esim parfum sikacagi zaman kat degistirir, kullandigim tum kimyasallar cocuklar icin uretilen kokusuz olanlardan. ben de orjinal parfum kullanirim cok cok az sikarim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…