Öksürük hırıltı ,filan var mı peki ve sadece nefes kesilmesi mi var,sadece astım değil tiroidde olabilir oda nefes darlığı yapar.Merhabalar
Son bir yıldır yaşadığım bir sorun var,tam olarak ne bilemediğim ve önemsemediğim için doktordan yeni randevu alabildim o da bir hafta sonraya verildi.. Ben biraz evham yaptım o yüzden benzer sorunları yaşayan var mı diye merak ediyorum.
Sigara kullanmamama rağmen merdiven çıkarken soluk soluğa kalıyorum bir gün 8 kat çıktım bayılacaktım neredeyse. Sonra parfüm sıkıntım var ki bence en beteri. Parfüm kullanamıyorum hem tiksiniyorum hem nefesim kesiliyor,sadece ben değil erkek kardeşim ağır parfümler kullandığı için farklı bir odada bile sıksa resmen kaçacak yer arıyorum,otobüste sokakta tüm parfüm kokuları iğrenç geliyor. Önce kokuya hassasiyetim olduğunu düşündüğümden çok ciddiye almamıştım ama astımdan şüphelendiğim için korktum biraz.
Yüzerken de suyun altında çok kalamadığımı farkettim,bu rahatsızlıkları yaşayan var mıdır?
Teşekkür ederim,evet o bölümden randevu aldım. Peki normal astımdan farkı nedir bilginiz var mı?Geçmiş olsun canım
Anlattıkların alerjik astıma benziyor
Göğüs hastalıkları uzmanına danışabilirsin
Hırıltı yok fakat diğer saydıklarınızın bir kısmı var,kilo alamıyorum mesela yıllardır ama hiç tiroid ölçümü istememişti doktorlar. Teşekkür ederim yorumumuz için.Öksürük hırıltı ,filan var mı peki ve sadece nefes kesilmesi mi var,sadece astım değil tiroidde olabilir oda nefes darlığı yapar.
Tabi başka belirtileride var,unutkanlık,üşümek,kabızlık,kilo alımı yada alamama,saç dökülmesi,sinirlilik,terleme.adetlerde düzensizlik.Kalp çarpıntısı,ellerde titreme yapar.
Hiç o açıdan düşünmemiştim,kansızlık var evetBende alerjik rinit var.Benzer şeyleri yaşıyorum.Ama nefes alma sorununun bir çok sebebi olabilir.Kansızlık,hipoglisemi bile olabiliyor.
Iyi dayanıyorsunuz,ben bayılarak bir sürü para verdiğim parfümü kullanamıyorum kokudan bayılıyorum şimdi de :)Ben de benzer sorunlar yaşıyorum, alerjik astımım var .doktor bana ; parfüm-deodorant kullanmayacaksın, sigaradan uzak duracaksın falan dedi ,dediği an unuttum ben onları:) biraz boğuluyorum ama parfümsüz yaşayamam .
Bayağı bayağı nefessiz kalıyor, bir süre sonra alışıyorum:)Iyi dayanıyorsunuz,ben bayılarak bir sürü para verdiğim parfümü kullanamıyorum kokudan bayılıyorum şimdi de :)
Mecazen bayılmak :)Bayağı bayağı nefessiz kalıyor, bir süre sonra alışıyorum:)
Bayılmak bir üst seviye sanırım ,daha oralara gelmedim :) şaka bir yana ciddi bir kontrolden geçmen gerekiyor ,ihmal etme lütfen. .
Teşekkür ederim,evet o bölümden randevu aldım. Peki normal astımdan farkı nedir bilginiz var mı?
Mecazen bayılmak :)
Teşekkür ederim mutlaka gideceğim doktora..
Hayır bunlar yok..Vızır vızır geçen arabalara bakınca böyle baş dönmesi gibi rahatsızlık duyuyor musun? Avmlerde kalabalık yerlerde boşlukta gibi hissediyor musun? Arada tansiyonun düşmüş gibi gözlerinde görme bozuklukları oluyor mu? Işığa ve sese de aynı hassasiyetlerin var mı?
Geçmiş olsun,bakalım benimki ne diyecek çünkü tam olarak şu rahatsızlık tam uyuyor diyemiyorum.Bende de akciger kapasite darligi sorunu var, benzer sikayetlerim var. Hatta astim teshisi koyan doktor da oldu. Ama duzenlo gittigim ve testlerimi yapan doktor bu teshisi koydu.
Geçmiş olsun,bakalım benimki ne diyecek çünkü tam olarak şu rahatsızlık tam uyuyor diyemiyorum.
Genelde öksürük üzerinden gidilmiş,öksürük yok bende direkt nefesle ve kokularla ilgili.bir de su linke bakin,
normal astim hastasi olmayan ama metropolde yasamaktan dolayi astim semptomlari gosteren kisiler icin Istanbul bronsiti diye bir tabir kullaniliyor.
http://ahmetrasimkucukusta.com/kategoriler/yazilar/tip-yazilari/istanbul-bronsiti/
Genelde öksürük üzerinden gidilmiş,öksürük yok bende direkt nefesle ve kokularla ilgili.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?