Pulmonoloji - Göğüs Hastalıkları Nefes Darlığına Ne İyi Gelir?

Nevreste

Yeniden ☀
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
292.915
602.611
43
Nefes darlığına ne iyi gelir, vücuda yetecek kadar nefes alamama haline nefes darlığı denilir ve bu durum göğüs bölgesinde sıkışma yahut boğulma hissi oluşturur. Nefes darlığının etkileri kişiden kişiye değişir.

attractive-woman-breathing-and-relaxing-e1453568898299.jpg

Yoğun egzersizler, fazla sıcak hava, obezite, yüksek rakım ve buna benzer etkenler sağlıklı insanların da nefes darlığı problemi yaşamasına neden olabilmektedir. Bunların haricinde nefes darlığı bir sağlık sorununun da habercisi olabilmektedir. Eğer nefes darlığı beklenmedik bir anda ve apansız gelişirse derhal tıbbi yardım almak gerekir.

Nefes darlığının altında eğer bir rahatsızlık yatıyorsa, bu rahatsızlık büyük olasılıkla kalp ve akciğerlerle ilgilidir. Bu iki önemli organda meydana gelen problemler, nefes alış verişini etkiler. Nefes darlığına sebep olan bazı sağlık sorunlarını şöyle sıralayabiliriz:

Astım, karbonmonoksit zehirlenmesi, kardiyak tamponadı, kalp krizi, düşük tansiyon, akciğer damar tıkanıklığı, zatürre, akciğer sönmesi, üst solunum yolu tıkanıkları, kalp kası bozukluğu, kalp ritim bozukluğu, kalp yetmezliği, perikardit yani kalp zarı iltihabı, anemi, boğulma, kaburga kırıkları, nefes borusuna yabanci bir cisim kaçması, gırtlak kapağı iltihabı, anksiyete, otoimmün kas hastalığı ve buna benzer rahatsızlıklar.

Kronik nefes darlığına sebep olan rahatsızlıkları ise şöyle sıralayabiliriz:

KOAH ve diğer akciğer hastalıkları, astım, kalp fonksiyon bozukluğu, obezite ve interstisyel akciğer hastalığı.

str2_fitbreathe2506_py_1-770x470.jpg

Nefes darlığı yaşayan bir kişi nefes darlığı nasıl geçer sorusuna yanıt aramaya başlar. Nefes darlığı kronik değilse ve ara ara hissediliyorsa ilk olarak bitkisel çözümlerden faydalanılmaya çalışılır. Nefes darlığına ne iyi gelir bitkisel çözümler nelerdir sorusunun yanıtları bu noktada önem kazanır.

Nefes darlığı hafif seyrediyorsa önlem olacak küçük bitkisel tedaviler uygulayabilirsiniz. Sözgelimi 4-5 adet havucu rendeleyip sıkın ve suyunu çıkarın. İçine yarım bardak kaynatılmış süt ve 1 çay kaşığı bal ekleyerek günde 3 sefer için. Bu karışım nefes darlığına son derece iyi gelmektedir.

1 tatlı kaşığı hardal tohumunu ince toz halinde çekin ve içine 1’er tatlı kaşığı anason ve kimyon katın. 2-3 adet kuru inciri de ilave ederek hepsini 1 litre suda kaynatın. Her sabah kahvaltıdan önce 1 tatlı kaşığı sirke ile karıştırarak için. Ama midenizde hassasiyet varsa sirke kullanmayın.

BreatheIn-BreatheOut_feat1.png

Nefes darlığına ne iyi gelir bitkisel çözümler nelerdir sorusuna bir yanıt da bitki karışımlarıdır. 1’er kaşık ölçüsünde lavanta çiçeği, ebegümeci çiçeği, devetabanı yaprağı ve civan perçemi bitkilerini robotta çekin ve 1 fincan suda kaynatın Bu karışımdan günde iki kez içebilirsiniz.

1.5 litre suyun içine 1 diş sarımsak, 1’er çorba kaşığı gelincik çiçeği ve lavanta, nane, dereotu, kekik ve maydanoz ekleyerek kaynatın ve sabah aç karnına 1 fincan için.

Her sabah taze taze nane çayı yaparak içebilir yahut taze nane çiğneyebilirsiniz. Nanenin nefes darlığına iyi geldiği bilinmektedir.

Yine her sabah1 çay kaşığı hardal tohumunu kaynatıp çay olarak içebilirsiniz.

10 diş sarımsağı ezerek yarım litre sütün içine ekleyin, kaynatın ve süzme bal ilave ederek macun kıvamına getirin. Bu macundan her sabah aç karna 2 tatlı kaşığı yiyin.

1 çay fincanı sıcak suyun içine ince ince kıydığınız fesleğenleriatın ve günde 2 sefer için. İçine 1 kaşık da bal ilave ederseniz etkisi iyice belirginleşir.

Nefes darlığına ne iyi gelir İbrahim Saraçoğlu tarafından da ele alınmış ve buna benzer bitkisel reçeteler verilmiştir. Doğanın ve doğanın kucağında yetişen bitkilerin, sağlığa iyi geldiği ve pek çok hastalığa şifa olduğu bilinmektedir. Ama siz yine de nefes darlığı şikayetiniz bu bitkilerle azalma ve kaybolma göstermiyorsa ve kronik bir sürece girmişse mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurarak uman bir hekimden destek almalısınız. Nefes darlığı tedavisi, ciddi nefes darlığı problemlerinde muhakkak profesyonel bir hekim tarafından ele alınmalıdır.




Kaynak: püf noktaları
 
X