nefes açlığı

Lunap22

Guru
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2010
14
1
kızlar merhaba benim nefes almayla ilgili bir problemim var yaklaşık bir senedir. özellikle geceleri ve sıkıntılı olduğumda nefes alamıyor ve aldığım nefes yetmiyor gibi hissediyorum. esnemeye çalışarak nefes alıyor arada bir rahatlıyorum. bu sene tekrar üniversitede sınavına hazırlanıyorum. daha önce abimi kaybettiğim dönemde psikolojik rahatsızlıklar yaşadım kendime zarar vermeye çalıştım. ama bu sene kaybettiğim zamanı telafi etmeye çalışırken bu his beni çok rahatsız ediyor. bir yandan annemin kendinden küçük bir erkekle arasında bir şeyler olduğunu babamında evleneceğini öğrendim. göğüs hastalıklarına gittim kan testi yaptırdım bir şey çıkmadı psikiyatrise gittim sosyal uyum bozukluğu dedi lustral verdi bir kez kullandım ve döküntü terleme huzursuzluk gibi yan etkileri oldu kullanmaktan vazgeçtim ve sınav döneminde olduğumdan bu tür ilaçların hafızayı olumsuz etkilemesinden korkuyorum. koyulan tanı ise yanlış geliyor. kolay kaynaşan neşeli bir yapım var dışarda sadece evde sürekli gerginlik olması suskunlaştırıyor. neyse kızlar çok uzattım aynı problemi yaşayan ve çözüm bulan varsa lütfen yardım etsin

Merhaba, ayni durumdan muzdaripiz, bende ayni sekilde nefes almak istiyorum ama her derin nefes almaya niyetlendigimde esniyorum ve nefes alamiyorum, bogulacak gibi oluyorum kardiyolojiye ve gogus hastaliklarina gittim, bir sorun cikmadi, psikiyatriye gonderdiler ve anksiyete bozuklugu cikti, depresan verdi suan yeni basladim kullanmaya, muhtemelen senin de oyle...bu arada bende anne ve babami kaybettim 2 yil once, surekli bir olum korkum var.

Son düzenleme:
Panik atağa benziyor anlattıkların, psikolojik. Tedavisi mümkün, psikoloğa gitmekten başka pek çaren yok.. Kendim yaşamadım ama çok yaşayan var, geçiyor ama önlem almazsan level atlayabilir ve bipolar bozukluğa kadar ilerleyebilir...

Yaşadıkların pek kolay şeyler değil psikolojik olarak böylesi bir patlak vermen normal aslında. Allah yardımcın olsun.. ben çok uzun süredir cebelleşiyorum bu sorun ile, uzun süredir ilac kullanmama rağmen en ufak sıkıntıda baş gösteriyor, çok zor bir süreç, ama zamanla kendince telkinler geliştirip alışıyor insan, psikolojik yardım al mutlaka yanlış tanıya gelince kendini yanlış ifade de etmiş olabilirsin... bir de psikolojik ilaçların hafızana hiç bir olumlu yada olumsuz etkisi olmaz bu yersiz bir kaygı, ve çoğu psikolojik ilaçlar başlangıçta yan etki yapabiliyor biraz zaman vermen gerekir. Ama yan etliler artıyorsa mutlaka doktoruna danışmalısın. Bunlar tecrübe ürünü Şimdiden sana şifalar diliyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…