Nedensiz derdime bir çare

Roka

nevrotik
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2010
26
0
31
Öncelikle benim için çok özel bir konu bu ancak daha fazla bunla birlikte yaşayamacağım derdimi söyleyip akıl danışmak istiyorum ben.Bazı sabahlar kalktığımda içime sanki bi bina oturmuş gibi oluyor, içim daralıyor kimseyle konuşasım gelmiyor hatta bu durum o kadar ağır nüksediyorki cidden asosyal oluyorum bazen bi kaç gün süren bu durum bir kaç saatle kısıtlı kalabiliyor.Ancak ben bu git gellerden çok sıkıldım.Bazen içimde nedensiz bir acı hissediyorum neden yok olay yok ama sanki içimde bir parça acı çekiyor.Sizce psikologa gitmeli miyim.? Adet dönemlerimle bir ilgisi olmadığınıda saptadım fikir vermek isteyen bu yaşadıklarımı yaşayanlar var mı acaba .? benneyaptımki

Merhaba Roka bende bu durumu cokca yasiyorum. Nedeni dahi olmasa icimde bir seyler kabarmis tum yasama zevkimi aliyor elimden.. Hic bir is yapmak istemiyorum. Bir uzmana gorunmek en iyisi bence. Ben gidecegim cok yakinda. Cunku ciddi sekilde hayatimi etkilemeye basliyor. 'ki sen daha gencsin sanirim ben 29 yasimdayim ve onune gecemiyorum bu durumun

canım bu gitgellere bipolar bozukluk deniyordu galiba.
biraz araştırırsan durumunu anlarsın heralde.
bende sabahları sinirli olurum, şekerim düşüyor buna bağlıyorum.
çünkü kahvaltı, kahve, sigara faslından sonra kendime geliyorum.

Allah Allah... Manik depresif bir durum vardı psikolojide. ama onda bi çok mutsuzluk arkasından mutlu, enerjik dönem geliyordu. belki depresyon falan olabilir mi?

evet bipolar da var. halam da böyle üzgün vs. oluyordu. ona bu tehşis konmuştu.

bide ben bu durumu küçüklüğümden beri yaşıyorum inanın geceleri sırf bu üzüntü yüzünden uyuyamayıp ağladığımı bilirim. şimdilerde daha iyiyim ama genede her gece yarın böyle hissetmiyim diyerek yatıyorum.sanki dünyanın tonlarca yükü üstümde.

dove:manik depresfliğe razı oldum inan mutlu olmak bu kadar zor görünüyor o günlerde bana. üzüntüden sonra değil mutlu olmak, tebessüm bile edemez hale geliyorum

yaa canım neden bu eziyete katlanıyosun ki, sende biliyosun aslında napman gerektiğini, bence hemen bi doktora gidip bu ızdıraba bi son ver, hatta teşhisten emin olmak için bi kaç doktıra gidebilirsin
çünkü bu durumu yıllardır yaşıyosun ve acı çekiyosun, ömrünü böyle tüketecek değilsin ya

geçmiş olsun arkadaşım.. neden çekiyosun bunu git bi psikiyatr a. belki bi ilaçla düzeltilecek bir şeydir. bir hormon bozukluğudur vs.

teşekkür ederim hepinize. değer görüp yazdığınız için bu sene hayatımı belirleyecek bir sınava giricem umarım bu problemi çabucak atlatırım tekrar tekrar teşekkürler

Bu Tarz durumların altında mutlaka bir nedenn vardır..
önceden üzüldüğün atamadıgınn yada boşluga düşme gibi bişey olabilir. bence kesinlikle pskolojik yardım al.. ve bence yanlız kalma zorlada olsa ailenle Arkadaşlarınla zamn gecir..
inş. düzelir bu durumun..

bilinc altinda sizi rahatsiz eden biseyler olmali
belki piskolaga gitmek fayda olabilir onun disinda
pozitif düsünmenizi tavsiye edicem özellikle geceleri yatarken
sabah uyandiginizda hayata olumlu yönlerinden bakmayi deneyin
tabi sükretmeyide unutmamak gerekir

Bence de muhakkak sizi üzen bir durum olmalı.
Nedensiz olamaz. Belki uzun zaman geçmiştir üzerinden bu olaylara sebep olan olayın ve o yüzden nedensiz sanıyorsunuzdur ama vardır bir şeyler. Biraz düşünün, yoklayın kendinizi ve mutlaka bir uzmana danışın. Bu şekilde yaşamak çok zor.
Benim de çok üzüldüğüm bir olay vardı ve aniden feci bir sıkıntı bastırıyordu, bayılacak gibi oluyordum hep. Zamanla geçti çok şükür ama çok uzun bir süre sonra beni üzen o olay hakkında konuşuldu bir yerde ve yine o korkunç sıkıntı halini yaşadım. O an ölüm gibi bir şey oluyor. Allah kimseye yaşatmasın.
Tabi siz sık sık yaşıyormuşsunuz o daha da zor.

aslına bakarsanız buradan hiç kimse size teşhis koyamaz. belki belirtilerden tahminlerde bulunabiliriz.(şunu söylemeliyim ki belirtilerinin bipolarla alakası yok, telaş etme)

nedeni olup olmaması konusuna gelirsek;
ben hem anksiyete bozukluğu yaşadım hem de depresyon ve hala da ilaç tedavisi görüyorum.
bunları tetikleyecek bir olay olabileceği gibi bzan görünürde hiçbir sebep yoktur.
örneğin benim rahatsızlığımda sebepsiz ağlamalar olurdu. sabah gözümü açtığımda sanki yeni bi güne değil, kara bir geleceğe açmış gibi daralırdım, sıkılırdım. ama tedavimi oluyorum ve daha iyi hissediyorum şu anda. bunun bi rahatsızlık olduğunu kabul de etmişsin ne güzel.

tüm bunların toplamında sana bi uzmana görünmeni öneririm. güzel güzel tedavine başlarsın ve biz de sana buralardan destek oluruz.

Ailenizde varsa manik depresyon bu hastalığa yakalanma riski yüksek

Canım aynen bende de oluyor.Bazı sabahlar -ki bu sabahlar nerdeyse haftanın 5 günü- hep mutsuz bi şekilde ve ağlayarak uyanıyorum.Karnıma öyle bi basınç hissediyorumki sanki birileri bastırıyormuş,boğulacakmışım gibi oluyorum.
zaten bende asosyal dediğin tiplerdenim ve bunun rahatsızlığını da yaşıyorum ama esas sorunum eşimle olan iletişimsizliğim ve tartışmalarımız beni bu tarz mutsuz uyanışlara itti.
Canım ben psikiyatriste göründüm bana bi ilaç verdi kullanıyorum.İnan insanın aklına hiç bişey gelmio ve en azından düşünmüyorum.Ama benim psikologa gitme imkanım yoktu eğer senin varsa psikolog git ilaçsız tedavi olman gerekirse o şekilde rahatlarsın.Zaten gerekirse seni bi şekilde psikiyatriste yönlendirir.
Canım inşallah en yakın zamanda kurtulurz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…