Nedense aklma Fuar geldi..

yesilim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2006
8.868
19
Ağustos ayı girince... Sıcak ve yakıcı,aklıma İzmir Fuarı geldi
Fuar benim için kafa dinleme yeri idi..15ağustos-15 eylül arası fuar günleri kalabalık,çekilmezdi ama eğlenceliydi... Diğer 11 ay bizimdi fuar..Sakin temiz mis gibi ..Ağaçlar,yeşillikler,çiçek kokardı...
Evimizin karşısındaydı 26 Ağustos kapısı..İki yıl kadar..Mini golf sahası vardı ,oynardık bol bol..
Hayvanat bahçesine uğrardık mutlaka..

O yıllarda okuyup,gazeteci olmak isterdim..Fuarda dolaşırken,yalnız başına oturanların neler düşündüğünü,neden orada banklarda yalnız başına oturduklarını merak ederdim.. “Ah!biraz büyük olsam da gazeteci kimliğimle röportaj yapsaydım” derdim kendi kendime...

Yine bir gün üç arkadaş göl gazinosu çevresinde dolanırken bankta bir kız gördük...İki elini yüzüne kapatmış öyle ağlıyor ki....Çok üzüldük ..Mutlaka sormalıydım ağlama nedenini...Okuyup gazeteci olacağız ya,ne zamandır fırsat kolluyordum birilerine soru sormak için...
Önünden geçerken önce ders çantamı,ardından kendimi yere,kızın ayaklarının dibine atıyorum ...Kız şaşkın, bu nereden çıktı ,düştü diye..Bana yardım ediyor,arkadaşlarımla beraber bankta oturuyoruz
Oradan buradan konuşuyoruz ama hep o sorular soruyor,bizde az önce ağlıyordu ya,üzüntüsünü azaltmak için anlatıyoruz...Okulumuzu,ailelerimizi,neden fuarı sevdiğimizi,mini golf oynadığımızı..“Burası güvenilir mi”diyor...“ Tabi ki” diyoruz .

Artık biz sorular sormalıydık..Üç arkadaş hangimiz başlayalım diye bakışırken... “Ben gazeteciyim,röportaj yapıyorum Fuardaki yalnızları merak ediyorum.Dertliler mi,güvenilirler mi ,şüpheliler mi,zor oluyor ama oluyor”Demez mi..Aynı bizim olmak istediğimiz gibi...
“Az önce ağlıyordunuz..”Diyoruz..“Biri vardı günlerdir takipteyim,dikkatini çekmek içindi.Hep burada bakalım kimmiş merak ettim ama sen düşünce işi bozdun bak gitmiş.”Dedi
Bizde gerçeği anlattık gülüştük...
Adını bile öğrenemediğimiz kızın,gerçekten gazetecimi,bizim gibi gazetecimi olmak istediğini hiç bir zaman bilemedik.O her şeyimizi öğrendi gitti... Bir kez bile,ne gördük,ne rastladık
Ama yıllarca hep andık,güldük..Bu gün sizinle paylaşmak istedim...
Yeşilimin anılarından duyguları a.s.

1 Eylül'de kapılarını açacak uluslararası organizasyon için hazırlıklar bitiyor

Bu yıl 75. kez düzenlenecek Uluslararası İzmir Fuarı, 1 Eylül'de kapılarını açıyor. 10 Eylül'e kadar sürecek fuarda hazırlıklar son aşamaya geldi. Geçen yıl 310'u yabancı, 1111 firmanın katıldığı fuara, bu yıl şu ana kadar 271'i yabancı 1083 firmanın katılımı kesinleşti. Fuarı bu yıl 1.5 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen, fuarda 75. özel yılı ve Atatürk'ün doğumunun 125. yılı nedeniyle özel etkinliklerin düzenleneceğini söyledi.
Fuara en yoğun girişin sağlandığı Lozan Kapısına 7x9 metre boyutlarında Atatürk posteri asılacağını anlatan İşleyen, fuarda Atatürk'ün doğum yılına ilişkin olarak özel toplantı, panel ve sergilerin düzenleneceğini kaydetti. Fuarın 75. özel yılıyla ilgili çeşitli nostaljik etkinlikler planlanıyor. Eski fuarların havasının yansıtılabilmesi amacıyla 75. İEF Sergisi, Milli Piyango Sergisi, TCDD 150. Yıl Sergisi gibi etkinliklerin yanında, Fuar Göl Gazinosu'nda oluşturulacak "Nostalji Gazinosu"nda konserler verilecek. 75. yıl nedeniyle basketbol turnuvası da düzenlenecek. Fuar Celal Atik Spor Salonu'nda düzenlenecek turnuvaya Beşiktaş, Banvit, Karşıyaka gibi kulüplerin yanı sıra Almanya ve Rusya'dan da kulüplerin katılacağı belirtildi. 75. Fuar'da, geçmişte düzenlenen ancak daha sonra unutulan Fuar Güzellik Yarışması da tekrar hayata geçirilecek.
Doğan İşleyen, İzmir'in sağlık ana temasıyla EXPO 2015'e aday olduğunu hatırlatarak, geçen yılki termal turizm ana temasından sonra bu yılki organik ürünler ana temasıyla EXPO'ya da hazırlık yapılmış olacağını ifade etti. İşleyen, fuarda en çok eleştirilen konulardan biri olan işportacılara karşı özel önlemler aldıklarını belirtrek, "Güvenlik ekipleri eğitimli köpeklerin yardımıyla fuar süresince işporta mücadelesi verecek. Buna belediye zabıtası da destek verecek. Yapılan güvenlik toplantısında polis ekiplerinden de bu konuda destek istedik. Bu, sadece fuarın değil Türkiye'nin sorunu, ancak bu sorunun İEF'ye zarar vermesini engelleyeceğiz" dedi.

3 bin kişi görev alacak
Yaklaşık 3 bin kişinin görev yapacağı fuarda, personelin çalışma alanları da belli oldu. Dokuz Eylül Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü tarafından düzenlenen dil sınavını kazanan, çok iyi derecede dil bilen 150 genç, fuar süresince İZFAŞ'ın çeşitli birimlerinde çalışacak. Kültürpark'ın temizlik kadrosuna 250, güvenlik birimine ise 150 kişilik personel takviyesi yapıldı.

Onur Konuğu Kazakistan
Bu yılki Fuarın "Onur Konuğu Ülkesi", Kazakistan olacak. İZFAŞ Yönetim Kurulu kararıyla 'Onur Konuğu Ülke' seçilen Kazakistan, fuara 300 metrekarelik bir standla katılacak. Kültürel ögelerin ağırlıklı olacağı tanıtım faaliyetinin yanı sıra 60'a yakın Kazak işadamından oluşan bir heyet de kentte çeşitli temaslarda bulunacak. İki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve dış ticaret hacminin yükselmesi için gerçekleşecek etkinlik, Kazakistan'ı daha da yakından tanıma olanağı sunacak
Fotoğraflar alıntı
ege2-1.jpg
[/IMG]

205598.jpg

k_ata_izmir_fuari_1.jpg

k_ata_izmir_fuari_2.jpg

k_ata_izmir_fuari_3.jpg

fuar.. eskiden fuar açılma zamanları gelince içimiz neşeyle dolardı.. babam erken gelirse neşesi yerinde olursa bizi fuara götürsün diye dualara ederdik.. şimdi fuar hep açık ama hiç gidesim yok.. zaman her şeyi götürüyormuş herhalde..

fuar.. eskiden fuar açılma zamanları gelince içimiz neşeyle dolardı.. babam erken gelirse neşesi yerinde olursa bizi fuara götürsün diye dualara ederdik.. şimdi fuar hep açık ama hiç gidesim yok.. zaman her şeyi götürüyormuş herhalde..

Hiç bir yer,hiç bir şey eskisi gibi olmuyor PamukŞeker..Haklısın

“Biri vardı günlerdir takipteyim,dikkatini çekmek içindi.Hep burada bakalım kimmiş merak ettim ama sen düşünce işi bozdun bak gitmiş.”Dedi

canım ablam yeşillerin kraliçesi anılarında senin kadar hoş ve güzel burası çok hoşuma gitti:1hug::1rolleyes:

eskiden ayrı bir tadı vardı dediğiniz gibi ailece giderdik biz kolamızı hamur işlerini yapardık otururduk yeşilliklerin üstünde gezerdik oyuncaklara binerdik ama şimdi ne gidesim var nede göresim çünkü eski zamanlar aklıma geliyor içim burkuluyor dağıldık kimse kalmadı senağlama

Her güzel geçmişi içimizde yaşatıyor olmamız anlamlı bence ..
Geri gelmeyecek o güzel anılara selâm olsun

Kardesimde 26 Agustos kapisina yakin oturuyor simdi:))
her Izmir"e gidisimde muhakkak fuara ugrarim...galiba biraz özlem olsa gerek,eskilerde okulu kirip gittigimiz yerler arasindaydi fuar...yillar önce cok ayri bir atmosferi vardi,ama zaman ilerledikce herseyle daha bir yakin olunca gelen sarkicilar veya yapilan onca seyde önemini yitirmeye baslamis...
fuarin fotograflarini görünce bir tebessüm olustu yüzümde,oralarda her Izmir"linin veya Izmir fuarina ugrayanlarin fotografi vardir cogunlukla...

ellerine saglik ablacima.s.

Yağmurcuğum Fuarın tadı bir başkaydı eskiden..Şimdinin gençleri bizim gibi haz alıyorlar mı acaba Fuardan..:uhm:

Bu gün Antalya Atatürk parkına gittim Çok yakın bize.Aklım fuara takıldı nedense sonra şükrettim herşey için. Dolaştım ve evime döndüm.

X