İlk önce neden zayıflamak istiyorsunuz, onun gerekçelerini çıkartmakla başlayın.
Yukarıda yazdıklarımdan ilham alabilirsiniz.
Daha sonra ise, bu gerekçeleri beyninizin bir yerine kazıyın.
Sonrasında ise bir adım atın. Ya diyetisyene gidin (en sistematiği o), ya da kendiniz bir diyet listesine uyun. Ve size bir ipucu. Sağlıklı beslenmeyi otomatiğe alın deyim yerindeyse. Bu şu demek, bunu bir yaşam tarzı haline getirin. Mesela eliniz, acıktığınızda salataya gitsin, çikolataya gideceğine... Veya her sabah yürüyün, benim yaptığım gibi. Ama bunu alışkanlık haline getirin. Veya ne bileyim, her sabah güne bir bardak sütle başlayın... Vs. Vs. Böylece diyeti uzun süre sürdürmeniz daha kolay hale gelecek.
Bir de, diyeti bozdunuz mu, hemen kendinizi demoralize etmeyin. (Yattı balik yan gider yapmayın.) Ama ipin ucunu da çok kaçırmayın tabii ki. Mesela öğlen 2 tabak sütlaç (veya ne bileyim, çikolata gibi bir şey) mi yediniz, akşam meyve yemeyin. Belki ekmeği de 1 dilim azaltabilirsiniz. Onun yerine çorba+ ana yemek + gece de sadece yulaf lapasi yiyin... Gibi. (Eğer gece acıkmıyorsanız, yulafa da gerek olmayabilir.) Ve ertesi gün yaptığınız sporu biraz daha uzatın. Yediğiniz yiyeceğin kalorisine göre de bu tempoyu 2-3 gün devam ettirin.
Ve unutmayın, hayatınızın sonuna kadar, böyle iradesiz bir şekilde, her istediğinizi her zaman yiyerek, yaşamınıza devam edemezsiniz. Ben bunu öğrendim. Ya bir sağlık sorunu veya başka bir şey, maddi olabilir, manevi olabilir, bu rahatınızı bozacaktır... Mesela bende gizli şeker (buna bağlı şeker hastalığı riski) + iç organlarda yağlanma + yürürken nefes nefese kalma vb. gibi sorunlar çıktı. Dahası, arkadaş çevremde herkes bana acıyarak bakıyordu, her ne kadar bana belli etmeseler de. (Arkamdan konuştuklarına emindim.) Aşk hayatım zaten sıfırdı. Karşı cins bana "ağır abla" gözüyle bakıyordu, alıcı gözünden çok.
Bu yüzden yol yakınken, daha fazla acı çekmeden hayatınızı düzene koymanızı öneririm. Kendinize bu acıyı daha fazla yaşatmayın bence.
Bu arada, kaç yaşındasınız, bekar mısınız evli mi, sormayı unuttum...