Neden yetmiyor bu para, bereketsizlik bizde mi?

yukarda bakici kres ve kira olayini anlatmistim.
Görmedim onu pardon. Part time bir kadına geçebilseniz şartlar uygunsa iyi olabilir. Onun dışında banka ile görüşüp kredi vadesini uzatmak taksitleri düşürmek ya da atıyorum 1.12den kredi aldıysanız şu an daha düşük faizli varsa borcu yapılandırıp düşük fazile krediyi daha az parayla ödemek olabilir. Hangi il ve semt bilmiyorum ama daha makul kiralı bir eve geçmeniz mümkün olursa o bir fayda sağlayabilir. Haricinde pek bir şey gözükmüyor. Tercih ettiğiniz markalar, yeme alışkanlığı, kılık kıyafet, arab akullanım sıklığı giderleriniz, sağlık harcamaları minimize edilebilir imkanlar dahilinde.

ekonomi yapmayı bilmek lazım. birincisi cepte duran para erir gider. bu yüzden ben ne yapıyorum. gelen bir miktar para var diyelim. 1.000TL olsun. once gidip bir ceyrek alırım. yatırım amaçlı. sonar bu çeyreği unuturum. bir kısmını kısmını borç listeme gore acil olanlara kısım kısım dağıtırım. sonar bir kısmını evime ve çocuklarıma harcarım. kendim için sürekli alışveriş yapmam çünkü alışverişi sevmem. on yıllık kıyafetleri giyerim. böyle bir alışveriş isteğim yok. ama çocuklar için yaparım. geri kalan kısmı ise işe yatırım yaparım. bu sayede 6 ayda hem borçları ödedim. hem epey para biriktirdim. hemde çocuklarımın her ihtiyacını karşıladım çok şükür. bu arada her maaştan sadaka vermeyi, tasadduk etmeyi unutma. bir ekmek dahi olsa bir fakiri doyur. bu kazancını kat be kat artırır.

bulundugumuz yerde ev kiralari 900 tl den basliyor. benim ev sahibim 3 yildir hem zam yapmadi hem o zaman bu kadar yuksek degildi kiralar. dedogim gibi oglen eve gelmem ve yol parasi baya fark ediyor. evet bu evde oturmak luksum benim ama cocuklarim ve kendim için deger. sabah 1 saat gec cikip aksam 1.5 saat erken gelmek oglen 2 saat evde durmak, bebegim uyaninca gelip emzirmek, buyugun kresinin dibinde olmak hayatimi o kadar kolaylastirdiki.

bu yazdıklarımı çalışan hergun 1 saat yolda giden üstüne cocugu olanlar cok iyi anlayacaktir. ustelik yasadigim semt cok fark etti. ve esimin yol parasi cok dustu burada

iki cocukla arabasiz ankara gibi bir yerde
daha bugün aynı konuyu bizde eşimle konustuk.Evimiz kendimizin ama bir ev daha alıp yatırım yapalım istiyoruz.5 aylık bebeğimiz var.Arabamızı satıp peşinat yapalım diye düşündük ama arabasız yaşamdan ziyade arabaya alışıp o rahatlıktan vazgeçebilmek zor sanırım.Allah hepimizin evine dirlik bereket versin.

zaten bende ona takigim. birde arabanin masrafi var. esim arabasina cok duskun. araba vergisi sigortasi bakimi benzini kredi karti hep ona gidiyor. diger harcamalarin hepsini pesin yapiyoriz.
Canım vergi yılda 1 onu geç,sigorta da yılda 1, ağır bakımları 10.000 km de yapılır nerden baksan 1-2 sene gider yani bir bakım geriye sadece benzin kalır.oda benzin ise lpg taktırın,dizel ise zaten az yakar.

bana bu kadar tepki geldigine gore galiba herkesin hayati super ve halinden memnun.

acikcasi haftada birgun cocuklarimla disari cikmayip, senede bir tatile gitmeden yasamak, arada kahvaltiya gitmeyip, arkadaslarla bir aksam mangal yapmamak, robot gibi yasamak bana cok sacma geliyor. sorguladigim hayat pahaliligi, insamlar bu kadar calisip neden arada kendilerini simartamiyorlar

Bizim de eşimle toplam elimize iyi bir miktar para geçiyor aylık. Eşim yaklaşık benim maaşımın 3 katı kadar para aldığı için açtığımız ortak hesabımıza her ay maaşı eline geçince belirli miktar para aktarıyor. Bir sonraki maaş gününden bir gün önce kimde para kaldıysa yine o hesaba para aktarıyor.

Onun dışında araba lüks değil ihtiyaç ben size hak veriyorum, eşimin de benim de ayrı arabası var ve arabanın masraflarını herkes kendi maaşından ödüyor.

Ben uyguladığımız yöntemi yazayım. Kredi kartımız yok ben 25 yaşındayım ve hiç kullanmadım. Kredimiz de yok. Yüklü miktarda bir şey almak istiyorsak her ay sanki kredi ödüyormuş gibi düşünüp biriktiriyoruz ve öyle alıyoruz. O sebeple şu an hiç borcumuz yok. Tabii bizim tek avantajımız evimiz kira değil, benim ailemin düğün hediyesiydi. Yine de ben kredi kartı ve kredi borçları yüzünden paranın nasıl gittiğinin anlaşılmadığını düşünüyorum

Tepkiler öneri istediğinizi düşündükleri için olabilir.
Benim fikrime gelince zaten olmasi gereken normal standartlarda yasiyorsunuz.Yasam şartları niza göre bu para ancak yeter
Bahsettiginiz kimine göre lüks gelebikecek şeyler çalışan insan icin zaruri ihtiyactir.

evet biriktirip almak mantikli aslinda. biz pesin cepteki parayla alıyoruz. hrray ekstra bisey cikiyor kesin.

Sana bunu yazacaktım arkadaşım,sen kendin yazmışsın zaten. Maaşınız iyi ama çocukların hem kreşte hem de bakıcıda.O yüzden size az kalması normal. Hayaıtından da niye kısasın ki.Rahatça yaşamana eğlenmene bak boşver. Ben bir kaç aydır para biriktirmeye başladım,her ay kenara 1500 atıyorum ama maaşı alır almaz.Sen de öyle dene,unut o parayı. Acil bir durum olursa da içinden al harca.

Gideriniz çok ama geliriniz de gayet iyi.

Demek ki standartlarınız yüksek.
Ya standartları düşürecek ve kısacaksınız veya ev/araba var nasılsa, böyle devam edeceksiniz.

Ama yine de acil bir şey olur Allah korusun, kenarda para olması iyidir her zaman.

çok yere kredi ve borcunuz var gideriniz fazla normal sizin durum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…