- 2 Nisan 2013
- 330
- 195
-
- Konu Sahibi herseyduzelirmi
bizde de durum farklı değil iki maaşlıyız ama ay sonunda elde para kalmıyor.
şu ara kirada oturduğumuz ev satılıyor, ev sahibi evi bizim almamızı istedi ama kenarda bir kuruş bile yok, bankalar evin tamamına kredi vermiyor, eksik kalan kısım için ihtiyaç kredisi çeksek aylık ödemeler maaşlarımızın tamamına denk geliyor, arabayı satsak ev uzak yerde arabasız olmaz
yani ne yapsak olmuyor para da biriktiremedik hiç ev satılırsa mecbur taşınma işi olacak kafam çok karışık
helal sanavalla bende aynıyım dicektim ama bizim evde 1 maaş geliri var oda benim :) 2000 maaşım var ama 1250 krediye kesiliyor 600 kira, oğlum küçük onun masrafları var mutfak masrafları var :) yetmiyor bende ikinci işte çalışıyorum iş çıkışı akşamları kınalara gidip dj lik yapıyorum :) her gittiğim gün 150 alıyorum ayda 5 iş çıksa bana yani yine kıt kanaat geçiniyorum çok şükür..
Hem kredi hem kira, hem kreş hem bakıcı.. Ya bunlardan biri olur benim bildiğim.haklisiniz.
ben 3.500
esim 3000
kira gelirimiz 450
ayrica ben 3 ayda 450 tl aliyorum, esimede 2-3 ayda bir isyerinden 400 tl civari parapuan yukleniyor, ramazan paketleri, hediye çeki gibi ek gelenlerde oluyor.
giderlerimiz ise:
960 tl ev kredisi
1000 tl ev kirasi
960 tl kres
900 bakici
arabamiz var onunda gideri var.
kredi kartini sadece arabanin Sigortası vb. icin yada intetnet alisverisi icin kullaniyoruz.
valla bende aynıyım dicektim ama bizim evde 1 maaş geliri var oda benim :) 2000 maaşım var ama 1250 krediye kesiliyor 600 kira, oğlum küçük onun masrafları var mutfak masrafları var :) yetmiyor bende ikinci işte çalışıyorum iş çıkışı akşamları kınalara gidip dj lik yapıyorum :) her gittiğim gün 150 alıyorum ayda 5 iş çıksa bana yani yine kıt kanaat geçiniyorum çok şükür..
Hem kredi hem kira, hem kreş hem bakıcı.. Ya bunlardan biri olur benim bildiğim.
Ev yapılıyor da geçici olarak kiradaysanız daha makulune bakın. Çocuk kreşteyse bakıcıyı full yime değil yarı zamanlı çalıştırın ya da birinden birini bırakın...
o evi alin derim. bankalar evin degerini yuksek gosterip tamamini verebiliyorlar aslinda. ben evimi aldigimda 1500 mas aliyordum 1070 odemem vardi ve esim calismiyordu. 7 sene bitti bile. tasinma masrafinida dosya parasi gibi dusun.
kesinlikle öyle, memur olmadan önce öğrenciyken okul çıkışı çalışıyordum aylık 450 lira alıyordum oooooo haydi haydi yetiyordu o para bana :) işte memur olunca birde boşanıp annemi de yanıma alınca bende işler böyle sarpasardı yoksa bizimde eve iki maaş girse biliyorum birşeyler değişecek masraflar artacak. hayat böyle :)evet halimize binlerce şükür. gelir yukselincede para yetmiyor ama Yaşam kaliten artiyor. benim sorguladigim ulkenin şartları aslında.
aslinda onlari bende yapiyorum. hatta ben seksen tl llik o ayakkabiyida almıyorum. arkadasim sagolsun cok fazla alışveriş yapar. onun kizin kiyafetleri benim evide tika basa doldurdu. kendimede siyah pantolonum varsa mesela 2. almam. magazalarda 5 liraya cok guzel seyler bulurum.İşten artmaz, dişten artar diyorum.
Nasılsa maaşım var deyip kızıma 129 TL'lik New Balance spor ayakkabıyı almıyorum, ama trendyol.com'da 80 TL'ye inen New Balance ayakkabıyı alıyorum. Aynı ayakkabı mı, evet, aynı marka mı, evet, aynı kalite mi evet. Ama hesaplısını arıyorum, buluyorum, alıyorum.
1 Lt süt marketin birinde 2,5 TL. Akşam pide almaya gittiğim markette 3,49 TL. Aynı marka: Pınar, pastörize.
Haftasonu AVM'e gidince 3 kişi karnımızı en uygun nasıl doyurabilirize bakıyorum, 3 kişi 100 TL'ye de seçenek var, 50 TL'ye de seçenek var.
Kendime kıyafet ya da ayakkabı almak istediğimde gerçekten ihtiyacım olup olmadığını soruyorum. bunu almazsam yerine kullanabileceğim başka kıyafet/ayakkabı var mı aklımdan geçiriyorum. Gerçekten ihtiyaç değilse almıyorum.
Kilosu 15 TL olan kirazı almıyorum mesela.
Kısacası: Harcamalarınızı kontrol altına alın.
haklisiniz.
ben 3.500
esim 3000
kira gelirimiz 450
ayrica ben 3 ayda 450 tl aliyorum, esimede 2-3 ayda bir isyerinden 400 tl civari parapuan yukleniyor, ramazan paketleri, hediye çeki gibi ek gelenlerde oluyor.
giderlerimiz ise:
960 tl ev kredisi
1000 tl ev kirasi
960 tl kres
900 bakici
arabamiz var onunda gideri var.
kredi kartini sadece arabanin Sigortası vb. icin yada intetnet alisverisi icin kullaniyoruz.
Ustunkoru bir hesap yaptim da elinizde ayda 2500 - 3000 civari bir para kaliyor olmasi lazim. Baska gideriniz olmadigina emin misiniz?
ev kredisi 960. 750 kiramiz var. bunun 450 sini diger evin kirasi karsiliyor. 250 si aidat diger evdede var.araba ihtiyacınız çok yoksa satın bence.. Araba 1 nüfus yer der annem. Babamın araba sevdası yüzünden yıllarca çok çektik.Durduğu yerde karnı ağrır arabaların hiç eksiği bitmez..
450 tl kira geliriniz var 1960 tl ev kirası+kredisi.. Daha uygun bir eve geçemiyor musunuz ?????????
tüm bu saydığınız giderler 3800 tl yapar sizin maaşınız ve ev den gelen kira bunu karşılıyor..
yeme içmenize ayda 2.000 tl harcıyorsanız (başka saglık harcamanız yoksa oldukça lükse kaçıyorsunuz demektir.)
Dediğiniz gibi ev ekonomisi sizde sıfır..
ev kredisi 960. 750 kiramiz var. bunun 450 sini diger evin kirasi karsiliyor. 250 si aidat diger evdede var.
İşten artmaz, dişten artar diyorum.
Nasılsa maaşım var deyip kızıma 129 TL'lik New Balance spor ayakkabıyı almıyorum, ama trendyol.com'da 80 TL'ye inen New Balance ayakkabıyı alıyorum. Aynı ayakkabı mı, evet, aynı marka mı, evet, aynı kalite mi evet. Ama hesaplısını arıyorum, buluyorum, alıyorum.
1 Lt süt marketin birinde 2,5 TL. Akşam pide almaya gittiğim markette 3,49 TL. Aynı marka: Pınar, pastörize.
Haftasonu AVM'e gidince 3 kişi karnımızı en uygun nasıl doyurabilirize bakıyorum, 3 kişi 100 TL'ye de seçenek var, 50 TL'ye de seçenek var.
Kendime kıyafet ya da ayakkabı almak istediğimde gerçekten ihtiyacım olup olmadığını soruyorum. bunu almazsam yerine kullanabileceğim başka kıyafet/ayakkabı var mı aklımdan geçiriyorum. Gerçekten ihtiyaç değilse almıyorum.
Kilosu 15 TL olan kirazı almıyorum mesela.
Kısacası: Harcamalarınızı kontrol altına alın.