Tuvalet Eğitimi Neden Söylemiyor Bu Çocuk?

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

aynı dert bendede var napıcam bilmiyorum 3 yaşına girdi oğlum offf sabır sadece sabırr

offffffffffffff Bu dert sadece bende var saniyordum
oglum agustosda 3 yasina girdi yaz boyunca denedim olmadi. oturuyor tualette anne bisey yok deyip kendi kalkiyordu.
yegenlerim vardi memlekete tatile geldik onlari gorunce yapar dedim heveslendi bezini cikardi ama bisey yok gene alisamadi
hala gunde en az 3-4 kez goturuyor bazen cisini yapiyor biseyle ödullendiriyorum ama kakasini yapmasini istiyorum bi turlu olmadi.
ayni arkadaslarin dedigi gibi bezini bagladiktan 5 dk sonra kakasini yapiyordu bana inat sanki
kreste ögretmenleriyle konustum ve bana zamani gelecegini daha tualet konusu onun ilgisini cekmedigini soylediler.. fazla zorlamamak gerekiyormus. kadin ustume guldu merak etme 20 yasina kadar bez takacak degil dedi ama biktim artik bez degistirmekten arkadaslar lutfen bu konuyu basaranlar yardimci olsun bize

benim oğlum 28 aylık ve artık ben bez bağlamak istemiyorum.herkes ayıplıyo.tüüüü diyolar oğluma sen daha bezleniyo musun((...banada sert çıkanlar var.sen daha tuvalete alıştıramadın mı çocuğu((...ağlayasım geliyo artık

en zor konu çiş konusu malesef ama inanın arkadaşlar herşey gibi bununda bi zamanı var benim oğlumda 2.5 yaşında alıştı tuvalete 3 kere başarısız denemenin ardından:26: öncesinde onada kendimede boşuna ezziyet ettiğimi düşünüyorum çok pişmanım öncesinde onu zorladığım için zamanı gelince inanın 3. gün sölemeye başladı başladı çocuk ben şunu anladım çocuk bezini kirlettiğinde bezinden rahatsız olmuyorsa o çocuk hazır değildir boşuna onada kendinizede ezziyet etmeyin bence sabırlı olun vakti gelince alışırr

valla milleti biraktim esim bile ustume geliyor bu cocuk neden bezine yapiyor diye
hatta bi ara onun agzina biber surmekle korkuttu yavrumu
millette kendi cocuguyla karsilastiriyor benim kizim hemen ogrendi sende ustunde dur gibisinden
ama cocuga baski uygulayamam ki. zamani gelecek insallah

benim kızım 2.5 yaşında öğrendi yeğenin 3 yaşını geçkin öğrendi 3 yaşından önce inatla istemedi... çocuğun kendinin hazır olması gerekiyor öncelikle... benim kızım öğrenirken 3 gün evin her yerine çişini yaptı ama hiç kızmadık.. en önemli etken kızmamak... çiş ver mi diyodum yok diyo du... 2 dakikaya bırakıyordu yere... bi kere tam yaparken kızım dur dedim kaptığım gibi lazımlığa oturttum o hareketten sonra yavaş yavaş çiş var mı dediğimde var demeye başladı... lazımlıkta epey vakit geçirdi bir damlada gelse yaptı... ama arada yere çok kaçırdı... oyuna daldıkları için unutuyorlar... kakada da aynı şey oldu... anne geldi diyodu ben yetiştirene kadar ooooo... son zamanına gelince söylüyolar başta... sakın ümitsizliğe kapılmayın... ben ilk 3 gün bu saf heralde öğrenemicek dedim yavruma ... şimdi 6 ay oldu gecelere deliksiz uyuyoruz sabaha kadar tutuyor :))) en kısa zamanda senin bebeğinde öğrenir işallah...

arkadaşlar bende burda olmuyor etmiyor diye konu açanlardanım ama inanın oluyor.
ben çareyi bir kotu oyun kartıyla buldum. çocuklar için özel olarak hazırlanmış a-z arası resimli kartlrın olduğu bir oyuncak. 30 aylıktı oğlum kaka problemi yaşamıyorduk zaten oturunca yapıyordu arada. çok az oraya buraya kaçırdı. saat turmaya başladım özellikle çiş kaçırdıktan ne kadar sonra yapıyor diye baktım ortalama zamanlarda "oğlum hadi tuvalete gidelim sana arkadaş kartı vereceğim bak ne güzel" diye gösterdim oda kartı almak için gitti. sonra gelmesede kart almak için gitmek istedi. bu arada tuvalette sifon çekti suyla oynadı peçetenin gidişine baktı. elinde kartlarla işidi filan. sonra kart vermedende gitmeye başladı. zamanla oyuna dalıp gitmek istemediği zamanlar kart vermeye başladık. bazen onun hiç aklında yokken kart verdik derken 29 kartı tam 15 günde tamamladık ama bu işte bitti. çok kolay geçti bizim için. tabi arada kızdım söylendim , arada sessiz kaldım derken oldu. ama tabi en önemlisi kararlı olmak. birde biz tuvalete koşarken " işeme pipi" diye şarkı söyledik hala giderken çok sıkışıksa söylüyor.
şunuda belirteyim benim oğlum kartları çok seviyordu o yüzden kartlara çok güzel tepki verdi. sizde sevdiği şeyleri deneyebilirsiniz. ayrıca baştan taviz veriliyor ama öğrendikten sonra kuralları belirliyorsunuz oyuncakla tuvalete gidilmez fazladan su harcanmaz. sürekli tuvalet kağıdı alınmaz gibi. zaten artık oyun oynayacağım diye koşarak girip koşarak çıkıyor neredeyse.
bütün annelere kolay gelsin zor bir durum her çocuk başka..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…