canım sık sık tuvalete götür çişi olmasa da bezini açıp otuttur.ben oğlumu bu şekilde alıştırdım.10 günde alıştı..
hadi suyu sen aç,kakana bay bay diyelim ,denize gidiyo :))) falan diyerek eğlenceli hale getirebilirsin...yaptığında alkışlamak,tebrik etmek,altına kaçırdığında kızmamak da çok önemli tabi...
inanki herşeyin zamanı var benim oğlum 37 aylıkdı alıştı...herkes hale bezleniyo mu diyodu sürekli.bende takıyodum kafama hiç alışmicak gibi geliyodu.ama oldu...her çocuk farklıdır unutma....
haklısın canım bugün 2 kere çiş yaptık tuvalete sevinçten ağladım tabi onun dışında 10 kerede altına yaptı ama bugün bunu yapması bile benim için çok iyiydi,benimkide 37 aylık canım yazın olmadı kendiside hazır değildi bende bu zamanda başladım yakın çevrem alışmazsa yine bezle yaza alıştırırsın diyor ama ben istemiyorum çünkü en başa dönmek benim için çok riskli 15 gün,1 ay farketmez benim için yeterki alışsın,benimde umudum var nasılsa er yada geç öğrenecek inşallah gerisi gelir...
ne güzel 2 kere yapması bile alışmaya başladığının göstergesi...
tabiki altına kaçırdığı zamanlarda olucak.benim oğlumda ilk zamanlar böyleydi.1 kere tuvalete yapsa 10 kere altına yapıyodu.pes etme bence de...sabırlı ol.iyi haberlerini bekliyorum.kolay gelsin canım
ya anne olmak ne zor ablamda zor alistirmisti..hatta bir ara birakti kendi yapmaya basladi..
ama yegenim 6 yasina girdi hala biberondan su iciyor mesela anneside karismiyor artik ne zaman isterse o zaman biraksin diye..sende takilma boyle seylere bosver cocuklugunun keyfini cikar cocugunun...
:)) komik olacak ama utanmiyorum sahsen annemin dedigine gore ben 10 yasima kadar tuvalete degil kapi arkalarina falan yaparmisim..annem kizarmis ama tepki verdigini hatirlamiyorum..5.5 yasinda ilkokula gittim 10 yasimda bide ilkokul bitirdim..ortaokuldada taktirlik bir ogrenciydim..ama hala kapi arkasina yapiyordum..yani cocugunda bir sorun yok olsa ben 3 tane univ. bolum bitirdim bende olurdu....
Allah razı olsun canım inan sinirlerim çok yıprandı bugün hiç yapmadı tuvalete,benimle 40 dk.tuvalette oturdu sürekli oyun oynadık çişim yok kalkalım dedi kalktıktan sonra pantolonunu giydirirken birden elime fışkırtarak çiş yaptı sonrasında yine hep altına of sinirden oturup ağladım pes etmeyeceğim elbette ama sanki beni kullanıyor gibi geliyor inş.dua et yakın zamanda bizde alışalım
bende ağlıyodum senin gibi oturup inan...kafama çok takıyodum...çişini tuvalete yapmaya başlayınca da halay çekiyodum resmen :))ama şimdi düşününce niye kendimi bu kadar yıpratmışım diyorum..herşeyin zamanı olduğu gibi bunun da bi zamanı var.
oğlunun ne aralıklarla çişini altına yaptığını takip et.ve saat tut.mesela benim oğlum 40 dkda bi yapıyodu.bende saate bakıp o dk gelince tuvalete otutturuyodum.bi de övgü dolu sözler söyleyince kendine güveni geliyodu.benim oğlum büyüdü artık bebekler gibi altına yapmıyo diyodum.çok mutlu oluyodu.zaten çocukların en büyük hayalidir biran önce büyümek :)))bende gaz veriyodum ona yani :)))şimdi kendisi söylüyo çişini yapınca anne bak büyüdüm ben diyodu :)))
gece de altına yapmıyo artık.şuan 40 aylık.bir aydır da kupkuru kalkıyo sabah..
pes etme devam et.ama bu süreçte ne evladını ne de kendini yıpratma...
Paradise, benim oğlum da aynı. Çok nadiren söylüyor, geceleri kaçırmıyor ama gündüz olunca bazen kreşten temiz geliyor ama eve giriyor 30 sn sonra salıyor resmen. Ödül koydum olmadı, kızdım olmadı, konuştum olmadı. Çamaşır yıka ser bıkkınlık geldi. Okuldan gelince tuvalete de gitmek istemiyor ağlıyor. G
Zorla götürünce yapmıyor, çıkana kadar ağlıyor, çıkarınca da 5 dk sonra altına yapıyor. Bilerek ve isteyerek yapıyor sanki. Sorunca yok diyor ama ikna edip götürünce yapıyor. Çıldıracağım!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?