Tuvalet Eğitimi Neden Söylemiyor Bu Çocuk?

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

ZeyHan

Guru
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2009
120
10
318
41
Kocaeli
Oğlum 33 aylık oldu 2.5 yaşından beri aralıklı olarak tuvalet eğitimi vermeye çalıştık söylemedi altına yaptı sürekli bizde daha hazır olmadığını düşünerek ara verdik tekrar denedik şimdiye kadar böyle devam etti. Şimdi uzun zamandır uğraşıyoruz hiç bir ilerleme yok, ne yapacağımı şaşırdım, artık 3 yaşına geldi neredeyse, geç mi kaldık bu eğitim için anlamıyorum neden söylemiyor sürekli soruyorum yok diyor bakıyorum altına yapmış. Böyle mi yürüyor bu iş bu kadar uzun mu sürüyor yani lütfen tecrübeli anneler yardım edin bana...

sanki kızımı anlatıyosunuz.Kızımda 31 aylık.bezini bağlatmak istemiyor anne kilot giydir diyor.Giydiriyprum büyüdüm ben çişimi tuvaletw yapcam diyor.gidince ne lazımlığa nede adaptöre oturmuyor.Ağlıyor.var mı kızım çişin diyorum yook diyor.sonra bakıyorum altına yapmış.kakasını zaten yapması bizim bayram havamız.bezine bile...çünkü kabızlık sıkıntısı var doğduğundan beri.napcağımı şaşırdım valla

Bugün bir kez altına yaptı yine çişini bende oturttum kucağıma konuştum sen çişini altına yapınca babanla biz çok üzülüyoruz dedim yavrum bi telaş lazımlığına gitti oturdu bakın çişimi tuvaletime yapıyorum siz üzülmeyin dedi:) Genel itibarı ile durumlar yine aynı kendisi söylemiyor sürekli kendim gitti yaptırdım çişini altına yapmasına fırsat vermedim. Allah hepimzin yardımcısı olsun inşallah...

iyi akşamlar benimde 26 aylık kızım var 20 gündür çiş öğrenmeye çalışıyoruz.önceleri 10 kez altına 1 kez lazımlığa yapıyodu.şimdi ise günde bir veya iki kez kaçırıyo sonra anne çiş diyo.geceleri ise bağlıyorum .kakasını ise çoğunlukla söylüyo ama oturupta yapmak istemiyo.bakalım sonumuz nasıl olacak.başarabilecekmiyiz bilmiyorum.

Artık pes edicem galiba ne yapsam olmuyor sürekli peşinde de dolaşsam altına yapmak için fırsat bekliyor sanki. Hiç ilerleme görememek çok üzüyor beni. Bayramda babaannesi gelecek o gelene kadar beklesem mi diye düşünüyorum.

aynı sorun bızdede var 3 yaşına gircek halen tık yok!varmı çiş diyorum yok dıyor...offf bugun bezıne tam kakasını yapıyodu hyr dedım wc ye gidiyoruzzz nooo dıye bağırdı yok yanı...of ki offff...bı fikir verin lütfen....ha bı arkadaşım vur poposunaa madem anlamıyor dedı ben şimdiye kdr hıc kızmadım korkar belkı dıye acaba kızmış olsak nasıl olur...2ayımız var kreşe başlıycak acil durumumuz

bizde 1 hafta olduk başlayalı altına kesinlikle bez bağlamıyorum hatta gecede yatağın altına şu emici örtülerden serdim onun dışında ilerleme varmı derseniz hayır yok sürekli altına yapıyor çişini kakasını ne bulursa yani artık kilot ve pantolon dayandıramıyorum ama bu sefer kararlıyım her yeri çişede bulasa alışmak zorunda şu süreci bi kazasız atlatalım hayırlısıyla ne kadar zor bişeymiş tuvalet eğitimi h,ç bu kadar zorlanacağımı sanmıyordum,Allah herkese kolaylık ve sabır versin...

canım sık sık tuvalete götür çişi olmasa da bezini açıp otuttur.ben oğlumu bu şekilde alıştırdım.10 günde alıştı..

hadi suyu sen aç,kakana bay bay diyelim ,denize gidiyo :))) falan diyerek eğlenceli hale getirebilirsin...yaptığında alkışlamak,tebrik etmek,altına kaçırdığında kızmamak da çok önemli tabi...
inanki herşeyin zamanı var benim oğlum 37 aylıkdı alıştı...herkes hale bezleniyo mu diyodu sürekli.bende takıyodum kafama hiç alışmicak gibi geliyodu.ama oldu...her çocuk farklıdır unutma....

haklısın canım bugün 2 kere çiş yaptık tuvalete sevinçten ağladım tabi onun dışında 10 kerede altına yaptı ama bugün bunu yapması bile benim için çok iyiydi,benimkide 37 aylık canım yazın olmadı kendiside hazır değildi bende bu zamanda başladım yakın çevrem alışmazsa yine bezle yaza alıştırırsın diyor ama ben istemiyorum çünkü en başa dönmek benim için çok riskli 15 gün,1 ay farketmez benim için yeterki alışsın,benimde umudum var nasılsa er yada geç öğrenecek inşallah gerisi gelir...

ne güzel 2 kere yapması bile alışmaya başladığının göstergesi...
tabiki altına kaçırdığı zamanlarda olucak.benim oğlumda ilk zamanlar böyleydi.1 kere tuvalete yapsa 10 kere altına yapıyodu.pes etme bence de...sabırlı ol.iyi haberlerini bekliyorum.kolay gelsin canım

Allah razı olsun canım inan sinirlerim çok yıprandı bugün hiç yapmadı tuvalete,benimle 40 dk.tuvalette oturdu sürekli oyun oynadık çişim yok kalkalım dedi kalktıktan sonra pantolonunu giydirirken birden elime fışkırtarak çiş yaptı sonrasında yine hep altına of sinirden oturup ağladım pes etmeyeceğim elbette ama sanki beni kullanıyor gibi geliyor inş.dua et yakın zamanda bizde alışalım

ya anne olmak ne zor ablamda zor alistirmisti..hatta bir ara birakti kendi yapmaya basladi..

ama yegenim 6 yasina girdi hala biberondan su iciyor mesela anneside karismiyor artik ne zaman isterse o zaman biraksin diye..sende takilma boyle seylere bosver cocuklugunun keyfini cikar cocugunun...

:)) komik olacak ama utanmiyorum sahsen annemin dedigine gore ben 10 yasima kadar tuvalete degil kapi arkalarina falan yaparmisim..annem kizarmis ama tepki verdigini hatirlamiyorum..5.5 yasinda ilkokula gittim 10 yasimda bide ilkokul bitirdim..ortaokuldada taktirlik bir ogrenciydim..ama hala kapi arkasina yapiyordum..yani cocugunda bir sorun yok olsa ben 3 tane univ. bolum bitirdim bende olurdu....

hayırlısı canım tabi çok zor anne olmak hele benimki o kadar inatçı bi çocukki anlatamam ne desem tersi hep kendi ne isterse ve ne zaman isterse onu yapıyor valla altına yaptığından çocuk kendi bi rahatsız değil ne yapayım sanırım zamanla öğrenecek üzerine gitmemekte en güzeli sanırım,çok sağol

bende ağlıyodum senin gibi oturup inan...kafama çok takıyodum...çişini tuvalete yapmaya başlayınca da halay çekiyodum resmen :))ama şimdi düşününce niye kendimi bu kadar yıpratmışım diyorum..herşeyin zamanı olduğu gibi bunun da bi zamanı var.
oğlunun ne aralıklarla çişini altına yaptığını takip et.ve saat tut.mesela benim oğlum 40 dkda bi yapıyodu.bende saate bakıp o dk gelince tuvalete otutturuyodum.bi de övgü dolu sözler söyleyince kendine güveni geliyodu.benim oğlum büyüdü artık bebekler gibi altına yapmıyo diyodum.çok mutlu oluyodu.zaten çocukların en büyük hayalidir biran önce büyümek :)))bende gaz veriyodum ona yani :)))şimdi kendisi söylüyo çişini yapınca anne bak büyüdüm ben diyodu :)))
gece de altına yapmıyo artık.şuan 40 aylık.bir aydır da kupkuru kalkıyo sabah..
pes etme devam et.ama bu süreçte ne evladını ne de kendini yıpratma...

sağol canım inşallah başarıcaz şu an için çok fazla bi gelişme yok ama altına bez bağlamıyorum ve bağlamayacağımda nasılsa öğrenecek desteğin için tekrar sağol

Kızımda yaklaşık 1 aydır geceleri ben uyandırmazsam ilk çişini altına yapıyor(
haziran ayında alışmıştı çişe. havalarda soğudu, geceleri de üstünü çok açıyor.. dün gece saatimi kurdum çişe kaldırayım diye ama uyanamamışım ve kızım altına kaçırmış yine. ve böyle 1 saat kadar yatmış sanırım.. gece üstünü başını değiştirip yatırdım sonra tekrar çişe kalktı ve gece üstünü yine açmış olacakki sabah uyandığında burnu tıkalı, boğazı balgamlıydı(

herşey iyi giderken, tersine dönüyoruz((((

Paradise, benim oğlum da aynı. Çok nadiren söylüyor, geceleri kaçırmıyor ama gündüz olunca bazen kreşten temiz geliyor ama eve giriyor 30 sn sonra salıyor resmen. Ödül koydum olmadı, kızdım olmadı, konuştum olmadı. Çamaşır yıka ser bıkkınlık geldi. Okuldan gelince tuvalete de gitmek istemiyor ağlıyor. G
Zorla götürünce yapmıyor, çıkana kadar ağlıyor, çıkarınca da 5 dk sonra altına yapıyor. Bilerek ve isteyerek yapıyor sanki. Sorunca yok diyor ama ikna edip götürünce yapıyor. Çıldıracağım!!!

kızım 2.5 yaşında ve buradaki annalerin birçoğunda çocuklarının kabızlık sorunu var aslında çözümü psikolojik sanırım doktor öle söylüyor ne yaptımsa kabızlık sorunu gitmiyor her türlü deniyorum kayısı , erik kurusu, posalı yiyecekler, meyve ve aklıma gelmeyen birçok şey olmuyor ıkınırken içim gidiyor lavman yapıyorum istemeyerek , oturarak lazımlığa yapmasını söylediler ama korkuyor şimdi bezinide bağlatmıyor çişinide söylemiyor ben üstelemiyorum zamanla söyler dediler bir ara bezini kendi çözüp lazımlığa çişini yapıyordu şimdi korkuyor ama bizim çişden önemli sorunumuz kabızlık 4 gün oldu doktorum tuvalet alışkanlığı başlayınca kabızlık biter diyor ama anne yüreği işde
acaba kabızlığın zararları varmıdır?

Bizde hala bir gelişme yok lazımlığa oturtunca kalkmak bilmiyor çişini de yapmıyor oturup duruyor biraz zaman geçince hadi yaptıysan kalk diyorum yaptım deyip kalkıyo ama yapmamış, bak yapmamışsın hadi yap öyle kalk diyorum bu sefer yapıyo. Acaba çişinin geldiğini yada yaptığını hissetmiyo mu diye düşünüyorum. Kakasını yaparken farkedip lazımlığa oturtursam yapıyo. Yanlış, biliyorum ama ben bez bağlıyorum ne yapayım bi çiş yapıyo komple üstünü değiştirmek gerekiyo. Bezini kilot gibi giydirip çıkarıyorum çişini yaptırırken. En azından altına yapsa da sinirlenmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…