- 25 Mart 2009
- 734
- 567
- 323
- Konu Sahibi kirmizilihatun
-
bende öyleyim... Mesela bir ortamda konuştuğumda dinletirim kendimi... Öyle özgüven eksikliğim falan yok....Ama işte böyle boş muhabbet edemiyorum...Eşimde sende rahat ol biraz gül gırgır yap diyor..Yahu karakterim böyle değil..Senin aradığın kadın ben değilim kusura bakma dedim bende...Bu biraz yapıyla alakalı bir şey. Ben de öyleyim. Kolay kolay kimseyle samimi olamıyorum. Konuşayım edeyim diyorum ama az öz konuşuyorum. Öteki türlü saçmalıyor gibi hissediyorum. Kimse için kendimizi değiştiremeyiz
Manipüle etmiş seni. Yazdıkların gibiyse ben sende hiçbir sorun görmedim. Hiç sıkma tatlı canını.Merhaba,
16 yıllık evliyim...Eşimin ailesiyle bir türlü sıcak bir ilişki kuramadım.Yani aslında öyle bir tartışmamız yok..Bir araya geldiğimizde kendi aralarında muhabbet ederler nasıl diyeyim sanki ben dışarda kalıyorum... Konuştukları konular benimle alakası hiç yok hep dinleyici oluyorum yani. Eltilerim çalışmıyor ben çalışan bir bayanım..Çok farklı yapılardayız.. Ama ben sürekli onlarla iletişim halinde olalım sonuçta eşimin ailesi diye hep mutlu göründüm yanlarında...
artık belli bir yaştan sonra içimde bişeyler" yeter "diyor... "Seni bu insanlar ne yapsan içlerine almıyorlar seni benimsemiyorlar "diyorum...Şöyle söyliyim bir şey söylenmesi gerekiyorsa bize eşimi arayıp konuşurlar.Beni arayan olmaz...Bize geleceklerse falan hep eşimi ararlar..Onlara göre de ben hiç aramıyormuşum onları...Kızkardeşim evlendi ( 1 tane kardeşim var.) Benim ailem dediğim eşimin ailesi gelmedi kına gecesine....Bebek mevlüdü yaptım 2 eltimden biri geldi biri gelmedi.. Görümcem unutmuş.... Bunun gibi bir çok şey var.... Bunlara rağmen ben hiçbişey yokmuş gibi yüzlerine vurmadan iletişime devam ettim...Şimdi çok yoruldum artık bunu hissediyorum...
Üstüne üstlük akşam eşimle bu yüzden kavga ettik....O hep benim tarafımda dururdu.. Bana "boşver sen onları naparsa yapsınlar "derdi hep.
akşam kalktı sende de sorun var aslında... Neden senin hiç samimi arkadaşın yok ? dedi. Halbuki işyerindeki arkadaşlarımla hiçbir sorunum yok gayet iyiyimdir. istikrarlı bir şekilde 19 yıldır çalışıyorum.
Eşime göre daha ağırbaşlı yerinde konuşan biriyim... O daha gırgır şamatadır... Mesela oturur akşamları sürekli arkadaşlarını arar muhabbet eder.. Benim öyle bir vaktim yok zaten.. Seni kimse aramıyor diyor bana...
o kadar gidip geldiğimiz arkadaşlarımız var. Onların eşi seni neden aramıyor sende bir sıkıntı var demeye başladı
o kadar sıkıldım ki artık...psikolojim bozuluyor... Gerçekten sorun bende mi acaba...ben mi soğuk nevaleyim acaba? aslında gittiğimiz yerlerde hiç yabancı gibi oturmam giderim hemen mutfağa falan yardım ederim. Elim boş gitmem bişeyler yaparım veya alırım.. Misafiri severim..Şu pandemiden önce sık sık misafirimiz gelirdi...Ama neden ilişki kuramıyorum acaba eşimin dediği gibi ben mi sorunluyum?
çok uzun yazdım biliyorum ama aslında bilmiyorum tam olarak anlatabildim mi ne demek istediğimi ?
vallahi çok iyi anlatmışsınız... tam da bu şekildeSizde kendimi gördüm. Çok iyi anladım ne demek istediğinizi. Her ortamda muhabbetçisinizdir, insanlar sussa bile siz muhabbet bulursunuz. Herkesle, iş yerindeki insanlarla, eşinizin arkadaşlarıyla iyisiniz ama dostum dediğiniz kimse yok. Kaynana tarafıyla buluştuğunuzda hiç problem yaşanmadan sohbet edersiniz. Yalnızca İstediğiniz tek şey siz herkesle bu kadar iyiyken 1 kez bile olsa önemsenmek, aranmak.
Siz boş dedikodu insanı değilsiniz, vaktiniz yok. Sizde kesinlikle sorun yok bencearkadaş olalım mı?
Ya kıyamam. Daha önce çok da ahım şahım şikayetiniz yokken iyiymiş sanki. Eşiniz ailesine laf gelince şişmiş işte, yoksa sizde sorun yok. Herkes canım cicim mıç mıç yapıda olacak, saatlerce boş lak lak çevirecek diye birşey yok. Siz onlardan farklısınız, ve bunu biliyorlar.ben bu durumdan memnundum hep...mesafe iyidir diye düşünen biriydim bende.
Ama eşimin dün tartışmamızdan sonra ki sözleri kendimi psikolojik sorunları olan biri gibi hissettirdi
Çok yalnız hissettirdi.
Doğru yoldasiniz
Enguzeli mesafe
Eş ailesine gelince sizi aralarina almaması sizi bunaltmamalari 10 numara
Buna hiç takilmayin
Benimde 2 eltim var ikisi de okumamış hiç ortak yanim yok bende ailede tek calisan kadinim
Hiç ortak yanimiz yok yanlarinda bende susuyorum çünkü bana göre sacmasapan seylere gulup eğleniyorlar
Zorla gulemem mesafeliyim
Benim esimde arada kendi çapında laf sokar .size yapilan gibi
Bozuluyorlar çünkü aileleri ya onlarla samimi değiliz diye
Hic varya sukadar umruma degil
Zorla samimi olamam
Hersey eğitim degil herkes egitimden aynı oranda yararlanmayabilir ama kendini yetiştirme diye birsey var
Artık google var hersey elimizin altinda
Aksama kadar dedikoduyu öğrenen kesim biraz kendini egitmeyi de bilsin
Çocukları sanki anadan doğdukları gün gibi misal
Oyuzden orada uzaylı görmüş gibi duruyorum
Esim deyincede gelistirselermis kendini diyorum
Zorla kimse kimseyle samimiyet kuramaz
Kafa yapisi diye birsey var
Kuru kalabalıktan yalnızlık iyidirhaklısınız....yıllardır yaşadığım durum için neden şimdi dibe çöktüm kendimi sorunlu gibi hissetmeye başladım bilmiyorum...Halbuki bende sizin söylediğiniz gibi hep mesafe iyidir..İyiyim ben böyle derdim .
şimdi çok yalnız hissediyorum
Ben de kimseyle kolay samimi olamam. Ama ben dışardan çok soğuk çok havalı duruyomuşum bunu bana birisi söylemişti yıllar önce. Çok şaşırmıştım ya çünkü kendimi en son tanımlayacağım şekildi yani. Ben çok cana yakın olduğumu düşünürdüm halbuki. Ama cana yakınlığım konuşmaya başlayınca anlaşılıyomuş. Bunu duyduğumdan beri bi ortama girince önce gözlemelerim, bakarım bana uyan tipler, hemen ben konuşmaya girişirim, ben adım atarım. Belki siz de farkında olmadan soğuk duruyosunuzdur, farkında değilsinizdir benim gibi. Mesela mutfağa girmeniz falan yeterince açık mesajlar değil bence. Bi de şu geldi aklıma, bi akrabam var. Ne zaman yan yana gelsek işyerindeki sorunları anlatır. Yahu başka konusu yok kadının. Konuyu değiştiriyoruz mesela 5 dk sonra yine o konuyu iş yerine bağlar. Yani belki siz de çok tek yönlü konulardan konuşuyo olabilirsiniz ya da onlarla ortak konunuz yoktur. Eğer varsa onların sizle konuşmasını beklemeyin bence siz dahil olun sohbete. Düşününce aklıma bunlar geldi, hepsini yapıyosanız yine de olmuyosa boşverin bence hiç samimiyet kurmaya falan çalışmayın ya. Boşuna tartışmayın bence eşinizle de madem size hak veriyodu şimdiye kadar. Üstelemeyin artık. Olmuyosa olmuyodur yani.Merhaba,
16 yıllık evliyim...Eşimin ailesiyle bir türlü sıcak bir ilişki kuramadım.Yani aslında öyle bir tartışmamız yok..Bir araya geldiğimizde kendi aralarında muhabbet ederler nasıl diyeyim sanki ben dışarda kalıyorum... Konuştukları konular benimle alakası hiç yok hep dinleyici oluyorum yani. Eltilerim çalışmıyor ben çalışan bir bayanım..Çok farklı yapılardayız.. Ama ben sürekli onlarla iletişim halinde olalım sonuçta eşimin ailesi diye hep mutlu göründüm yanlarında...
artık belli bir yaştan sonra içimde bişeyler" yeter "diyor... "Seni bu insanlar ne yapsan içlerine almıyorlar seni benimsemiyorlar "diyorum...Şöyle söyliyim bir şey söylenmesi gerekiyorsa bize eşimi arayıp konuşurlar.Beni arayan olmaz...Bize geleceklerse falan hep eşimi ararlar..Onlara göre de ben hiç aramıyormuşum onları...Kızkardeşim evlendi ( 1 tane kardeşim var.) Benim ailem dediğim eşimin ailesi gelmedi kına gecesine....Bebek mevlüdü yaptım 2 eltimden biri geldi biri gelmedi.. Görümcem unutmuş.... Bunun gibi bir çok şey var.... Bunlara rağmen ben hiçbişey yokmuş gibi yüzlerine vurmadan iletişime devam ettim...Şimdi çok yoruldum artık bunu hissediyorum...
Üstüne üstlük akşam eşimle bu yüzden kavga ettik....O hep benim tarafımda dururdu.. Bana "boşver sen onları naparsa yapsınlar "derdi hep.
akşam kalktı sende de sorun var aslında... Neden senin hiç samimi arkadaşın yok ? dedi. Halbuki işyerindeki arkadaşlarımla hiçbir sorunum yok gayet iyiyimdir. istikrarlı bir şekilde 19 yıldır çalışıyorum.
Eşime göre daha ağırbaşlı yerinde konuşan biriyim... O daha gırgır şamatadır... Mesela oturur akşamları sürekli arkadaşlarını arar muhabbet eder.. Benim öyle bir vaktim yok zaten.. Seni kimse aramıyor diyor bana...
o kadar gidip geldiğimiz arkadaşlarımız var. Onların eşi seni neden aramıyor sende bir sıkıntı var demeye başladı
o kadar sıkıldım ki artık...psikolojim bozuluyor... Gerçekten sorun bende mi acaba...ben mi soğuk nevaleyim acaba? aslında gittiğimiz yerlerde hiç yabancı gibi oturmam giderim hemen mutfağa falan yardım ederim. Elim boş gitmem bişeyler yaparım veya alırım.. Misafiri severim..Şu pandemiden önce sık sık misafirimiz gelirdi...Ama neden ilişki kuramıyorum acaba eşimin dediği gibi ben mi sorunluyum?
çok uzun yazdım biliyorum ama aslında bilmiyorum tam olarak anlatabildim mi ne demek istediğimi ?
aman önemsemeyin, gereksiz samimiyetlere gerek yokvallahi çok iyi anlatmışsınız... tam da bu şekilde
İnsanlar dedikoduyu seviyor gerçekten...Bana biri kendi açılmadıktan sonra soramam ben öyle özelini.. kayınvalidenle aran nasıl diyemem mesela :)
olalım arkadaş :)
çünkü yüzüne gülüp arkadan her dedikoduyu yapan insanlar çok seviliyor..Benim gibi insanların olduğunu bilmek iyi hissettirdi. Bende sorun var sanıyordum
Bizim davranışımız hepsinden iyi :)çünkü yüzüne gülüp arkadan her dedikoduyu yapan insanlar çok seviliyor..
dürüst insanlar soğuk kişiler oldu artık. bende benim gördüğümü yani bazı kişilerin karakterini nasıl göremiyorlar ona şaşırıyorum.
Zeki olmak da zor her şeyi hemen analiz ediyorsun :) keşke şöyle saf,rahat olsam gülsem eğlensem bende :)
Bende çok sevmiyorum miç miç ilişki. Onun için yorum yapamayacağım. En sevdiğim soz mesafe candır gerisi heyecan.Merhaba,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?