Neden olmuyo yaa :(

Aysee38

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2015
612
104
33
5 aylik evliyim cocuk istiyorum bi yada iki aydir korunmuyorum ama hala bisi yok acaba bendemi bi sorunn var ya

Doğum kontrol hapı kullanıpta bıraktıysanız 6 aydan önce hamile kalamayabilirsiniz.

5 aylik evliyim cocuk istiyorum bi yada iki aydir korunmuyorum ama hala bisi yok acaba bendemi bi sorunn var ya
Bir sene içinde olur normal diyor doktorlar. bir de yumurtlama gününüzü takip edin çünkü sadece ayda 2 gün yani yumurtlama günü hamile kalma şansınız oluyor sonraki günler napsaniz boş

Sperm hucreleri 5 gune kadar canli kalabiliyor ve yumurtlama gununden 3 gun oncesi ve 5 gun sonrasi hamile kalma ihtimalinin.en yuksek oldugu 8-9gunluk surectir. Iki gun icinde kalirsin yoksa kalma ihtimalin yok seklinde uydurma bilgiler sunmayin bence.

Bu da nerden cikti

Arkadaş haklı canım...
Sonuçta regl demek vücutta oluşan yumurtayı dışarı atmak demek..
Yumurtladığımız zaman yumurta sadece 2-3 gün canlı kalabiliyor..
O ara döllendi döllendi yoksa gebelik oluşmuyor..
Bu yüzden yumurtlama gününü deli gibi takip ediyorlar..

Aynı mantık canım... Sonuçta hem yumurtlama olmuş olacak hem o ara ilişki oalcak ki spermler buluşsun yumurtayla..
O da yani 2-3 günlük bir süre ama hangi süre bilmediğimiz için o senin dediğin 8-9 günlük süreyi değerlendiriyoruz..

uydurma bilgi değil canim o doktorun söylediği şey yumurta 48 saat yaşar dedi. senin o 8-9 gün dediğin yumurtlama ihtimalinin yüksek olduğu zamanlar yani iyi değerlendirilmesi gereken zamanlar. ayrıca cahil bir insan da değilim fen öğretmeniyim üniversitede fazlasıyla biyoloji dersi aldım ve bu konuları fazlasıyla doğru kaynaklardan araştırdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…