Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
arakdaşlar bebğim 50 günlük.3.300 kilo 50 cm doğdu.şimdi 5.350 gr 55 cm.öncesinde ço iyi emiyordu şimdi memeyi görünce korkmuş gibi cıyak cıyak bağırıyor üstelik sütüm hala var ve aç bebeğim.artık kilo almıyor yüzü süzüldü bile.kum öküyor bir taraftan.neden olabilir ne yapmalıyım lütfen tecrübelerinizi paylaşır msınız
Canım benim bebeğim sütüm az diye bırakmıştı emmeyi,senin sütün de varmış..Kum döküyor demişsin onun huzursuzluğu olabilir mi acaba?Doktorun ne diyor? Farklı pozisyonlarda emzirmeyi dene sakin bir ortamda.uzun süre aç kalması da iyi değil doktoruna danış derim geçmiş olsun canım...
biberon vermedin di mi hiç?agzında pamukçuk olabilir,o yüzden emmek istemeyebilir.bazen de sütün çok geldiğinden dolayı emmek istemezlermiş.yalancı meme gibi kullanmak isterlermiş,süt gelince kızarlarmış.ama senin durumun farklı sanırım aç bebegim dedeiğine göre.kum döküyosa canı acıdıgı için gözü bişi görmüyodur.ilk önce yalancı emzik ver emmeye başlayınca cıkar hemen memeni ver.işe yarayan bi yöntem.
kum döktüğü için antibiyotik başladık ishale çevirdi.sütümü sağıp dr kaşıkla verin dedi denedim sabırsızlanıp daha çok ağladı.biberonla verincede nerdeyse hiç emmek istemiyor daha kolay çünki çmemeyi gördüğü an çığlık çığlığa.önce yalncı memeyi verip memeyi verince bir iki soruştan sonra yalancı meme olmadığını anlayınca yine kıyameti koparıyor.dr sadece olbilir sabırlı olup kaşık deneyin dedi.süzüldü artık kilo kaybediyoruz.çok üzgünümmmmmmmm
kum döktüğü için antibiyotik başladık ishale çevirdi.sütümü sağıp dr kaşıkla verin dedi denedim sabırsızlanıp daha çok ağladı.biberonla verincede nerdeyse hiç emmek istemiyor daha kolay çünki çmemeyi gördüğü an çığlık çığlığa.önce yalncı memeyi verip memeyi verince bir iki soruştan sonra yalancı meme olmadığını anlayınca yine kıyameti koparıyor.dr sadece olbilir sabırlı olup kaşık deneyin dedi.süzüldü artık kilo kaybediyoruz.çok üzgünümmmmmmmm
canım bebeğine illa kaşıkla verecekksin diye ya da zorla emmesini bekliyeceksin diye kilo kaybettirme.tamam bu süreç zor sabırlı olmak gerek ama bebeğin bir şekilde karnının doyup kilosunu muhafaza etmesi gerekli.iyice süzüldü demişsin.bence gerekiyorsa ver biberonla.benimki de emmedi sağarak verdim hep şuana kadar halan daha da sağıyorum.ha bana çok zor ne dışarı doğru düzgün çıkabiliyorum ne başka birşey sırf sağacam diye.ama yeter ki o iyi olsun beslensin sonra da yaparım bunları.bence bir doktora götür kilosuna bir baksın.
öyle yapmak için gidip dünyanın parasını verdim medula süt sağma makinesi aldım.45 dk da ancak 65 ml sağabildim.niye böyle anlamıyorum neden sağamıyorum çözemedeim.elimle sağsam daha hızlı olcak yani.kafayı yicem.makineyi çektikten sonra hala sütüm varama yakında stresten sütüm çekilecek.bir de vede mama vermeyi tineleyip duran bir kayınvaldem var.üzüntüdem midem ağrıyor artık
Merhaba,arkadaşım benim kızımda doğduğundan beri beni emmek istemedi,o yüzden pompa aldık olmadı.Bizde medela nın süt sağma makinasını kiraladık,Sümer A.Ş. diye bir firma.
Ben Ankara'dan olan telefon ve gece arayabileciğin gsm numarasını veriyorum:
0312 418 41 29
0533 376 25 35
Canım bebeğinin başka bir sorunu olabilir. Bebekler yoğun gazdan dolayı da kendilerini geriye ittiriyolar, memeyi alıp alıp bırakıyolar veya memeyi görünce çığlığı basıyolar. Karnına bol masaj yap, ayaklarını karnına doğru ittirerek egzersizler yaptır. Bizimkinde de çok sorunlar yaşadık. Ben de medelanın elektrikli süt pompasını aldım. Biberondan çok az içiyor. Nerdeyse hiç içmedi yani. Beni de almıyodu. Aç aç saatlerce uykusuz kalıyorduk. Hala da sorunlarımız biraz devam ediyor. Arada olur böyle dedi doktor, yok işte anne huzursuzluğu yansır bebeğe bilmem ne hikayeleri dinledik. Tamam arada olabilir ama bence altında yatan başka bir neden olabilir. Gerekirse birkaç doktora götür. Biz en sonunda gastroenterolojiye götürdük de öyle çıktı sorunu. Biraz sabırlı olmak lazım sakın pes etme. Kilo alımı yavaşlaması hatta durması da 2.aydan sonra her bebekte oluyor onun için de üzülme.
çok aç kaldığını düşünüyorsan uyurken emzirmeyi deneyebilirsin belki ben uzun süre öyle emzirmek zorunda kaldım memeyi gördüğü anda avazı çıktığı kadar bağırıyordu. bana da mama ver diye tutturdular kilo alması yavaşlamıştı uykusunda emzirdim emmek istemediği zaman. şimdi 5.5 aylık çok güzel emiyor ek gıdaya da geçmedik henüz. insan çok üzülüyor hele etraftan sürekli dürtüklenince deliriyor insan. senin durumun farklı ama bence böbreklerindeki problem geçince emmesi de düzelicektir inşallah. o elektrikli pompayı bende kullanamadım öyle duruyo bende elle sağmaya başladım sonunda...
çok aç kaldığını düşünüyorsan uyurken emzirmeyi deneyebilirsin belki ben uzun süre öyle emzirmek zorunda kaldım memeyi gördüğü anda avazı çıktığı kadar bağırıyordu. bana da mama ver diye tutturdular kilo alması yavaşlamıştı uykusunda emzirdim emmek istemediği zaman. şimdi 5.5 aylık çok güzel emiyor ek gıdaya da geçmedik henüz. insan çok üzülüyor hele etraftan sürekli dürtüklenince deliriyor insan. senin durumun farklı ama bence böbreklerindeki problem geçince emmesi de düzelicektir inşallah. o elektrikli pompayı bende kullanamadım öyle duruyo bende elle sağmaya başladım sonunda...
böbrek problemimiz bitti ama emmiyor işte sağıp kaşıkla veriyorum hala o da olmuyor işte.uykuda da emmiyorki.emmediği için sütüm azalıyor artık korkuyorum.emeye çalışırken o da bende ağlıyoruz yani ne diyeyim
gece uyku sersemiyken almıyo mu?tam böyle mırıldanmaya başladıgında filan,hani uykusu tam açılmamışken?
aynı şeyleri yaşadım ben de.doktorum emmiyosa emmesin.çok duygusal yaklaşır anneler haklısın dedi.ama önemli olan anne sütü alması dedi.takma dedi.baya rahatladım.ama yine de kafaya takmıştım ya emecekti illaki.geceleri uyku sersemiyken almaya başladı.gündüzleri çıkmadım hiç dışarı,yanımdakoltukta yattı öğleden sonraları.üstsüz geziyoum evde.baktım uyanacak gibi,tıkıyodum memeyi ağzına.bazen de yalancı memeyi verip sonra çekip kendi mememi veriyodum.bi ara pekmez filan sürdüm göğsüme o da işe yaramıştı.
memeyi hiç unutturma.ama dayanacak gücün kalmadıysa da bırak gitsin ya.mutlu bi anne lazım ona bunu unutma.o emmedikçe hem ona hem kendine kızacaksın.
gece uyku sersemiyken almıyo mu?tam böyle mırıldanmaya başladıgında filan,hani uykusu tam açılmamışken?
aynı şeyleri yaşadım ben de.doktorum emmiyosa emmesin.çok duygusal yaklaşır anneler haklısın dedi.ama önemli olan anne sütü alması dedi.takma dedi.baya rahatladım.ama yine de kafaya takmıştım ya emecekti illaki.geceleri uyku sersemiyken almaya başladı.gündüzleri çıkmadım hiç dışarı,yanımdakoltukta yattı öğleden sonraları.üstsüz geziyoum evde.baktım uyanacak gibi,tıkıyodum memeyi ağzına.bazen de yalancı memeyi verip sonra çekip kendi mememi veriyodum.bi ara pekmez filan sürdüm göğsüme o da işe yaramıştı.
memeyi hiç unutturma.ama dayanacak gücün kalmadıysa da bırak gitsin ya.mutlu bi anne lazım ona bunu unutma.o emmedikçe hem ona hem kendine kızacaksın.
Pekmez dışındakileri aynı ben de yaşadım yaptım. Sürekli asker gibi bebeğimin başındayım. Aman kilo vermesin aman emsin diye. Ben de dışarı çıkmıyorum. Dışarı çıktığımda zaten emmiyor bir de uzun süre uykusuz aç kalıyor daha da kötü oluyor. İnşallah hepimizin durumu düzelir de normal hayata geçeriz. Kim ne derse desin valla ben bebeğim için sabretmeye devam etcem. Dediğiniz gibi sabrımızın yettiği yere kadar...
böbrek problemimiz bitti ama emmiyor işte sağıp kaşıkla veriyorum hala o da olmuyor işte.uykuda da emmiyorki.emmediği için sütüm azalıyor artık korkuyorum.emeye çalışırken o da bende ağlıyoruz yani ne diyeyim
peki bu arada nasıl besliyorsun.Biberonun tadını bi aldıysa artık zor alışır emmeye.Çaba gösterdin yeterince.olmuyorsada zorlamanın alemi yok.Bi çok bebek mamayla büyüyor.Herşeyden önemlisi senin ruh sağlığın önemli.Eğer biberona alıştıysa son olarak meme ucu koruyucular var slikon.onları göğsüne yerleştirip emzirmeyi dene.belki biberondan emdiğini zanneder.buda olmazsa kendini üzme arkadaşım.Benim ilk bebeğimde beni emmedi.Mamayla büyüdü.İkinci bebeğimse iki yaşına kadar emmeyi bırakmadı.bazı bebeklerde kendi tercihlerini inatla koyuyorlar işte.emzirdiğim için mutluyum ama mama alan bebeğimdede çok daha rahat ve huzurluydum.emzirmek gerçekten sabır işi.Sen elinden geleni yapmışsın.
dr.um aventin 1 nolu biberonunu verdi.sağıp onunla veriyorum.emmeyi nerdeyse 3 haftayı geçtiği için üstüne de stres eklenince sütüm azaldı medela süt sağma makinesini kullanamadım.sağabildim kadar sağıp artık kalnında mama veriyorum.uykuda emzirmeyi denedim uykusu o kadar hafifki gözlerini fal taşı gibi açıveriyor.yalancı emzik bal pekmez gibi şeylerden sonra bir kez memeyi emip anladığı anda kıyameti kopardı.avent biberondan sonra şimdi zorla da olsa 3-4 dk emmeye başladı kavga dönüş.bakalım allahım yardım etsin hepimize