Neden düşük yapıyorum

karen082

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2024
34
7
1
27
bana tüp bebek tedavisi önerdiler ama iki ay üst üste hamile kaldım ve ikisinde de düşük yaptım .Doktorlar bebeğin rahime tutunması için ilaç vermediler.Göz göre göre bebeklerimi kaybettim sadece beta takibi yaptılar neden düştüğünü de bilmiyorlar benimki gibi başına gelen var mı yardımcı olur musunuz ne yapmam gerekiyor

bence ilk önce bi kadin dogum doktorunuzu değiştirin.ve sonra size genetik ve hormon testleri yapılsın eğer hormon testleriniz iyi degilse buda bi düşük sebebi olabilir kesinlikle rahim degerlendirilmesi yapılsın rahim bozuklukları varma yokmu. bence hiç bi düsüs sebebsiz degildir. sadece beta hcg le olucak isler degil kesinlikle doktorunuzu değiştirin bence. cünki bi embriyo durduk yere rahime tutunmamasi söz konusu olamaz kesinlikle altında yatan problemlerden dolayı olabilir

genetik test yapılmadı mı esinize ve size? ilk 12 hafta oluşan düsüklerim çoğu genetik bir sorun sebebiyledir. yani vücut sağlıksız gebeliği vücuttan atar. tutunma veya rahim kalınlığı ile ilgili bir sorun olsa zaten beta yükselmez. ve zaten doktorlar progesterona ve ultrasonda rahim kalınlığına bakar. bir sorun görürse de ilaç verir. ama sağlıksız bir bebekse rahim ne kadar sağlam olsa da gebelik sonlanır.

Bencede değiştirmeyi düşünüyorum.Hormon testleri yapıldı rahmime bakıldı istenilen çoğu testi yaptım eşimden istenilende yapıldı hepsi iyi benim amh düşüklüğü dışında bir sorunum çıkmadı
Kese görmeden düşük riskini azaltmak için ilaç veremezlermiş.İleriye yönelik tedavi için de en az üç kez düşük yapmam gerekiyormuş

Evet dediğiniz gibi oldu embriyo rahime tutunamıyor her kanamada gittiğimde sağlıksız gebelik diyorlar ve beta değerim sıfırlanana kadar takibe çağırıyorlar ama ilaç vermediler amh düşüklüğüm dışında bir sorunum yok rahim de iyi görünüyor eşimde de sıkıntı yok ama genetik test yapmadılar o nasıl oluyor

Benimde aynı sorun üç düşük yaşadım dediğiniz gibi rahim filmi genetik testler vs. Şuan doktor değiştirdim aşılama önerdi öncesindede yumurtaları geliştiren bir iğne ve çatlatma iğnesi kullandım yarın aşılamam var bakalım tutarsa size haber veririm

Ayy inşallah güzel sonuçlanır lütfen yazın bekliyorum
Genetik test bana yapmadılar ona nasıl bakılıyor sizde bi problem çıktı mı düşüklerin sebebi neymiş
Amh düşüklüğümden dolayı bana direkt tüp bebek dediler aşılama söylemediler

Hiçbir sebep bulamadılar yurtdışında yaşıyorduk bi kaç ay öncesine kadar ordaki genetik doktoru kanlarımızı alıp baktı ve şunu söyledi ‘zaten hamile kalabiliyorsun tüp bebekte sizi daha çok yoracaklar ve şansınızı düşürecekler’ genetikli tüp bebek olmaz mı dedim, neyin genetiğine ne kadar bakabiliyorlar ki dedi biliyorsunuz Almanya da para kovalama derdi olmadığı için doktoruma güvendim açıkçası. Şimdilerde tr deyiz ve bu yöntemi seçtik yinede iyi spermler ve yumurtalar döllenerek denersek olumlu sonuç alabiliriz diye düşündük. Hakkımızda hayırlısı :)

doktorunuzdan genetik test isteyin. 3 ayda falan çıkıyor sonuclar

3 kez düsükmü cok sacma ya gercekten size ve cocuklara yazik gercekten cok ama cok sacmaaaa

İnşallah hayırlısı olsun evet tüp bebek yorucu bir süreç ama kaliteli sperm ve yumurta olacağını düşünürsek olumlu sonuçlanır diye ümit ediyorum çünkü düşük yapmak daha yorucu..

3 kez düsükmü cok sacma ya gercekten size ve cocuklara yazik gercekten cok ama cok sacmaaaa
Boşuna zaman kaybı başka bir şey değil gerçekten..Hem normal yolla çocuğun olamaz dediler bi ay sonra hamile kalıyorum hem de düşük yapınca yardım etmiyorlar .

Yarın gidicem doktora ve söylicem eğer gerek duymazsa doktor değiştiricem..
2 sağlıksız gebelikten sonra genelde doktor kendisi istiyor zaten bu testi yani istemesi lazım. istemezse değiştirin. bebek kaybetmek öyle kolay bir sey değil. eğer genetik bir sorun varsa önlem alınır gebelik öncesi.

Bugün gittim genetik test için kan verdim 2 ay sonra çıkıyormuş inşallah kötü bir şey çıkmaz

Bugün gittim genetik test için kan verdim 2 ay sonra çıkıyormuş inşallah kötü bir şey çıkmaz
bir sey çıksa bile önlem alınacak gebelikte öyle düsünün. sükür gebe kalabildiğiniz için gerisi zaten ilaçlarla vs hallolur. içinizi ferah tutun. inşallah her sey güzel çıkar. bir daha da kötü bir tecrübe yasamazsınız

Bir arkadas anlatmisti bu sekilde bebekleri dusuyormus. Sonra birisi bir sey yapmis, alternatif tip gibi, net hatirlamiyorum..simdi 4. Bebegini kucagina aldi.
Bir arkadasiminda boyle bebegi dustu 2 kere sanirim. Pihti atiyormus. Kan sulandirici kullandi. Ama hemen mi basladi bilmiyorum.
Bence dr u degisin

Hay maşallah şanslılarmış
Nedeni bulabilmek lazım ondan sonraki tedavi kolay

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…