Neden bütün hastalıklarım böyle belirsiz?

Konunun karşı cephesinden yorum yapmak istiyorum. Diş hekimiyim ben yani bazen hastalar öyle şikayetlerle geliyor ki cidden bilim yetersiz kalıyor . Ağrı mekanizması bilimsel olarak bellidir . Örnek veriyorum diş çektirmiş bir ay geçmiş ağrısı var . Yani bunun sebebini bulmak mümkün değil çekim bölgesi kapanmış vücut savunma mekanizmasını kullanmış orayı tamir etmiş bilimsel olarak ağrımaması lazım ama hasta da ağrıyor diyor . İşte tıkanıyor insan.
Aft gibi hastalıkların da bilinen kesin çözümü yok . Hiç çıkmamasını sağlamak çıkınca da semptoma yönelik tedavi gerekiyor .
Ha bi de hastaların doğru anamnez vermeyi de öğrenmesi lazım . Kendim için konuşuyorum sizin için değil hani hazır yazmışken. Şikayetim ne diş diyor ya da diş ağrısı . Şimdi burda ben tıkanırım. İşte şu bölgede günün şu saatlerinde şu aktiviteleri yaptıktan sonra şöyle bir ağrım oluyor. Şunu şunu yapınca ağrım hafifliyor ama şunlar da artıyor . Böyle olunca ağrı ne zaman oluşmuş ağrıyı tetikleyen veya azaltan şeyler neler bunları biliyoruz ve doğru teşhis için yardımcı oluyor bizlere . Önceki tedaviler ve bunların sonuçları da önemli.

Diğer rahatsızlıklarınızı bilemem ama düz tabanlık resmen uzmanlık alanım ve yıllar içerisinde ilerler. Fazla kilo sevmez, yorgunluk sevmez. Ağrının sebebi tabandaki dolaşım bozukluğu. Sürekli sarkıtmayın, topuklu giymeyin, tabanlık kullanın. Özel tabanlık yapan medikal merkezler var onlara gidin. Doktorun hafif düz taban çok önemli değil dediği tabanlarım artık tam düz taban ve çözümsüz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…