Neden bütün hastalıklarım böyle belirsiz?

Peripadisahininkizi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2022
843
761
33
Bugün doktora gittim. Ayaklarımda çok keskin batma şeklinde ağrı var özellikle çok oturup birden kalktığımda çok batıyor. Ama topukta olsa topuk dikeni gibi topukta değil ayağımın kavis kısmında. ne oldu peki, doktor önemli bir şey yok hafif düz tabanlık var gibi diyip ağrı kesici yazıp gönderdi. Tamam önemli bir şey tabii ki olmasın ama bütün ağrılarım çözümsüz kalıyor. Kalıcı oluyor ve geçmiyor.
Yıllardır çok ağır şekilde baş ve göz ağrısı çekiyorum mesela doktora gitsem ağrı kesici yazıp göndermişti yine öyle yapar.
Bir de yıllardır ağzımda aft çıkıyor ama bir nedeni yok.
Daha önce ilişki sırasında öyle bir acı yaşıyordum ki şimdi biraz azaldı bunun içinde kaç doktora gitmiştim çözeceğim diye kafaya koymuştum bir şey dememişlerdi. Bir doktor bile kendini kasmıyosun demek ki gerçekten fiziksel acı var demişti ama çözüm sunmadı yine.

Tabii ki önemli bir şey çıksın istemiyorum ama hiçbir şeyim tam anlamıyla geçmiyor ya da basit bir nedeni olmuyor hep belirsizlik.
vücudumda çıkan bir ağrı ya da acının çözümsüz olması gerçekten sinirim bozuluyor.

Topuklarımda şiddetli derecede agrı ve acı vardı.
Kaç doktora gittiysem plantar fasiit dedi.
Agrı kesici merhem de sürsem işe yaramadı.
Egzersizlerle agrım yavaş yavaş geçti.
Şöyle diyeyim tam anlamıyla 1 senede iyileştim.
Çünkü bu tip hastalıklar birden ortaya çıkmıyor.
Zaman içerisinde dejenere olmuş yerler artık bir yerden sonra agrımaya/acımaya başlıyor.
Ayakların için germe egzersizleri ama fazla kasmadan yapmanı öneririm.
Baş ve göz agrın içinde acaba migren olabilir misin diye düşündüm tabi doktor koyacak teşhisi.
Aft içinde bagışıklık sisteminde zayıflık olabilir ne bileyim agız bakımını aksatıyor olabilirsin ya da yaşadığın stres tetikliyor olabilir hatta ve hatta yedigin yiyeceklerden bile sana dokunan olabilir.

Ayaklar için bir bilgim yok.

Ancak ömrünü aft ile geçiren biri olarak ne zaman kendimi güçsüz hissetsem ağız yaralarım azar o zaman bağışıklığım düşmüştür B12 vitamin eksikliği yaşarım.

Ağzımın içinin dışının yara olduğu bir gün çok yaşlıca bir Dr. hergün ceviz tüketmemi ve zamanla azalacağını söylemişti.

Artık kırk yılda bir çıkar aft

kendinizi çok mu dinliyorsunuz ? geçmiş olsun

en azından dişe dokunur bir hastalığınız yok şükredin halinize.

benim göğsümde kistlerim var 4 yıldır mücadele ettiğim, şimdi yumurtalıklarımda nur topu gibi kistim çıktı onunla mücadele ediyorum. hepsinin ayrı ayrı devamlı ağrıları oluyor. kullandığım ilaçlar depresyona sokuyor.

ha bir de alerjiğim, her halta alerjim var üstüne bu da ekleniyor.

kendinizde bir hastalık çıkmadığı için şükredin

hastalık konusunda bir şey olduğunda aklıma en kötüsü gelir sonra giderim bir şey çıkmayınca önce sevinirim bir süre rahatlarım sonra o ağrılarım geçmez başa sararım tekrar acaba bir şey varsa başka doktora gitsem diye.
iyi olduğum zamanlarda aklıma gelmiyor hastalık hastası gibi de değilim sanki gerçekten sorunum olursa gidiyorum yüksek derecede ağrı beni zorladığında falan

Allahım tüm hastalara acil şifalar versin inşallah.

Maalesef hepimizde küçük büyük hastalıklar var.
Hiç kimsenin çok sağlıklı olup da zıp zıpladığını sanmıyorum. Hele ki yaş ilerledikçe hastalıklar da artıyor.

Kendime de sevdiklerime de gerçekten çok dikkat ederim, sağlıklı sıhhatli yaşamımız olması için beslenmemize ve hayat tarzımıza çok önem veririm ama Rabbimin hikmetinden sual sorulmaz diye gelen hastalıklarla da mücadeleye devam ediyoruz.

Hastalık deyince hep gözlerim dolar…

Rabbim dermansız dert vermesin inşallah.

Allahım acil şifalar versin inşallah.

Bu işler biraz böyle. Mesela dirseğim ağrır dersin çözümü yoktur. Belli başlı hastalık teşhisi olması gerekiyor efektif tedavi olsun. Mesela bademciğin şişer antibiyotik alırsın geçer. Ufak tefek şeyler maalesef böyle çözümsüz kalıyor

Allah şifalar versin inşallah

Bende hastalık hastasıyım bacaklarım ağrıyor benimde sorun yok. Sırtım ağrıyor bir sorun yok. Daha bir dünya neden sayabilirim. Bunların hepsinin nedeni sağlıksız beslenmek, ve spor yapmamak.
Dr.a gidince bir sorun çıkmıyor çünkü bazı şeylerde yetersizlik var tıpta. Canan karatayın kanalı var sebepsiz ağrılar için bir konuşmasında hücrelerimizin beslenme, hava kirliliği gibi nedenlerle sağlıksız olduğunu, hücreler ve sinirler arası frekansların bozulduğunu söylüyordu.
Ben bunların içine baya bir girdim mesela yemek yerken bazen nedensiz ter basar bunu aslında beynim tükürük bezine sinyal göndereceğine ter bezine sinyal göndermesi sonucu olduğunu, aynı şekilde sırt ve baş ağrılarınında ağrı reseptörlerimizi yanlış uyaran olduğu için yaşadığımızı öğrendim.
Doktora gidince tabi tıp bu derece gelişmediğinden sebepsiz kalıyor. Olayın özeti sağlıklı beslenmek ve spor yapmaktan geçiyor. Kendimize çok iyi baktığımız zaman zaten oramız buramız ağrımıyor doktora gerek kalmıyor. Karışık yazmış olabilirim ama umarım anlatabilmişimdir.

Bu ayağa batma hissi bende de oldu. Sebebini bilmiyorum ama çok acı verici oluyor. Yumuşak jel taban alıp iki tane üst üste koyarak ayakkabı, terlik kullandım. Bir iki ayı buldu kendi kendine geçti doktora gidene kadar işlerden gidememiştim. Ayağıma kramp girmiş kalmıştı ondan sonra başladı bir de uzun saatler yürümüştüm normalde hep oturuyorken. Hangisinden kaynaklı bilmiyorum ama tam dediğiniz kavis yerindeydi. Sizin de umarım bir an önce geçer. Sinirlerle ilgili olabilir.

Bir de bağışıklık sistemi zayıflayınca ağızda yaralar çıkabiliyor. Özellikle probiyotik prebiyotik takviyesi ve vitamin kullanmak iyi gelebilir.

Yazdığınıza bir cevap olmadı biliyorum anlatmak istediğiniz şey ne iyi gelir değildi gene de cevaplamak istedim.

Ben aslında bir şey yokken veya beni rahatsız eden bir şey değilse çok takılmıyorum hatta geçici bir şeyse diye birkaç gün bekliyorum doktora gitmeden belki geçer diye ama çok da araştırırım en kötüsünü düşünürüm her şeyin sonuç olarak bir ağrı kesici verirler. Çokta mecbur kalmadıkça kullanmıyorum ağrı kesicinin zararlı olduğunu düşünerek. Yine de ailem hastalık hastası bulur beni doktora gittiğim için

Sürekli ağrı var ama özellikle bir süre oturup kalkınca ağrıdan yürüyemedim kaç kez, bir de sanki ağrı arka bacaklarımı da etkiliyor. Soğuk uygulama yapıyım dedim belki iyi gelir diye onda da sanki buzu bacaklarıma koymuşum gibi bacaklarım uyuştu belki de dediğiniz gibi sinirlerle alakadır.

Bende yere basınca oluyordu diye hatırlıyorum gerçi uykumda acısına uyanmıştım sanki ya yazın başında oldu ama çabuk unutmuşum geçince. Yokuş, tepe çıkarken ayağın ortası geriliyor, esniyor ya o zaman da fena oluyordu sonra arttı başta hafifti. Üzerine mümkün olduğunca basmadım. Seke seke yürüdüm maalesef geçti çok şükür basmamak iyi geldi. Başta inadına basıyordum. Sol böyleydi sağda yoktu. Hafiflemezse ya da içinize sinmediyse başka bir hekime daha görünün sağlık önemli sonuçta benim gibi ihmal etmeyin kendinizi.

Benimde ayaklarıma ağrı batma vardı. Sabah kalkıp yere bastığımda çivi batiyormus gibi oluyordu. Bende doktora gittim birşey yok dedi. D vit ampul kullandım bir ay arayla iki tane geçti şükür. Eşimde aynı sikayetleri vardı onunda geçti.D vitamini çok dusukmus. Aile hekimliginde çalışan bir arkadaşım uyardı sağolsun. Sizde baktırın d vitamininize geçmiş olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…