Neden Böyleyim Bilmiyorum?

VanessaRinki

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2020
813
1.081
63
kendimi sürekli diğer insanlardan aşağılık hissediyorum mesela kadıköyde geziyorum sanki herkes dahi mükemmel tıp okuyor ben ise kötü bölümmüş başarısızmış gibi.
biri bana Türkçe bilmiyorsun dese gerçekten türkçe bilmediğimi düşünüp 1.snıf kitapları bakıcam o denli durum vahim kendime hiç güvenemiyorum.
iyi olduğum konularda bile iyi değilmişim gibi hissediyorum.
bunun nedeni nedir bilen varsa nolur söylesin yerli yersiz herkesin fikrine aşırı önem veriyorum

Kendine güvenmemenin sebebi ne? İnsanlar çok şey söyler bu söylemleri çoğu zaman
bizi öyle yapmaz.

Ailenin sana küçüklükten beri gelen tavrından kaynaklı böyle düşündüğünü düşünüyorum. Yani bir nevi aşağılık kompleksine girmişsin çocukken yaşadıkların ve duydukların etkili olmuş olabilir, kendimden biliyorum annem beni hiç beğenmez hep aşağılardı özellikle ergenlik dönemimde senin gibi düşüncelere dalmisligim olmuştu ama güçlü bir psikoloji ile bunu yenebildim ve gayet ozguvenli bir insan oldum. Eğer bunu kendi kendine başaramazsan bir uzmandan destek alabilirsin yoksa hayatı kendine mahvedersin

Öz güven , öz saygı , öz şevkat

Bunları kazanmanın yollarını bulman lazım :)

Çünkü yıllarca sadece konuşup dert yanıp bir arpa boyu yol almayacak kadar tembel ve üşengeçsin

Türkçe bilmiyorsun git çalış.

(Biraz daha kafan meşgul olur saçma sapan şeyleri düşünmene gerek kalmadı.)

Üşengeçsin bence yapmazsın.

Kendinde beğenmediğin şeyleri değiştirmeye başla hem fiziksel hem manevi olarak
Bilgin arttıkça kendini dış görünüşünü beğendikçe özgüvenin yerine gelir
Bence fiziksel olarak iyi hissetmek insanı aşırı derecede etkiliyor bu konu sadece dışardakiler de seni beğenmesi iltifat etmesi değil sen kendini bir farklı görüyorsun enerjin değişiyor
Daha sonra konuşulan konularda fikrin oldukça belirli yeteneklerin ön plana çıktıkça bu artacak
Galiba kilonu sevmiyorsun kilo ver yolunu bul
Bölümün ilgini çekmiyorsa başka bir konuda yeteneğin olduğu bir konuda uzmanlaşmaya çalış
Kitap oku insanlarla tanış risk al ve yapacağım diye planladığın şeyleri yap ! çünkü insanın kendine güvenebilmesi için kendine verdiği sözleri tutmadı gerekiyor

doğru öz saygı bundan besleniyor

Kendine güvenmek ve özsaygı konularında daima sorun yaşıyorsun Vanessa. Kendini sürekli başkalarıyla kıyaslayarak yetersiz hissediyorsun, bu yetersizlik hissi hayat kaliteni, hatta eğitimini dahi etkiliyor.

Bunun temelinde birçok sebep olabilir; geçmişteki olumsuz deneyimler, yetersiz imkânlar, ailen, kendilik algında kırılmalar…
Fiziksel görünümündeki algın da seni çok olumsuz etkiliyor, konularında sürekli aynı şeylerden yakınıyorsun.

Herkesin hayatı, yolu kendi özelindedir. Mücadelen, kendi imkânlarınla başarabildiklerin seni başarılı kılar. Daha iyi daha kötü kendi özelindedir, ondan daha iyi bundan daha kötü gibi kıyaslamalara girme. Ve unutma kimse mükemmel değil. Fiziksel görünüm dediğin düzelir, takmayı becerebilirsen bölümün altın bilezik, gerçekten iyi iş alanlarına sahip, yaşın daha çok genç; lütfen elindekileri iyi değerlendir. İyi olduğun konulara odaklan. Bak mesela boylu poslu bir kızsın, zayıfladığında o boya posa giyeceklerini hayal et, az buz kilo vermedin bunları düşünerek motive ol; şu kadarını yaptımsa bu kadarını da yaparım de. Para kazanmaya bir yerden başla, bu sana hem kaynak hem güven verir.

Üzme kendini, can sağlığı olsun gerisi hallolur; bunların aslında ne kadar dünyevi ve basit telaşlar olduğunu şöyle hesap et: 5 Şubat 2023 günü senin gibi düşünen herkes elindekinin kıymetini, dertlerinin yaşadıkları yanında ne kadar önemsiz olduğunu, 6 Şubat 2023’te o afet sonrası hayatta kalabildiyse anladı.

Kimyagerlik okuyordunuz sanırım doğru mu hatırlıyorum? Bir konu daha açmıştınız okula devam etsem mi ne yapsam diye yanlış hatırlamıyorsam. Çok güzel bir bölümünüz var. Özgüven eksikliği ve başarısızlık korkusunun sebebi ailenizin sizi yetiştirme şekli, çocukluk dönemi, yaşanan olaylar, arkadaş çevresi vb. olabilir.

Durum tespiti yapıp ban yemeyeceğim bu sefer

bunun sebebi senin öyleymiş gibi davranman. Normal bir insan gibi davransan böyle olmaz. Eski konularını aç bak bakalım aklı başında bir konun var mı?

Mezun olmayı bile beceremedin. Depresyona gireceğine otur ders çalış da başarısızlığın ortadan kalksın

9874645859. Defa sabırla cevap vermeni tebrik ediyorum

Sizi buyuten kisi veya bu yasiniza kadar siz buyurken yaninizda olan bir kisi size kendinizi yetersiz hissettirici sekilde davranmis olabilir mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…