• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden arada kalan hep ben oluyorum...... :(

çok tuhafıma gitti genelde erkek aileleri böyle şeyler yapar ama sizinki çok ters:uhm:ne diyeceğimi bilemiyorum senin ailen normalde durumları nasılki peki sizin durumunuz ne durumda acaba eşini istemedilerde bi şekilde ailen intikam almayamı çalışıyor.

ınsan annesi babası zorda oluca tabii ki elinden geleni yapmak ister....
Ama ailenizle ilgili anlattıklarınız beni çok şaşırttı...
ne demek nişanda takılan takıları senden izinsiz bozmalar, paraları almalar....
Evlendikten sonra sizden aldıkları paraı geri vermemek falan....
Sonuçta kimse annesi babasına faizle borç vermez ama sonuçta sizin durumunuz da ortada, yani alınan para geri verilmeli tabii ki, tabii miktar da önemli...
ben de bazen erkek kardeşime yada anneme ufak tefek yardımlar yapyorum harçlık veriyorum, geçen anne dişlerini yaptırıyordu biz ödedik falan ama tutup da durumumuz kötü paraya ihtiyacımız var bize bi 15-20 milyar verirmisiniz dese geri alacağımı düşünerek veririm...
Haa bu arada neden paraya ihtiyaçları olduğu da çok önemli... Eğer düzenli bir gelirleri varsa ve paraya ihtiyaçları gereksiz harcamalar nedeni ile oluyorsa o zaman vermem....
Mesela eşimin babası aylık 800 emekli aylığı alıyor ama 15 günde dşarda yemeler, arkadaşlarıyla çilingir sofraları falan bitiriyor... Sonraki 15 gün hep offf aram bitti, pöff param yetmiyor... Eşime söyledim, zaten yemesi içmesi hep görümcemde yani mutfak masrafı da yok, senin baban arkadaşlarıyla meyhanede eğlenecek diye ben kendimden kısamam kusura bakma dedim.... O yiyip gezeceğine ben gezer eğlenirim dedim... Haklı olduğumu bildiği için o da ses çıkartmıyor... Bana çaktırmadan 20-30 harçlık veriyor gaiba ama en azından bizi bankamatik gibi göremiyor artık....

Babamın 1200 emekli aylığı var 3 kişiler kardeşim üniv bitirdi yeni askerden geldi şmdi de y.lisansa başladı,yani masrafları daha çok olmasına rağmen bikere bile olsun ağlandıklarını paramız yok dediklerini duymadım...
Ki benim yatak odamı falan da ailem aldı, çeyizimin tekstil kısmını da onlar aldı... Eşimin babası (anne vefat etmiş) bir toplu iğne dahi almadı.. ne düğünde ne nişanda bir çeyrek altını bile yok... takacağı bileziği bile eşim aldı eline verdi....

Şimdi eğer gerçekten ihtiyaçları varsa eşinle sakin sakin konuşmayı dene...
Ama keyfiyetten borç yapıp nasılsa bizim kızdan alırız diye dikkatsiz harcıyorlarsa bu gidişe bir dur demelisin....

benim anlamadığım nokta, aileniz sizden para istediğinde eşinizin kurduğu o talihsiz cümleyi neden annenize söylediniz?

ben her ne olursa olsun, para isteyene yardım etmeye çalışırım, hele bu ailemse...para borç almak borç vermek zaten sünnet..
eğer veremeycek durumdaysanız da bunu daha kırıcı olmayan bir dille söyleyebilirdiniz ki, ne anneniz ne de eşiniz kinlensin.

kusura bakma ama aileme eşek gibi yardım etmek zorundayım sende zorundasın çalışıyorum diyorsun kocana neden soruyorsun annene para verirken
bırakın allah aşkınıza yaa kocan sana sormadan veremez ama sen verebilirsin sen kadınssın
kocan sana bakmak zorunda sen çalışıyorsun kocana annene para vermek için izin almayabilrisin

ben hep diyorum kadının maaşını kocası hepsini bilmemelii
hepsinin hesbaını vermemli 5 harcadıysa 10 gitti demeli kıyda köşede parası olmalı
annem istediğindede canımı bile veririm kocamdan izin alamam kusra bakmasın

Canım konu açıp, sonra yapılan yorumlar hoşuna gitmeyince küstüm oynamıyorum der gibi içerik silmek bu forumda yasak.....
Yapılacak her yoruma hazırlıklı olarak konu açacaksan açmalısın, yok ben kaldıramam kabul edemem derseny konuları okumakla yetin....

yaaaao nokta, noktalar ne öyle. yoksa bize sayıyor mu,.:olmaz:
biri desin bana.:delphin:

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X