oğlum mart ayının 1'inde 3 yaşına girecek.haftada 3 gün şeklinde kreşe vermeyi düşünüyorum.
öncelikli amacım işin uzmanı kişiler eşliğinde sosyal çevre edinmesi,yeni arkadaşlar kazanması,doğru davranışları yerleştirebilmek.
umarım pişman olmam
Emin ellerde olduktan sonra olumlu gelişmeleri gördüğünüzde pişman olmayacaksınız bence.Aile ve çevreden sonra ilk hayata atılımını burada gerçekleştiriyor bir çocuk.Umarım o'nun için de sizin için de iyi bir deneyim olura.s.
çalıştığım ve çevremde bırakacak kimsem olmadğı için oğlum 3,5 yaşından itibaren anaokuluna gitti. ilk deneyimimiz çok yanlış bir seçimdi çok pişmanım. oğlum üzerinde kalıcı olumsuzluklar bıraktı. kız meslek lisesi anaokulu. yarım gün eğitim veriliyordu , yatak yoktu. yaş grubu yoktu. mecburen vermek zorunda kalmıştım. dedğim gibi pişmanım.
ikinci sene normal anaokuluna verdik. orda rahattık. iki senede orda devam etti. şu an birinci sınıfa başladı. bana sorarsanız ben kesinlik mecbur kalmadıkça verilmememsi taraftarıyım. oğlum resmen okludan usandı. çocukta heves namına bişey kalmadı. tatil günlerini iple çekiyor. okuldan alacağını aldı. yılgınlıklar, usançlar. kendisi çok seçici bir çocuk . herkezle arkadaşlık kuramıyor. okulda da arkadaşlık kurmakta zorlanıyor. aynı okuldayız ve sürekli yanıma geliyor. yeni yeni alışmaya başladı.
dedğim gibi ben çalışmayan annelerin çocuklarını iki sene göndermelerine karşıyım. illa gidecekse birinci sınıfa başlamadan bir sene önce ve sadece yarım gün gitmeli.
oğlumun şuanki öğretmeni de anaokuluna giden çocukların daha isteksiz olduğunu söylüyor ve kendisi çocuklarını göndermemiş.
nacizane fikirlerim.
kızım 4 yaşını yeni doldurdu ve maalesef bu 3.okulumuz ilk deneyimimiz kreşti ve çok çok kötüydü
2.sefer bir özel ilköğretim okulunun anasınıfına verdik orasıda çok ağır geldi dinlenme saatlari falan yoktu akşama kadar etkinlik etkinlik
3.olarak kız meslek lisesi uygulama okuluna verdik
10-12 tane öğrenci 3 tane öğretmen var tabi uygulamaya gelen öğrencilerde var nerdeyse 1e1 öğretmen düşecek:) yemekleri harika uyku saatleri falanda var çocuk yorulmuyor en azından
ve gayet mutlu
mecbur olmasamda gönderirdim ama yarım gün olurdu ancak zorunluyum ve tam gün gönderiyorum çocuğumda çok güzel gelişmeler oldu okula başlayalı
iyikide göndermişim diyorum zor oldu ama doğru yeri bulduk
çalıştığım ve çevremde bırakacak kimsem olmadğı için oğlum 3,5 yaşından itibaren anaokuluna gitti. ilk deneyimimiz çok yanlış bir seçimdi çok pişmanım. oğlum üzerinde kalıcı olumsuzluklar bıraktı. kız meslek lisesi anaokulu. yarım gün eğitim veriliyordu , yatak yoktu. yaş grubu yoktu. mecburen vermek zorunda kalmıştım. dedğim gibi pişmanım.
ikinci sene normal anaokuluna verdik. orda rahattık. iki senede orda devam etti. şu an birinci sınıfa başladı. bana sorarsanız ben kesinlik mecbur kalmadıkça verilmememsi taraftarıyım. oğlum resmen okludan usandı. çocukta heves namına bişey kalmadı. tatil günlerini iple çekiyor. okuldan alacağını aldı. yılgınlıklar, usançlar. kendisi çok seçici bir çocuk . herkezle arkadaşlık kuramıyor. okulda da arkadaşlık kurmakta zorlanıyor. aynı okuldayız ve sürekli yanıma geliyor. yeni yeni alışmaya başladı.
dedğim gibi ben çalışmayan annelerin çocuklarını iki sene göndermelerine karşıyım. illa gidecekse birinci sınıfa başlamadan bir sene önce ve sadece yarım gün gitmeli.
oğlumun şuanki öğretmeni de anaokuluna giden çocukların daha isteksiz olduğunu söylüyor ve kendisi çocuklarını göndermemiş.
nacizane fikirlerim.
dediklerinizin bir kısmına katılıyorum sadece.
çalışmayan annelerin çok erken çocuğunu kreşe göndermelerine bende karşıyım.ancak sadece bir yıl gitmeside aynı oranda yanlış bence.
birincisi evde çocuğa verebildikleriniz çok sınırlı.bir yerden sonra bütün gün tv izlemesine engel olunabileceğini sanmıyorum.
ikincisi kreşler (düzgün yerler olması kaydıyla tabi) normal okul gibi değil ki.uyku saatleri var,yemek saatleri var.oyun oynuyorlar,etkinlik yapıyorlar,koşturup enerjilerini atıyorlar.
yani tüm gün ders çalışmıyorlarki dersten okuldan bıksınlar.
ayrıca bazı çocuklar için şart.ileri derecede eğitilmesi gereken çocuğunuz varsa yeterli gelmeyebilirsiniz.
bangır bangır 7 çok geç diye bağırıyor eğitimciler.heralde sadece bir sene önce verelim diye uyarmıyorlardır.
bence 3-3,5 hatta oyun grupları için 2,5 ideal.