Necronomicon - Donald Tyson

**SU**

çocukta yaparım kariyerde
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
643
9
48
bu kitabın arkayüzü yazılar biraz soluk ama yinede okunuyor.zaten arka yüzündeki yazılardan kitap kendini belli ediyor.bu kitabı dün buldum internetten ve okumaya başladım.yalnız kitap ingilizcedir.
işte download linki

Link Silinmiştir.

Necronomiconın gerçekçiliği hala tartışılır.
Kimi gerçekten böyle bir kitap var der ( cildi insan derisinden, yazıları ise insan kanından olduğu rivayet edilir... ) kimi ise howard phillips lowercraft üstadın yarattğı bir fenomen olduğunu söyler. ( Zira abdul al-azred takma ism ile yazdığı söyleniyor.. )

Bildiğim kadarı ile "english museum" de saklanmaktadır.
Yine sadece 4 kopyası olduğu sanılıyor.

kumpirim ben bunu inidrcem şimdi ama ingilizcemi bu?nasıl okurum kıs ben bunu:)

merak ediyordum ben bu kitabi zaten ama indiremedim nasil olcak bu?

Bu kadar enteresan bir kitap olması derisi ve mürekkebi ile ilgili mi? Konusu ilgi çekmemiş galiba. Bu güne kadar çeviri yapılmadığına göre...

Necronomicon, Howard Phillips Lovecraft'ın kendi yarattığı Ctulhu Mitosu'nu desteklemek için çoğu öyküsünde bahsini geçirdiği, aslında var olmayan bir kitaptır. Lovecraft evreninde 8. yüzyılda Abdul Alhazrad adlı bir Arap tarafından yazılmıştır.

Latinceden çevirisi Lovecraft'ın iddiasıyla Ölüler Yasasının Simgesi (necros:ölü, nomos:yasa, eikon:simge) başka bir yaklaşımla ise Ölülerin Sınıflandırılması (necros:ölü, nemo:sınıflamak, ikon:nötr sıfat eki)dir. Yazar, kitabın özgün adının Al Azif olduğunu ve 950 yılında Theodorus Philetas tarafından Yunancaya çevrildiğini söyler.

Aslında hiç var olmamış olan bu kitap zamanla gerçek bir büyü kitabı olarak görülmeye/gösterilmeye başlanmış ve ticari bir alan haline gelmiştir. Kimilerince bu, Lovecraft'ın ne kadar gerçekçi bir hayal dünyası yarattığının göstergesidir. Piyasada birbirinden tamamen farklı birçok 'Necronomicon' bulmak mümkündür.

"http://tr.wikipedia.org/wiki/Necronomicon"'dan alındı

ben bunu bırakın okumayı indirmeye bile korktum arkadaşlar :s

X