Nebülizatör.. Beceremedik galiba :(

16 yasına kadar astımdan dolayı cektiğim çileler geldi aklıma. Astım krizler nöbetler, cok sükür ergenlikten sonra iyice hafifledi.
Birincisi maskeyle vermeniz lazım, hem burun hem ağız yoluyla olmus oluyor.
Ben hastanede 20 şer dakikadan 3 kür alırdım eğer tam randımanla acılmadıysam iğne yaparlardı zaten.
Ama sizin bebeğiniz küçük. Ufacık ciğerleri var 10 dk dan 2 kür yeterli olur bence.

Size kaç lm kullanacağınızı söyledi mi doktor.çünkü serumla karıştırdığımız ilaç bitene kadar veriyorduk
Dik pozisyonda maskeli kullanılmalı. Malesef bu konuyu bizde çok yaşadık. Acil şifalar.

Maskeli verilmesi en doğrusu ama, bebeğim zatürrenin eşiğindeydi ben kullandığımda, doktorum maske ile ver, eğer uyuyorsa ya da müsaade etmiyorsa uyur vaziyette iken cihazın hafif kıvrımlı ucunu takıp burnuna doğru buharı ver demişti. Birkaç kez böyle yaptım çok şükür atlattık. Bence ya maskeli ya hiç demektense uyurken burnuna tutabilirsiniz. İşlem süresi de kullandığınız ilça miktarına bağlı, bazen 30 bazen 45 dakika sürebilir. Tabi cihazının kapasitesi de bu süreyi etkiler. Çok geçmiş olsun.

1) maskesiz verilen ventolinin çok etkisi yoktur çünkü cogunu soluyamadan dışarı kaçar.
2) uyku ile ilgisi yok ama bebek dik pozisyonda olmalı
3) maskesiz kullanmamalısınız.
4) bitene kadar sürüyor genelde 15 dk kadar. uzun tutmanın zararı olmaz. içindeki sıvı bittiğinde verilen Ilac da bitmiş oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…