Nebülizatör.. Beceremedik galiba :(

Bebek yatsa hile maske düz olmalı. Maskesiz kullanılmaz, çünkü ilacı maskenin haznesine döküyorsunuz zaten. İlaç döktüğünuz yer dik durmazsa zaten ilaç bitmez. Birde biz en fazla on dakika kullanırdık.

bol bol emzir öncelikle.
kendin adaçayı iç.
burnuna serum fizyolojik kullan.
günlük otu var aktarda taş gibi. tavaya bır ıkı tane at duman çıkıyor o dumanı pamuğa hapset sırtına koy.sonra göğsüne.kötü bir kokusu olmuyor. sıcaklığına dikkat et. temiz hava aldırmayıda ihmal etme. sabahları balkon, cam çıkar temiz hava alsın.

nomunomuchua çok geçmiş olsun

Nebulazitor ben hastanede yatarken kullanmıştım, dik durması gerek miniğin, hazne dik durmazsa ilaç hiç bitmez

Bir arkadaş kendin adaçayı iç demiş ama adaçayı tüketimi sütünü azaltabilir aklında bulunsun.

Benim kız doğduğundan beri burun temizliği için babyvac kullanıyoruz, aspiratörler falan hikaye. Özel bir ucu var, elektrik süpürgesine takılıyor ve müthiş temizlik sağlıyor, kızım bugüne kadar hiç hasta olmadı ve ben büyük oranda babyvac sayesinde olduğunu düşünüyorum çünkü içeriyi komple temizlediği için enfeksiyon ciğere inmiyor. Bir de bebeklerde burun açık olmazsa beslenme de sıkıntılı oluyor, ememiyorlar da, naçizane kesinlikle tavsiye ederim.

Hiç üzülme, geride kalan günlerden sonra bunlar nazar boncuğu olsun küçükhanıma. Bir an önce atlatır inşallah.

Çok teşekkür ederim Hemen araştırıyorum.
Maşallah minigimize.
Ben galiba iyi bakamadım hasta ettim

Oğlum 1 yaşında bronşiolit geçirdi, alerjik bronşite çevirdiği için 3-4 sene tedavi gördü. Maskesiz kullanmayın çünkü ilacın çoğu havaya gidiyor, ilaç bitene kadar kullanın sonrasında nem kalması normal, sıvı ilacın bitmiş olması yeterli. Ben uyurken vermek zorunda kalırsam ayağıma alır yastığını iyice dikleştirirdim. Zaten uyanıkken reddediyordu daha çok zorlanıyorduk. Ayarının düşük olması ve buhar çıkışının çok hızlı olmaması gerekiyor.
Tedavisi bitince mutlaka astım alerji uzmanına da görünün. Tedavi gerektiren alerjik bir durum olabilir. Çocuk doktorları o anki hastalığı tedavi edip anlık rahatlama sağlayabiliyorlar. Astım alerji uzmanları sorunu genel anlamda tedavi ediyorlar. İstanbul'da iseniz size konusunda çok iyi bir doktor ismi verebilirim özelden.

Bu arada bende şu var.
Bir iki kez kullandım ama çok iyi bir etki göremedim.
Babyvac diye bakınca buna benzer çıktı.
Sendeki bundan mı?

Eklentiler

• Screenshot_20200928-101726_Samsung Internet.jpg
    50,2 KB · Görüntüleme: 102

Size de Çok geçmiş olsun.
Alayım dr ismini.
Ailem Istanbul'da gerekirse giderim. Insallah gerekmez.

Size de Çok geçmiş olsun.
Alayım dr ismini.
Ailem Istanbul'da gerekirse giderim. Insallah gerekmez.
Bizim ki geçti gitti çok şükür. Yaşadığım deneyim bronşit ve benzeri hastalık geçiren çocukların mutlaka bir kezde olsa alerji uzmanına gösterilmesini öğretti bana. Oğlum çok beyaz tenli ve sarışın, alerjiye yatkın bir bebekti. Belki de o yüzden alerjik bronşite çevirdi. Sizin için öyle olmaz, sürekli tedaviye gerek kalmaz inşallah.
Odasını her daim nemli tutmaya çalışın, öksürük krizlerini azaltıyor. İlaç saati değilse ve öksürük krizi gelirse tek başına serum fizyolojik yada kaynatıp soğutulmuş suda verebilirsiniz maskeyle. Doktorumuz önermişti bana, anlık rahatlama sağlıyordu. Şu dönemde yastığını dik tutun, emzirirken de başını dik pozisyonda tutun. Çok geçmiş olsun, doktor ismini özelden yazacağım size.

Çok teşekkür ederim Hemen araştırıyorum.
Maşallah minigimize.

Hasta etmedin, oldu. Lütfen bunu kendine yükleme, olacakmış oldu. Bu kadar basit. Benimki de geçen hafta ishal oldu, Dr gittik enterogermina verdi ü bağırsak florası için, tamam bitti gitti.

Olacaklar yani, hasta da olacaklar, mutsuz da olacaklar, su akacak yolunu bulacak, rahat ol. O zilli senden iyi anneyi zor bulur.

Bu arada bende şu var.
Bir iki kez kullandım ama çok iyi bir etki göremedim.
Babyvac diye bakınca buna benzer çıktı.
Sendeki bundan mı?

Yok yok ilk doğduğu gün Dr Bi reçete yazıp vermiş eşimin eline, tam cahiliz tabi koştu aldı geldi baktım bunun muadili nefesle çekilen bir şey. Bilsem aldırmazdım. Bizimki direkt bildiğin elektrikli süpürgeye takılıyor. Hepsiburada, Trendyol vs var her yerde, üstelik sürekli aparat almıyorsun, yıkanıp tekrar kullanılıyor. Ben bayılıyorum kendisine, o yüzden bu kadar güzelleme yapıyorum. Videoları var YouTube, izle ne demek istediğimi anlayacaksın. Hatta eklerim birazdan buraya

nomunomuchua ekledim :)

Ağır burun salgısı içerir!!

Son düzenleme:

Gülümsettin canim sagolasin.
Aslında çok keyifsizim kaç gündür
Dur hatta ben sana bir özel yapayım.
İhtiyacım var.

Benim kızım da 1aylıkken bronşiolit olmuştu, nebulizatörle hava verdik, sonrasında da birkça kere daha hastalandı ve evde atlattık hep, zaten diğer yeğenimden bildiğim için zorlanmamıştım. Deneyimlerimi paylaşayım naçizane.

1. Dik konumda ve maske ile vermelisin ilacı, o yüzden uyuyor olsa bile bebeğin başını dik tutarak vermeye dikkat et.

2. Gözlerine mümkün mertebe ilaç gelmemeli. Omuz bezleri oluyor ya, pamuklu ince tülbent gibi olanları gözlerinin üstüne örtüyordum. Hava verme işlemi bittikten sonra da yüzünü bir güzel silmek gerekiyor.

3. Hava verme işlemi bittikten sonra bebeği başı daha yukarıda kalacak şekilde dizine yüzükoyun yatır. Parmaklarını birleştirip, avucunun içini hafif bombeli yaparak sırtına alttan yukarı doğru pıt pıt vur. Bu ciğerleri temizlemek için yapılması gereken bir masaj, tedaviyi çok hızlandırıyor. Mutlaka yapın, unutmamaya çalışın.

Şimdilik sadece ventolinı serum fizyolojik ile veriyorsanız ev tipi cihazlar genelde hızlı nebulize ediyor (bendeki cihaz omron, 5-10dk sürüyordu takriben) önemli olan ilacın tamamını nefes ile çekmesi, süresi mühim değil yani.

Biz budecort da kullanıyorduk, bir ilaç daha kullanınca ventolin ve kortizonlu ilaç arasında 15dk bırakmak gerekiyor, inşallah ihtiyaç olmaz ama aklınızda olsun yine de

Çok teşekkür ederim. Bir sonraki kullanımda bunlara dikkat edeceğim.

Peki kızlar bir şey daha sorayim bu cihazı ventolinsiz kullanan var mı aranızda?
Ne bileyim sadece su ile vs. Yine de faydasını görür müyüz?

yok öyle bir şey

zaten mevsim dönümü hepimiz hasta oluyoruz

gayet iyi bakıyorsun

hepimizinki hasta oldu

o okulda sınıfta elinden geçen yüzlerce, binlerce çocuk var ya onlar da hep bebekken hasta oldu şimdi iyiler

bir çoğu kocaman oldu

sen çok iyi bakıyorsun, gözünden bile sakınıyorsun

böyle düşünme kendini üzme

kendine de iyi bak bol ye iç

ne seviyorsan ondan da ye ki,lo vs takma bu sıralar

sonbaharda vücut depolama ister bir de süt verecek olunca daha fazla girdi ister bunu da unutma

Peki kızlar bir şey daha sorayim bu cihazı ventolinsiz kullanan var mı aranızda?

ben bu ventolin işini bilmiyorum ama ev nemsiz ise evi ayrıca nemlendir

soğuk buhar hikayesi var ya ondan ya da bildiğin suyu kaynat buharı odaya yay

cereyan bu mevsimde kötü sizin oralar serinlemiştir de kapıya cama dikkat et azıcık bir akım bile etkiler malum cimcime henüz bebek

Ventolinsiz kullanımın fayda sağladığını pek sanmıyorum canım. Boşuna verip de ne sen ne bebek yorulun. Oksijen gerekse hastanede verirlerdi onların makineleri daha farklı, bebek oksijen maskesi oluyor akvaryum gibi, benim kızıma onunla oksijen vermişlerdi mesela.

Ventolin çok güçlü bir ilaç başlı başına, inşallah tedavi edecektir. Sırt masajıyla da desteklemeyi unutma inşallah

nebulizator hic kullanmadim bilmiyorum ama
cocugum baş ucuna sogani ikiye kesip koyabilirsiniz gece çok rahatlatiyor

Çocuk bunlar canım hasta da olabilir kendini suçlama. Maskesiz kullanabilirsin nebüllerin ağızlık ve burunluk parçaları var makinenin markasını googleyr yaz kullanım videolarını görebilirsin. İşlemden önce burnunu açarsanız daha çok verim alırsınız. Deniz suyu veya sf ile yumuşatıp aspiratörle çekebilirsin. Birde eve nem ölçer al eğer yoksa. Bebisi de hep eğimli yatır tıkanmasın.

Korkmayın bu geçici bır durum oğlum belkı aralıklarla 7/8 ay maksimum bır sene kullandı. Sımdı 12 yaşında şükür sağlık sorunu yok. Geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…