Nebülizatör.. Beceremedik galiba :(

nomunomuchua

Susaysan sus, susmaysan afkur!
Pro Üye
3 Eylül 2012
21.836
57.406
Günaydın kızlar.
Bebeğim kronolojik 4, düzeltilmiş 1 buçuk aylık. Hafif bronşit dedi dr. Burun hırıltısı vardı.
Eğer şiddetlenirse ventolin ile fizyolojik serumu karıştırıp solutun dedi.
Bu geceye kadar kullanmadım ama bu gece tikandi iyice. Yutkunamadı nefes alması zorlaştı agladi uykuya dalamadı derken mecbur kullanayim dedim. Bu arada göğsünden hırıltı sesi gelmiyor henüz. Ama durumu ne kadar ciddi tam çözemedim.
Uyurken ve yatış pozisyonunda maskesiz burnuna tuttuk buharı.
Forumu biraz okudum. Kafam iyice karıştı.

1) Maskeli mi vermeliyim? Maskesiz vereceksem ağıza mi buruna mı tutmalıyım?
2) Uyurken vermek anlamsız mi ve bebek dik pozisyonda mi almalı?
3) ilaç koyduğum haznenin üzerine hava filtresi pamuğunu koydum. Maskesiz kullansam da onu takmalı miyim?
4) Kaç dk sürüyor bu işlem. Uzun tutmanın zararı olur mu?

Oncelikle gecmis olsun.
Doktor bize maskesiz bi anlami olmadigini soylemisti. Eger verebiliyorsaniz maske ile verin.

Uyuyabilir sorun yok nasil olsa nefes aliyor. Ilac gidecek bi sekilde

Dozunu doktorun soylemesi lazimdi ona gore suresi uzun ya da kisa olur

Günaydın kızlar.
Bebeğim kronolojik 4, düzeltilmiş 1 buçuk aylık. Hafif bronşit dedi dr. Burun hırıltısı vardı.
Bu geceye kadar kullanmadım ama bu gece tikandi iyice. Yutkunamadı nefes alması zorlaştı agladi uykuya dalamadı derken mecbur kullanayim dedim. Bu arada göğsünden hırıltı sesi gelmiyor henüz. Ama durumu ne kadar ciddi tam çözemedim.

3) ilaç koyduğum haznenin üzerine hava filtresi pamuğunu koydum. Maskesiz kullansam da onu takmalı miyim?
Bende maskeli diye biliyorum. Zaten maskesiz verilse maske niye olsun diye düşünüyorum🙄rabbim sifa versin yavrunuza inşaallah...

Oncelikle gecmis olsun.
Doktor bize maskesiz bi anlami olmadigini soylemisti. Eger verebiliyorsaniz maske ile verin.

Uyuyabilir sorun yok nasil olsa nefes aliyor. Ilac gidecek bi sekilde

Dozunu doktorun soylemesi lazimdi ona gore suresi uzun ya da kisa olur

Çok teşekkür ederim.
Söyledi aslında 1 buçuk ml ilacla 1 ml serum karıştırdık ama belki yarim saat çalıştığı halde içinde hala su vardı.
Biz beceremedik diye uzun sürdüğünü düşündüm.
Bittiği nereden anlaşılıyor. Basta gözle görülür buhar çıkıyordu sonra çıkmamaya başladı ama içi hala nemliydi mesela.

Geçmiş olsun Ilk oğluma çok kullandık hatta eve hava makınesi almıştık. Haznenın ıcıne ilacı koyun maskeyi takmanıza gerek yok zaten yüzüne doğru havayı tuttukca oda yeterli gelecek ve açılacak nefesi sakın uyurken yapmayın. Kucağınızda ve uyanık pozisyonda olsun . Ve ilaç bitene kadar buharı yüzüne doğru tutun. Yatar pozisyonda yaparsanız Allah korusun bogulabılır.

Çok teşekkür ederim.
Söyledi aslında 1 buçuk ml ilacla 1 ml serum karıştırdık ama belki yarim saat çalıştığı halde içinde hala su vardı.
Bittiği nereden anlaşılıyor. Basta gözle görülür buhar çıkıyordu sonra çıkmamaya başladı ama içi hala nemliydi mesela.
İlaç bitene kadar buhar çıkar sonrası içindeki nemdir zaten. Sızın bebeğiniz küçük olduğu ıcın maskeyi çıkaramaz ama benımkısı bıraz daha büyük olduğundan maskeyi takmak ıstrmeyıp ağlıyordu.

Dik pozisyonda olacak yatar pozisyonda zaten buharı gelmiyor bizimde var evde kışları genelde oğluma kullanırım 1er ml cabucak biter zaten 10 dkka yı bile bulmaz dik pozisyonda kucakta tutarak verebilirsiniz çok geçmiş olsun daha ufacık bebek kıyamam

Öncelikle geçmiş olsun . Oğlum 3 aylıkken bronşiolit geçirdi 15 gün boyunca nebülizatör kullandık . Yatar pozisyonda olmamalı dik olmalı ki çektiği hava ciğerlere gitsin . Biz her seferinde 20 dk boyunca yapıyorduk ilaç bitmezse bitene kadar . Günde 6-4 kez arası yapabiliyorduk bazen uyku saatine denk geliyordu yapmıyorduk . Yapmaya başladıysanız devamlı olun çabuk iyileşen bi hastalık değil korkmayın . Oğlum 15 günde iyileşti ama 15.gün sonunda hiç bir şeyi kalmamıştı . Biz maskesiz kullandık doktoru öyle söylemişti

Göğsünü mu burnunu mu açmak istiyorsunuz?
Eğer burnu ise siringanin içine serum doldurun, toplam dört seferde, her bulun deliğine ikişer kez sıkacak şekilde sıkın. Çocuk kucaginizda iken bir kez sıkın yaklaşık 2 ml kadar oluyor. Hemen ters çevirip sırtına vurun. Sonra aspiratörle çekin. Sonra tekrar aynı burun deliği. Sonra da diğer burna geçin, çok işe yariyor

Günaydın kızlar.

Ağzından ya da burnundan fark etmez. İki yerden de ciğerlere gidiyor. Bir de çok geçmiş olsun. Allah şifa versin. Minnoşlar hasta olmasın yaa 🌸

Göğsünü mu burnunu mu açmak istiyorsunuz?
Eğer burnu ise siringanin içine serum doldurun, toplam dört seferde, her bulun deliğine ikişer kez sıkacak şekilde sıkın. Çocuk kucaginizda iken bir kez sıkın yaklaşık 2 ml kadar oluyor. Hemen ters çevirip sırtına vurun. Sonra aspiratörle çekin. Sonra tekrar aynı burun deliği. Sonra da diğer burna geçin, çok işe yariyor

Ben onu denedim ama beceremedim onu da :KK43:

Çok teşekkür ederim.
Çok geçmiş olsun.
Kızım 6 aylıkkken ve 9 aylıkken bronşiolit olmuştu, ikisinde de kullandık.
9 aylıkken çok ağır geçirdi, hastaneye yatıracaktı doktor ama ben istemedim, evde çok düzenli şekilde hava verdik ventolin ve budecort kullandık dönüşümlü.
Yatarken olmaz, kucağınıza alıp dik pozisyonda vermelisiniz, kesinlikle maske tam yüze oturacak şekilde maskeli kullanmalısınız.
Kullandığınız ml göre süresi değişir.
4-6 saatte bir en az bir hafta kullanmalısınız ki iyileşme sağlasın.
Uyku saatine denk gelse bile uyutmadan maskeyi takıp kucağınızda sallayarak dik konumda uyutabilirsiniz.
Aman ihmal etmeyin, ilerlerse iğne de başlarlar, biz beş gün sabah akşam bacaktan iğne de olmuştuk :KK43:
Tekrar geçmiş olsun minik kuzuya ❣️

senelerce annem daha sonra bronşolit geçiren kızıma kullandım. doktorunuzun dediği ölçüde karışımı hazırlayıp makinanızı çalıştırın. eğer makine kuvvetliyse birkaç dakikada biter zaten. çok sık ve uzun süre vermeyim kalp çarpıntısı titreme yapar bilginiz olsun geçmiş olsun. makinede 2 ayrı başlık vardır biri maske diğer elektirik süpürgesi ucu gibi uzun olur. her ikisi de aynı işe yarar bu süreçte bebeğinizi dümdüz yatırmayın başı biraz yukarda kalsın ki tıkanmasın uyurken şu reflü yatak minderleri var onun gibi meyilli bir zemin hazırlayın rahat eder bebeğiniz.

Günaydın kızlar.
Buhar çıkarma işlemi bitene kadsf
1. Maskesiz verebilirsiz maske kolaylık olsun diye burnun bi tık asagısından tut.
2.bebek dik olursa daha iyi olur çünkü bebegin burnuna tuttugun şey yatış pozisyondeyken tam buhar çıkarmaz içindeki ilaç yatay durur tam verim alamazsın
3.hava filtresini anlamadım maskeyi çıkartınca zaten ilaç koydıgın yer de yine üstündr bi kapak olması lazım
4.buhar çıkarma işlemi bitene kadar yapmalısın 15 dk falan

Çok geçmiş olsun.
Kızım 6 aylıkkken ve 9 aylıkken bronşiolit olmuştu, ikisinde de kullandık.
9 aylıkken çok ağır geçirdi, hastaneye yatıracaktı doktor ama ben istemedim, evde çok düzenli şekilde hava verdik ventolin ve budecort kullandık dönüşümlü.
Yatarken olmaz, kucağınıza alıp dik pozisyonda vermelisiniz, kesinlikle maske tam yüze oturacak şekilde maskeli kullanmalısınız.
Kullandığınız ml göre süresi değişir.
4-6 saatte bir en az bir hafta kullanmalısınız ki iyileşme sağlasın.
Uyku saatine denk gelse bile uyutmadan maskeyi takıp kucağınızda sallayarak dik konumda uyutabilirsiniz.
Aman ihmal etmeyin, ilerlerse iğne de başlarlar, biz beş gün sabah akşam bacaktan iğne de olmuştuk :KK43:
Tekrar geçmiş olsun minik kuzuya ❣

Çok üzüldüm. Rabbim tekrarını göstermesin:KK43:
Umarım ilerlemez korkuyorum ben de.

Teşekkür ederim. Bir sonrakinde başaracağım ınsallah.

Allahım acil şifalar versin inşallah.
Amin Allah razı olsun.

senelerce annem daha sonra bronşolit geçiren kızıma kullandım. doktorunuzun dediği ölçüde karışımı hazırlayıp makinanızı çalıştırın. eğer makine kuvvetliyse birkaç dakikada biter zaten. çok sık ve uzun süre vermeyim kalp çarpıntısı titreme yapar bilginiz olsun geçmiş olsun. makinede 2 ayrı başlık vardır biri maske diğer elektirik süpürgesi ucu gibi uzun olur. her ikisi de aynı işe yarar bu süreçte bebeğinizi dümdüz yatırmayın başı biraz yukarda kalsın ki tıkanmasın uyurken şu reflü yatak minderleri var onun gibi meyilli bir zemin hazırlayın rahat eder bebeğiniz.

Çok teşekkür ederim. Size de geçmiş olsun tekrarı olmasın ınsallah.

Maskeyi istemez diye diğer ucla denedik bizde evet.
Hava filtresi pamuğunu doğru mu yerleştirdim emin olamadim ama.

Geçmiş olsun

Endişelenme iyileşecek

Teşekkür ederim umarım.. :KK200:

1. Maskesiz verebilirsiz maske kolaylık olsun diye burnun bi tık asagısından tut.
2.bebek dik olursa daha iyi olur çünkü bebegin burnuna tuttugun şey yatış pozisyondeyken tam buhar çıkarmaz içindeki ilaç yatay durur tam verim alamazsın
3.hava filtresini anlamadım maskeyi çıkartınca zaten ilaç koydıgın yer de yine üstündr bi kapak olması lazım
4.buhar çıkarma işlemi bitene kadar yapmalısın 15 dk falan

Teşekkür ederim tane tane açıklama için.
Evet ilaç koyduğum yerin üstünde kapak var o kapağın iç kısmına hava filtresi taktım. Sanki yeri de tam ona uydu. Ilaç süngerden geçerek buhar veriyor. Sünger nemleniyor anladığım kadariyla

Geçmiş olsun Ilk oğluma çok kullandık hatta eve hava makınesi almıştık. Haznenın ıcıne ilacı koyun maskeyi takmanıza gerek yok zaten yüzüne doğru havayı tuttukca oda yeterli gelecek ve açılacak nefesi sakın uyurken yapmayın. Kucağınızda ve uyanık pozisyonda olsun . Ve ilaç bitene kadar buharı yüzüne doğru tutun. Yatar pozisyonda yaparsanız Allah korusun bogulabılır.
Bizde kızımda çok kullanıyoruz ve ileriki zamanda sıkıntı oluştururmu kaygısı var bende. Oğlunuz ne zaman bıraktı ve şu anda durumu yaşıtlarına göre nasıl acaba? Ciğerleri çok yıpranmış gibi hissediyorum kızımın :KK43:

X