Ne zormuş mezun olmak! Kafa karışıklıklarım, gelecek endişem...

_donukpudra_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2014
1.255
756
73
Merhaba bayanlar.
Daha önce de DGS ile ilgili konu açmıştım. Peyzaj teknikeriyim. 4 yıllığa tamamlamayı düşündüğümden bahsetmiştim. Yaş konusu aklımı karıştırıyordu fakat şu anda bunu düşünmüyorum. Kendime iyi bir gelecek hazırlayabilmek adına 3-4 yıl daha okuyabilirim.
O gün ki konuma yorum yapanlarınızdan çoğu, 3 yıl daha okuyup mimar olmaktansa başka bir bölümü tercih edebileceğimi, yine 3 yılda bitirebileceğimi söylemişti.
Ben DGS konusunda kendime fazla güveniyorum. Kazanacağıma inanıyorum. Fakat üniversite sınavına da başvurdum. Onu da denemeyi düşünüyorum.
Liseye giderken Okul Öncesi Öğretmenliğini istiyordum fakat atama sıkıntısı var. O yüzden öğretmenliği tercih etmeyi düşünemiyorum.
Sağlık alanından bir bölümü düşünebilirim (Diyetetik, FTR) ya da Psikoloji bölümünü düşünebilirim.
İyi bir puan yapmam dahilinde sizin tavsiye edebileceğiniz bölümler var mı?
Fikirlerinizle beni aydınlatırsanız sevinirim.

Bence farklı fikirlere bölünmek başarınızı düşürür.
Bunu da göz önünde bulundurun.

Sağlık bölümleri için, ben fizyoterapistim, kızlardeşim diyetisyen.
Fizyoterapistlik için,
8 yıl önce mezun olduğumdaki maaşın yarısını veriyor artık özel sektör.
Kendinizi geliştirir, farklı alanlarda eğitimler ve kurslar alırsanız meslektaşlarını arasından sıyrılır kazancınızı arttırırsınız.
Ancak, bu eğitim ve kurslar için 10 bin Euro gibi bir rakamı gözden çıkarmalısınız. Bu da biriktireceğim derseniz, biriktirme zamanı, sonrasında eğitim süreleri mezun olduktan 5 yıl sonra düzgün bir kazancınız olur.
Devlete atama konusuna hiç girmiyorum, en son Türkiye genelinde 2 kişilik kadro açtılar. Genelde sözleşmeli personel alıyorlar. Bana göre yapılan iş bedensel yük ile olduğu için ücrette az.

Diyetisyenlikte de şartlar üç aşağı beş yukarı aynı.
Onlarda eğitim konusundan ziyade, günümüz diyetisyenleri için sosyal medyada reklamını yapma ve adını duyurma ön planda.
Bu şekilde online diyetlerle, Detokslarla iyi kazananlar var. Ama yüzde 1 bile değildir.
Bunun yanında diyetisyenlerin işi zor çünkü biraz kilo veren herkes diyetisyenmiş gibi davranıyor.
Zibilyon tane sertifika programı var, 2 ayda ‘sağlıklı yaşam koçu’ unvanı aldığınız.

Ben özlük hakları değişmedikçe ve de mezun olduğunuzda sermayeniz yoksa, iki mesleği de tavsiye etmiyorum.
Diğerleri için yardımcı olanlar olacaktır :)

Farklı fikirlere bölünmek elbette başarımı düşürür ama burada konuştuğumuz çoğu bayan da Peyzaj alanında ilerlemektense başka bir alana yönelmenin benim için çok daha iyi olacağını söyledi. Zaten Peyzajı ben cebimde görüyorum ama ola ki farklı bir fırsat yakaladım, değerlendirmek isterim. Kendime sağlıklı ve güzel bir gelecek hazırlamak istiyorum.

Başka alanın ne olacağını da söylediler mi?
Fizyoterapistlik ve diyetisyenlikte durum böyle. Psikoloji için yazan olacaktır.
Şu an üniversite ve mezunu sayısı çok olduğu için hemen her alan doyuma ulaşmakta, 4 yıl sonrasını şimdiden kestirmeniz çok zor.
O yüzden eğer işinizi seviyorsanız, eğitiminizi tamamlayıp o iş için vakit harcamak daha akıllıca geliyor bana da. Ama tabi, siz yedekte seçenekleriniz olsun istiyorsanız neden olmasın :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…