kapı girişindeki dolap eğer dolapların renkleri çok koyu olmazsa üzerinize gelir gibi olmaz bence.birde kapı ile arasında mesafe var gibi görünüyor.çok daraltmaz belki girişi.
eğer gerekli mekan varsa dolapların üzerinde kiler dolabını falan uzatmak yerine.üstlere bir sıra dolap olabilir.benimde boyum 1.75 yüksek dolapları seviyorum bende.diğer dolapların tezgahın şuanki hali gayet güzel bence.
Evet, gidip gelip bakıyorum, kapı girişine yüksek dolap gayet uygun olacak.
Kiler dolaplarının zaten belli bir maksimum yüksekliği var bildiğim kadarıyla. Marangoza da yaptırtsam içine o sepetli/raflı sistemlerden istiyorum. Dolayısı ile üst taraf dediğiniz gibi ayrı dolap olmalı.
beyaz dolap konusunda acaba sararır mı zamanla diye çekiniyorum ama kaliteli bir malzeme olunca okadarda sorun olmaz herhalde.kullanıp memnun kalan çok kişi var.
ama bana kalsa dolapları kırmızı çerçeveler gri saplar gri(çerçeveler beyaz olabilir belki)
heryer fayans olmalı bir kere mutlaka ve fayanslar siyah gri ve beyaz tonlarında olmalı

tezgah kısmına belki mozaik diğer yerler geniş hali.eğer karışık olursa bu üç rengin olduğu daha uygun bir deseni heryere uygulatabilirim.yerler siyah ve beyaz olacak.bilemiyorum birarada nasıl görünür ama buşekilde gördüğüm bir kaç ev çok hoşuma gitmişti.
Ben şu anki beyaz dolaplarımı 10 senedir kullanıyorum (melaminmiş malzemesi), herhangi bir sararma yok. Ama banyo dolabım, beyaz lake. Güneş falan da gören bir yer değil ama onlar sarardı ve ne zaman kırmızı oje sürsem sağını solunu boyuyorum, asetondan başka birşeyle de çıkartamadım, aseton da boyayı bozuyor. Yeğenim ve karısı mutfak piyasasında çalışıyorlar, onlara sordum, hani teknoloji ilerliyor, lake dolaplarda bu yönde bir ilerleme var mı diye. Maalesef yok görünüyor. Lake dolap boyanabiliyor, ama tahminim, kapaklar falan sökülüp bir yerlere götürülüp boya/fırınlama gibi birşeyler oluyor. O kadar hengame de çekilmez bana kalırsa. Okuduklarımdan/duyduklarımdan anladığım PVC kapak (membran da deniyor galiba) iyi. Mimarlar sanki lake kapak hayranı gibi, ama onlar
estetik açıdan bakıyorlar olaya tabi.
Renk tercihleriniz gayet güzel bana kalırsa. Ama benim gibi araba tutma falan gibi bir huyunuz varsa kareli yüzeylerde, kontra renklerde çok rahat etmeyebilirsiniz. Oğlumun siyah beyaz kareli bir gömleği var, onu ütülerken, birkaç kere mola vermeden yapamıyorum ben. O nedenle daha pastel renkler tercih edeceğim herhalde tezgah ve tezgah üstünde. Kırmızı mutfaklar muhteşem duruyor, ama benim salon koltuklarım söyle şarap renginden epeği açık bir bordo, hatta belki koyu kırmızı bile denebilir o renge. Dolayısı ile mutfak da artık başka bir renk olsun diyorum. İmpuls mutfak kataloğunda indigo blue metalic diye bir renk gördüm, eğer ekranda göründüğü gibiyse, beyazla birlikte o rengi düşünebilirim. Resmini koymayı beceremedim. Gri/mavi gibi bir şey, çok hafifte morumsu sanki(artık bu tariften ne anlaşılır bilmem ama). Tezgah için de çimstone lampland düşündüm.
Yerleri de açık, ama düşen en ufak saç telini bile gösteren tipte olmayan bir renk, kendinden desenli falan olabilir. Kaymaz yüzey şart. Bir de mutfak direkt girişin karşısı, mutfak kapısı dıştan cam kayar kapı, dolayısı ile girişdeki yer karosu mutfakta devam ediyor. Yeni karoların da iki yere de gidecek birşey olması lazım.
buarada metal bacaklı olacağını düşündüğümüz masaya bar sandalyesi tarzı bir şey mi düşünüyorsunuz?
resimlerden o alanın sandalye için nekadar genişlikte olabileceğini tam çözemiyorum.eviniz yüksekmiş zaten perde de olmuşken ortası açık olup çapraz birleşenler var.güneşlik olarakta mekanizmalı kullanıyorlar bunlara güzel olur.

ben mutfak yapılmadan aksesuarlara geçtim.
mikrodalga için imkanı varsa onuda dolaba koydurun derim.üstüste çok şık duruyorlar.ama kullanımı zor olacaksa bu haliyle problem değil.zaten amaç pratik olarak ortalığı karıştırmadan düzenlemek.size en kolay gelen şekilde kullanın.
ama üst dolaplar iyi olur gerçekten imkan varsa.
Evet, o masa tezgah yüksekliğinde olacağından, bar sandalyesi olmak zorunda. Ama bizde maalesef mutfakta yemek yenmiyor. Onun için o sandalyeye sıksık tırmanmam gerekmiycek, 2 tane falan korum herhalde. Orası daha ziyade tezgah olarak kullanılacak. Pencere ile arsında 75 cm. kadar yer var, radyatör de öyle resimdeki gibi enli birşey değil, 4 parmak falan.
Ay, ben itiraf edeyim, bu eve geçtim geçeli hiç perde kullanmadım. Kilometrelerce mesafede bizden yüksek bina yok, gerekirse de panjurum var. Yeni mutfakta da perde takmayı düşünmüyorum. Halı zaten hiç kullanmadım mutfaklarımda. Yani benimki tembel işi, bürovari bir mutfak olacak, üzgünüm.
Mikrodalgam aynı zamanda ekmek makinesi, onun için çok tepede olursa, herhalde pek kullanışlı olmayacak. Fırını biraz aşağı alıp, mikro dalgayı o şekilde üstüne koyabilir miyim bilmiyorum, ama eğilmekten pek haz etmeyen biri olarak, her ikisi de tezgah hizasında olsa çok daha rahat edebilirim gibi geliyor bana.
Fikirleriniz için çok teşekkürler.

Biz uzun boyluların mottosu "yüksek dolap, daima yüksek dolap"
Sevgiler
Sena