Mutfak Dekorasyonu Ne Zaman Yaptıracağımı Bilemediğim Mutfağım

sena01

Guru
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2011
1.406
15
358
Muğla
Yaptırmayı düşündüğüm mutfak için mimarın yaptığı çizimler için görüşlerinizi bekliyorum. Renklere takılmayın, daha henüz ne olacağını bilemiyorum.

Bu kısım bulaşık makinesinden dibe kadar 4.20 metre, kapının solunda da 72 cm falan bir yer var.
[/ATTACH]

Karşı taraftaki ( 4.90 metre) 2 beyaz nesne buzdolabı oluyor (emlak bankası evi olduğu için 2. bir buzdolabım da oldu. Rahatlığına da çok çabuk alıştım doğrusu). Onların yanında fırın ve kiler dolap. Sonra mikrodalga var. Mikrodalga tezgah üstünde mecburen, çünkü aynı zamanda ekmek makinesi. Fırının üstüne konursa ekmek makinesi olarak kullanmam zorlaşacak. Fırını da daha aşağı koymak istemedim çünkü eğilmekten nefret ediyorum. Boyum oldukça uzun (1.76) onun için üst dolapları çok seviyorum.
$JPEG C.webp

Umarım resimler çok ufak değildir (hoş yükleyebildiğimden bile pek emin değilim).

Mutfağın eni 3 metre kadar.

Görüşlerinizi heyecanla bekliyorum.

Eklentiler

• $JPEG B.webp
    $JPEG B.webp
    20,6 KB · Görüntüleme: 49
kapının yanındaki dolap yerden başlayıp yukarı kadar olabilir mi acaba?yoksa buna bir engel yada altındaki boşluk için düşündüğünüz başka bir şey mi var?yada o dolap yerden tavana kadar olursa.arasında bölmeli bir şeyler yapılabilir mi acaba.hani şöyle raylı ama aslında açık bir mekan.içine tuzluk baharatlık için yerler falan yapılıyor.
derinlik konusunda algılarım biraz kapalıdır kusura bakmayın.:27: tam canlandıramıyorum gözümde.peki kapının diğer tarafı yani ilk resimde boş olan tarafı diyorum.ikinci resimdeki buzdolapları oraya kadar mı uzanıyor ? ikinci dolaptan feragat edebilirmisin bilmiyorum ama yer açısından belki başka şeyler yapılabilir oraya.ama 2 dolap anca yetiyor diyorsanız haklısınız.kapalı yada kapatılabilecek bir balkonunuz varsa şöyle gömme olanlardan buzdolaplarından biri oraya çıkıp içerisi belki başka bir şeylere açılabilir gibi geliyor bana.
tabi ben kendimce yorumluyorum yanlış anlamayın.benim mutfağım olsa nasıl isterdim acaba diye bakıyorum.benim buzdolabımda bir bölme içinde.sizin tavanla dolaplar arasında nekadar boşluk var bilemiyorum ama benim buzdolabının üzerinde bir dolap var mesela.baya bir şey alıyor içine.yükseklik uygunmu sizin bilemiyorum tabi.öyle bir dolapta baya iş görüyor.mutfakta nekadar çok dolap okadar derli topluluk gibi geliyor sanırım bana :1:
masa fikri güzel.metal bacaklı bir şey olursa daha da güzel olur sanki :1:
mikro dalganın üzerinde minik bir dolap var birde onun üzerinde beyaz bir şey var onun ne olduğunu çözemedim :26:
böyle işlere biraz meraklıyım açıkçası.mimarlık gibi bir yetenekten yoksunum maalesef ama sürekli evler çizerim kafamdan.birde sims denen oyunu aldım sırf oturup ev yapmak için :1: merak yani birazcık. umarım gönlünüze göre yaptırırsınız.renk konusuna gelince kırmızı beyaz siyah favorim benim.az önce başka bir konuda da paylaşmıştım.ama beyazın kullanımı konusunda çekincelerimde var elbette.

kapının yanındaki dolap yerden başlayıp yukarı kadar olabilir mi acaba?yoksa buna bir engel yada altındaki boşluk için düşündüğünüz başka bir şey mi var?yada o dolap yerden tavana kadar olursa.arasında bölmeli bir şeyler yapılabilir mi acaba.hani şöyle raylı ama aslında açık bir mekan.içine tuzluk baharatlık için yerler falan yapılıyor.

Aslında ben de orası için tam tarif ettiğiniz gibi yüksek, arası bölmeli bir dolap düşünüyorum. Bir tek kaygım, orası tam kapı girişi, çok yüksek olursa insanın üstüne üstüne mi gelir, onu tam bilemiyorum.

derinlik konusunda algılarım biraz kapalıdır kusura bakmayın.:27: tam canlandıramıyorum gözümde.peki kapının diğer tarafı yani ilk resimde boş olan tarafı diyorum.ikinci resimdeki buzdolapları oraya kadar mı uzanıyor ? ikinci dolaptan feragat edebilirmisin bilmiyorum ama yer açısından belki başka şeyler yapılabilir oraya.ama 2 dolap anca yetiyor diyorsanız haklısınız.kapalı yada kapatılabilecek bir balkonunuz varsa şöyle gömme olanlardan buzdolaplarından biri oraya çıkıp içerisi belki başka bir şeylere açılabilir gibi geliyor bana.

Aslında hata bende, koyduğum 2 resimle çok net anlaşılmıyor. Bir de tepeden ve tam kapı ağzından görünüşünü ekliyorum (elimde başka da resim yok zaten)

$JPEG A.webp
$JPEG E.webp

Bu 2 buzdolabına o kadar alıştım ki vaz geçmem çok zor olur herhalde. Bir tanesinde sırf içecek şeyler var. Bizim ev kışın çok sıcak oluyor, kalorifer de merkezi sistem. Onun için sular, diğer içecekler, hatta patates, soğan falan hep onun içinde. Balkonum hiç yok maalesef, ben 24. kattayım:53::53:

tabi ben kendimce yorumluyorum yanlış anlamayın.benim mutfağım olsa nasıl isterdim acaba diye bakıyorum.benim buzdolabımda bir bölme içinde.sizin tavanla dolaplar arasında nekadar boşluk var bilemiyorum ama benim buzdolabının üzerinde bir dolap var mesela.baya bir şey alıyor içine.yükseklik uygunmu sizin bilemiyorum tabi.öyle bir dolapta baya iş görüyor.mutfakta nekadar çok dolap okadar derli topluluk gibi geliyor sanırım bana :1:

Rica ederim, neden yanlış anlayayım, ben zaten sizlerin mutfakta neleri kullanışlı, pratik bulduğunuzu, nelerden kaçınmanın iyi olacağını öğrenmek için açtım bu topic'i.

Buzdolaplarının üstüne konabilecek dolaplar iyi olur hakikaten. O zaman görüntü açısından kiler dolap ve fırın dolabını da ya daha yükseği olur, ya da üstlerine bir dolap konur. Nerdeyse bir dikey dolap kazanırım ki bu da super olur.:66: Aynen size katılıyorum, mutfakta ne kadar çok dolap olursa o kadar iyi. Yüksek dolapları da çok severim ayrıca (boyum bayağı uzun).

masa fikri güzel.metal bacaklı bir şey olursa daha da güzel olur sanki :1:
mikro dalganın üzerinde minik bir dolap var birde onun üzerinde beyaz bir şey var onun ne olduğunu çözemedim :26:

Evet, cok sağolun, o masaya metal bacak çok yakişacak. Tepedeki beyaz şey klima. Diğer duvarlarda da tepede kutu gibi şeyler var. Onlarında içinden bir takım borular geçiyormuş.

böyle işlere biraz meraklıyım açıkçası.mimarlık gibi bir yetenekten yoksunum maalesef ama sürekli evler çizerim kafamdan.birde sims denen oyunu aldım sırf oturup ev yapmak için :1: merak yani birazcık. umarım gönlünüze göre yaptırırsınız.renk konusuna gelince kırmızı beyaz siyah favorim benim.az önce başka bir konuda da paylaşmıştım.ama beyazın kullanımı konusunda çekincelerimde var elbette.

Bana kalırsa mimarlık yeteneğiniz kesinlikle var, ama bu işin eğitimini alanlar tabi daha bir sürü detay bilmek zorunda. Ben de çok severim bu ev hayal etme işini. Sırf mutfak için Alno Kitchen Planner diye bir bedava program var, ben onu indirmiştim internetten. Ev için de deneme sürümü olarak, Chief Architect diye bir program var, yine internetten indirilebiliyor, ama yaptığınızı kaydedemiyorsunuz. Bir de onlara bakın isterseniz.

Renk olarak biri beyaz olmak üzere 2 renk düşünmüştüm ama sizin çekincelerinizi de bir okuyayım öncelikle. Şu anki mutfağım beyaz ağırlıklı, bazı yerleri de mürdüm. Kapak malzemesinin melamin olduğunu söyledi mimar. Mat, hafif pürtüklü bir kapak, temizleme açısından bir sorunum olmuyor.

Görüşleriniz için çok teşekkürler.

Sena

kapı girişindeki dolap eğer dolapların renkleri çok koyu olmazsa üzerinize gelir gibi olmaz bence.birde kapı ile arasında mesafe var gibi görünüyor.çok daraltmaz belki girişi.
eğer gerekli mekan varsa dolapların üzerinde kiler dolabını falan uzatmak yerine.üstlere bir sıra dolap olabilir.benimde boyum 1.75 yüksek dolapları seviyorum bende.diğer dolapların tezgahın şuanki hali gayet güzel bence.
beyaz dolap konusunda acaba sararır mı zamanla diye çekiniyorum ama kaliteli bir malzeme olunca okadarda sorun olmaz herhalde.kullanıp memnun kalan çok kişi var.
ama bana kalsa dolapları kırmızı çerçeveler gri saplar gri(çerçeveler beyaz olabilir belki)
heryer fayans olmalı bir kere mutlaka ve fayanslar siyah gri ve beyaz tonlarında olmalı :1:
tezgah kısmına belki mozaik diğer yerler geniş hali.eğer karışık olursa bu üç rengin olduğu daha uygun bir deseni heryere uygulatabilirim.yerler siyah ve beyaz olacak.bilemiyorum birarada nasıl görünür ama buşekilde gördüğüm bir kaç ev çok hoşuma gitmişti.
buarada metal bacaklı olacağını düşündüğümüz masaya bar sandalyesi tarzı bir şey mi düşünüyorsunuz?
resimlerden o alanın sandalye için nekadar genişlikte olabileceğini tam çözemiyorum.eviniz yüksekmiş zaten perde de olmuşken ortası açık olup çapraz birleşenler var.güneşlik olarakta mekanizmalı kullanıyorlar bunlara güzel olur. :1:
ben mutfak yapılmadan aksesuarlara geçtim.
mikrodalga için imkanı varsa onuda dolaba koydurun derim.üstüste çok şık duruyorlar.ama kullanımı zor olacaksa bu haliyle problem değil.zaten amaç pratik olarak ortalığı karıştırmadan düzenlemek.size en kolay gelen şekilde kullanın.
ama üst dolaplar iyi olur gerçekten imkan varsa.

Son düzenleme:
kapı girişindeki dolap eğer dolapların renkleri çok koyu olmazsa üzerinize gelir gibi olmaz bence.birde kapı ile arasında mesafe var gibi görünüyor.çok daraltmaz belki girişi.
eğer gerekli mekan varsa dolapların üzerinde kiler dolabını falan uzatmak yerine.üstlere bir sıra dolap olabilir.benimde boyum 1.75 yüksek dolapları seviyorum bende.diğer dolapların tezgahın şuanki hali gayet güzel bence.

Evet, gidip gelip bakıyorum, kapı girişine yüksek dolap gayet uygun olacak.

Kiler dolaplarının zaten belli bir maksimum yüksekliği var bildiğim kadarıyla. Marangoza da yaptırtsam içine o sepetli/raflı sistemlerden istiyorum. Dolayısı ile üst taraf dediğiniz gibi ayrı dolap olmalı.

beyaz dolap konusunda acaba sararır mı zamanla diye çekiniyorum ama kaliteli bir malzeme olunca okadarda sorun olmaz herhalde.kullanıp memnun kalan çok kişi var.
ama bana kalsa dolapları kırmızı çerçeveler gri saplar gri(çerçeveler beyaz olabilir belki)
heryer fayans olmalı bir kere mutlaka ve fayanslar siyah gri ve beyaz tonlarında olmalı :1:
tezgah kısmına belki mozaik diğer yerler geniş hali.eğer karışık olursa bu üç rengin olduğu daha uygun bir deseni heryere uygulatabilirim.yerler siyah ve beyaz olacak.bilemiyorum birarada nasıl görünür ama buşekilde gördüğüm bir kaç ev çok hoşuma gitmişti.

Ben şu anki beyaz dolaplarımı 10 senedir kullanıyorum (melaminmiş malzemesi), herhangi bir sararma yok. Ama banyo dolabım, beyaz lake. Güneş falan da gören bir yer değil ama onlar sarardı ve ne zaman kırmızı oje sürsem sağını solunu boyuyorum, asetondan başka birşeyle de çıkartamadım, aseton da boyayı bozuyor. Yeğenim ve karısı mutfak piyasasında çalışıyorlar, onlara sordum, hani teknoloji ilerliyor, lake dolaplarda bu yönde bir ilerleme var mı diye. Maalesef yok görünüyor. Lake dolap boyanabiliyor, ama tahminim, kapaklar falan sökülüp bir yerlere götürülüp boya/fırınlama gibi birşeyler oluyor. O kadar hengame de çekilmez bana kalırsa. Okuduklarımdan/duyduklarımdan anladığım PVC kapak (membran da deniyor galiba) iyi. Mimarlar sanki lake kapak hayranı gibi, ama onlar estetik açıdan bakıyorlar olaya tabi.

Renk tercihleriniz gayet güzel bana kalırsa. Ama benim gibi araba tutma falan gibi bir huyunuz varsa kareli yüzeylerde, kontra renklerde çok rahat etmeyebilirsiniz. Oğlumun siyah beyaz kareli bir gömleği var, onu ütülerken, birkaç kere mola vermeden yapamıyorum ben. O nedenle daha pastel renkler tercih edeceğim herhalde tezgah ve tezgah üstünde. Kırmızı mutfaklar muhteşem duruyor, ama benim salon koltuklarım söyle şarap renginden epeği açık bir bordo, hatta belki koyu kırmızı bile denebilir o renge. Dolayısı ile mutfak da artık başka bir renk olsun diyorum. İmpuls mutfak kataloğunda indigo blue metalic diye bir renk gördüm, eğer ekranda göründüğü gibiyse, beyazla birlikte o rengi düşünebilirim. Resmini koymayı beceremedim. Gri/mavi gibi bir şey, çok hafifte morumsu sanki(artık bu tariften ne anlaşılır bilmem ama). Tezgah için de çimstone lampland düşündüm.$cimstone Lampland.webp

Yerleri de açık, ama düşen en ufak saç telini bile gösteren tipte olmayan bir renk, kendinden desenli falan olabilir. Kaymaz yüzey şart. Bir de mutfak direkt girişin karşısı, mutfak kapısı dıştan cam kayar kapı, dolayısı ile girişdeki yer karosu mutfakta devam ediyor. Yeni karoların da iki yere de gidecek birşey olması lazım.

buarada metal bacaklı olacağını düşündüğümüz masaya bar sandalyesi tarzı bir şey mi düşünüyorsunuz?
resimlerden o alanın sandalye için nekadar genişlikte olabileceğini tam çözemiyorum.eviniz yüksekmiş zaten perde de olmuşken ortası açık olup çapraz birleşenler var.güneşlik olarakta mekanizmalı kullanıyorlar bunlara güzel olur. :1:
ben mutfak yapılmadan aksesuarlara geçtim.
mikrodalga için imkanı varsa onuda dolaba koydurun derim.üstüste çok şık duruyorlar.ama kullanımı zor olacaksa bu haliyle problem değil.zaten amaç pratik olarak ortalığı karıştırmadan düzenlemek.size en kolay gelen şekilde kullanın.
ama üst dolaplar iyi olur gerçekten imkan varsa.

Evet, o masa tezgah yüksekliğinde olacağından, bar sandalyesi olmak zorunda. Ama bizde maalesef mutfakta yemek yenmiyor. Onun için o sandalyeye sıksık tırmanmam gerekmiycek, 2 tane falan korum herhalde. Orası daha ziyade tezgah olarak kullanılacak. Pencere ile arsında 75 cm. kadar yer var, radyatör de öyle resimdeki gibi enli birşey değil, 4 parmak falan.

Ay, ben itiraf edeyim, bu eve geçtim geçeli hiç perde kullanmadım. Kilometrelerce mesafede bizden yüksek bina yok, gerekirse de panjurum var. Yeni mutfakta da perde takmayı düşünmüyorum. Halı zaten hiç kullanmadım mutfaklarımda. Yani benimki tembel işi, bürovari bir mutfak olacak, üzgünüm.:59:

Mikrodalgam aynı zamanda ekmek makinesi, onun için çok tepede olursa, herhalde pek kullanışlı olmayacak. Fırını biraz aşağı alıp, mikro dalgayı o şekilde üstüne koyabilir miyim bilmiyorum, ama eğilmekten pek haz etmeyen biri olarak, her ikisi de tezgah hizasında olsa çok daha rahat edebilirim gibi geliyor bana.

Fikirleriniz için çok teşekkürler.:71: Biz uzun boyluların mottosu "yüksek dolap, daima yüksek dolap"

Sevgiler

Sena

Evet, o masa tezgah yüksekliğinde olacağından, bar sandalyesi olmak zorunda. Ama bizde maalesef mutfakta yemek yenmiyor. Onun için o sandalyeye sıksık tırmanmam gerekmiycek, 2 tane falan korum herhalde. Orası daha ziyade tezgah olarak kullanılacak. Pencere ile arsında 75 cm. kadar yer var, radyatör de öyle resimdeki gibi enli birşey değil, 4 parmak falan.

canım madem masayı tezgah gibi kullanacaksın neden duvara kadar tezgah yapıp altını dolap üzerine raflar düşünmüyorsun???

hemde orta açık kalır ferah mutfak olur......

Bu arada içerde yaşarken mutfak değiştirmek çok yorucu ve sinir bozucu bir şeydir, şimdiden sabırlar:1:
yaptıracağın zaman haber ver eşimden de fiyat versin ......

canım madem masayı tezgah gibi kullanacaksın neden duvara kadar tezgah yapıp altını dolap üzerine raflar düşünmüyorsun???

hemde orta açık kalır ferah mutfak olur......

Evet, dibe kadar tezgah da olur tabi. Aslında ben de önce öyle düşünmüstüm, ama mimar böyle bir şey çizince gözüme hoş gözüktü. Bir de su bidonunu o girintiye koyarım diye düşünmüştüm. Alt dolap içinde bidon+pompa kullanılabilir mi acaba? Gidip bir ölçmek lazım. Neyse, ben bu konuyu bir daha düşüneyim bakalım. Bir tarafta 4.20, diğerinde 1.80 tezgahım olacak, bu da şu andakinin 3 katı, hiç gözü doymuyor insanın herhalde:1:

Bu arada içerde yaşarken mutfak değiştirmek çok yorucu ve sinir bozucu bir şeydir, şimdiden sabırlar:1:
yaptıracağın zaman haber ver eşimden de fiyat versin ......

Çok teşekkürler, bunu da not aldım.

Sevgiler

Sena

selamlar
buzdolabı üzeri dolap kapalı ve yukarı kalkar kapaklı olursa çok daha hoş ve kullanışlı olur..ayrıca eviyenin üstündeki cam kapaklı dolapta iki katlı ve yukarı kalkar kapaklı olursa daha hoş olur bence..bi de kapının yanındaki dolabı çok eğreti kondurmuş tezgahla birleşmesi,gerektiği şekilde kertilmesi gerekir ya da köşe dolap kullanabilir..bi de alt dolaplarda 2 çekmece modülü fazla bence 1 tane yeter..
$HPIM0151.webp$adsız.webp$adsızü.webp

Son düzenleme:
selamlar
buzdolabı üzeri dolap kapalı ve yukarı kalkar kapaklı olursa çok daha hoş ve kullanışlı olur..ayrıca eviyenin üstündeki cam kapaklı dolapta iki katlı ve yukarı kalkar kapaklı olursa daha hoş olur bence..bi de kapının yanındaki dolabı çok eğreti kondurmuş tezgahla birleşmesi,gerektiği şekilde kertilmesi gerekir ya da köşe dolap kullanabilir..bi de alt dolaplarda 2 çekmece modülü fazla bence 1 tane yeter..

Buzdolabı üzerine dediğiniz tip dolap bence de çok iyi olacak. Yukarı kalkan dolaplar da çok hoşuma gidiyor ama eviye üstü dolaplar 90 cm. yüksekliğinde olacak. O yükseklikte yukarı kalkar kapaklı dolap var mı bir araştırıyım bakayım.

Çok teşekkürler.

cnm mutfağın bayaa geniş sanırım. çok büyük avantaj. ben iki şeyde takıldım ama... birinci o girişteki dolap neden yerden yüksekte?
ikincisi de masa çok dipte kalmıyo mı. dolaplar biraz azalsa da masanı daha ferah tutsan diyorum ama tabii kullanımına bağlı biraz da. dolap masadan daha önemli diyorsan olmaz tabii..

cnm mutfağın bayaa geniş sanırım. çok büyük avantaj. ben iki şeyde takıldım ama... birinci o girişteki dolap neden yerden yüksekte?
ikincisi de masa çok dipte kalmıyo mı. dolaplar biraz azalsa da masanı daha ferah tutsan diyorum ama tabii kullanımına bağlı biraz da. dolap masadan daha önemli diyorsan olmaz tabii..

Mimar öyle asma dolap gibi çizmişti ama benim de niyetim o dolabı yere koydurtmak. Masaya gelince, bizde maalesef mutfakta yemek yeme alışkanlığını yerleştiremedim. Onun için, o masa genelde tezgah olarak kullanılacak. TV deki saatler süren maç yorumlarından kaçmak istediğimde de bigisayarımı/kitabımı kapıp oraya kaçabileceğim.

Aslında mutfağı yaptırtmam büyük ihtimal sonbahardan önce olmayacak. Yeğenim de mutfak piyasasının içinde olduğu için, daha birçok yer çizim yapacak gibi gözüküyor. Bakalım oralardan neler çıkacak. Netleşince paylaşıp fikirlerinizi alacağım tabi ki.

mutfağın çok güzel olucak... çok da büyük ne güzel... boy dolapların da var

tezgah üstü dolaplarını tavana kadar düşünmesen diyorum... eskide kaldı böyle tavana kadar...
karşı tarafta yerin de var.

mutfağın çok güzel olucak... çok da büyük ne güzel... boy dolapların da var

tezgah üstü dolaplarını tavana kadar düşünmesen diyorum... eskide kaldı böyle tavana kadar...
karşı tarafta yerin de var.

Sağol, cnm evet oldukça iyi mutfağın büyüklüğü. Bu çizimden sonra birkaç çizim daha yapıldı ama aşağı yukarı aynı şekilde olduğu için eklemedim.

Dediğin gibi, büyük ihtimalle, eviye tarafını tavana kadar yaptırmayacağım, çünkü belli bir yerden sonra zaten yükseklik azalmak zorunda, tepeden giden bir takım borular nedeniyle.

Bunlar da İntema'nın çizimleri. Daha doğrusu bir türlü mail atamadılar bana, ben de kendim çizdim ana hatlarıyla. Mağazada beğendiğimiz renklere oldukça yakın kullandığım renkler. Mürdüme benziyor ama onlardaki ismi patlıcan.

Görüşlerinizi bekliyorum.

$intema a.webp

$intema b.webp

$intema c.webp

$intema d.webp

Bir de bakayım dedim bu mutfak ne kadar faaliyeti kaldıracak, eh gördüğünüz ortalığı epeği dağıtmak mümkün olacak.:34:

$intema 13.webp

cnm güzel olmuş da lavabo çokbüyük değil mi...
lavabo büyüyünce altındaki dolap da çok büyüyo.. hem tezgah küçülüyo...

cnm güzel olmuş da lavabo çokbüyük değil mi...
lavabo büyüyünce altındaki dolap da çok büyüyo.. hem tezgah küçülüyo...

Mutfağın o bölümü toplam 4.20. Lavabo dolabı da dediğin gibi büyük olacak, 1.20. Ama ocakla lavobo arasında 1 metreden fazla tezgah alanı kalıyor, ocağın öteki tarafı da 75 cm falan. Yani, toplam da 2 metreye yakın yer olacak (Bulaşık makinesinin üstündeki 60 cm. ve karşıdaki 1.20 lik bölüm de cabası).

Bana şu anki durumumla kıyasladığımda bana süper gözüktü açıkçası. Şu an ocak lavoba arası 40 cm falan var, bir 40 cm de ocağın diğer tarafında, karşıda da bir 60 cm, cidden çok zorluyor beni.

Lavaboyu da fırın tepsisi içine girecek kadar büyük olsun diye istediğim için o kadar büyük düşünmüştüm. Bir daha bir düşüneyim bakiim. Ama o fırın tepsilerini yıkarken şu anda o kadar zorlanıyorum ki, öyle kocaman bir lavabo çok cazip geliyor bana:))

yerin varsa sorun yok... lavabo altı dolabı bomboş kalıyo raf falan da olmayınca. yazık olmasın dedim.

benim şuanki mutfağımda lavabo ve ocak arasında 90,diğertarafta bi 90 cm dahavar.ve bana yetmiyo.. :)) ondan söyledim..

ayrıca kullandığın çzim programının adı ne

yerin varsa sorun yok... lavabo altı dolabı bomboş kalıyo raf falan da olmayınca. yazık olmasın dedim.

benim şuanki mutfağımda lavabo ve ocak arasında 90,diğertarafta bi 90 cm dahavar.ve bana yetmiyo.. :)) ondan söyledim..

ayrıca kullandığın çzim programının adı ne

Eviyeyi söyle istiyorum.

$çift undermount.webp

Büyük olan 50x40, ufağı 34x40. İhtiyaca göre, büyüğün üstüne kesme tahtası koyup bir ilave tezgah alanı daha yaratılabilir diye de düşündüm.

Programın adı, Home Designer Interiors. Ama maalesef bedava değil. Mutfaktan sonra sırada banyo var diye 80 dolara kıydım, satın aldım. :27:

Back
X