Ne zaman tüp bebeğe başvurmam gerekir?

miss polat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2008
169
1
96
Bursa
merhaba ben 5 yıllık evliyim. Evliliğimin ilk yılında çikolata kisti olduğunu öğrendim ve ameliyat oldum, sonra menopoza girdim 6 ay, 6 ayın sonunda hamile kaldım ve 3 aydan sonra kürtaj oldum boş gebelikten dolayı. son 2 yıldır aşılama ve yumurta takiple hamile kalmaya çalışıyorum yaşım 28 2 ay önce rahim filmi çektirdim 2 tüpümde açık rahim iyi denildi. geçen yumurta takip için doktorum çağırdı. adetimin 4 günü, yumurtalığımda 2,5 cm kist gördü. yasmin hap verdi 1 aylık kullan sonra adetinin 4 günü gel dedi. yok olmuşsa yumurta takip yaparız dedi. benim ne zaman tüp bebeğe başvurmam gerekir. yumurta takiple zaman mı kaybediyorum acaba? 4 yıl sonra kist yeniden oluştu. başka doktorada mı görünsem. aşılama mı denesek. eşimde sperm azlığı öyküsü var. eşim sperm sayısı düzeldi yasmini kullanınca ara kanama yaptı. yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleme:

selam selam sorunuzu ikinci msjla fark ettim kusura bakmayınız. geçirdiğiniz ameliyat yumurtalıkların zaman içinde daha hızlı kaybedildiği türden bir hastalıktan kaynaklı. yeniden oluşabilir elbette ama bahsettiğiniz büyüklük çok önemli değil ve doğum kontrol hapları ile de yok olmaz zaten. eşinizde de sperm problemei var ise fazla oyalanmamanızı tavsiye edebilirim. istanbulda iseniz ya da gelme ihtimaliniz var ise muayenenizde yumurtalık rezervinizi değerlendirip neyin zaman kaybı olup olmayacağına neye ihtiyacınız olduğuna karar verebiliriz dilerseniz. infertiliteyle ilgli doktor ve kliniklerden yardım almanız önemlidir. sevgiler.

teşekkür ederim ilginiz için. bir soru daha sorsam sizi inşallah sıkmam, yasmini kullanıktan sonra kahverengi akıntı geliyor, normal mi sizce.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…