Çocuk Hastalıkları Ne yiyeceğimi şaşırdım!! Emzirirken neler yemeliyim arkadaşlar.

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

duyguby

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2007
881
10
Kızlar herkese merhaba,
20 gunluk kızımın sorunlarıyla uğrasıyorum.Çok fazla gaz sorunumuz olmaya başladı.
Çok ağlıyor,kıyamıyorum ayrıca kendini sıkıyor ve kıpkırmızı oluyor.Aslında anlatmamada gerek yok tecrubeli anneler halimi anlayacaktır..
hem moral bozukluğundan hemde iştahsızlıktan yemek yiyemez oldum.Gunde 2-3 öğün belki yemek yiyorum.20 gunde (doğumdan sonra yani)7 kilo verdim.Beslenmek istiyorum ama şimdide canım ne istese gaz yaptığını öğreniyorum.Ne yiyeceğimi şaşırdım.Nelerden uzak durmalı ve neler yemeliyim.
Bana hem sütü artıran,hem bebeğimin vitamini vs almasını sağlayacak,hemde gaz yapmayacak menu önerileriniz varmı.Bazı annelerin sütü o kadar besleyiciki bebişleri 1 ayda 2 kilo alıyor.Benimki 2500gr doğdu acil beslenmesi lazım :KK43:((

Son düzenleyen: Moderatör:
gazını kolay çıkaramıyo mu?
bol bol rezene çayı içebilirsin her fırsatta. hem süt arttırır hem gaz giderir.
sütü artırmak için bulgur pilavı, dereotu, yiyebilirsin çok süt yapıyo.
naneden, adaçayından ve maydonozdan uzak durmalısın.
protein açısından et ve tavuk ve yumurta mutlaka yemelisin.balıktan uzak dur gaz yapabilir.
gerisini biliyosundur.

arkadaşım benim oğlumda 2330 gr doğdu. şimdi 8 kiloyu geçti merak etme küçük doğan bebişler hızlı kilo alır. kafana takarsan sana kilo almıyormuş gibi gelir.
gaz sorununa gelince bazı bebeklere rezene çayı çok iyi gelir. sende içersen bebeğin sütünden geçer. hem de sütün artar.

BAklagillerden uzak dur.Soğuk şeyler yememeye çalış.Yumurta ve süt gaz yapar.baharatlı ve katkı maddeli gidalar tüketme.Ne kaldı değil mi:)Veee en önemlisi bebeğin gaz problemi geçmiyorsa kendini sçlama.Benim bebeğim ayda 2 klo alanlardan ama sütüm ağr olduğu için neler çektim o gazdan.Allah sabır versin:KK43:

arkadaşlar annenin yediği bebekte gaz yapmaz.Senin bebeğin süy içiyor sütün neresinde gaz var.Gaz barsaktan memeye ordan da süte mi geçiyor yani?Gaz olayı bebek küçük olduğu için tam tolere edmiyor bir de kasları güçsüz isteyince pırt yapamıyo ondan.O yüzden kıvranıp duruyor.Ben bebeğimde herşeyi yedim.Normal oldu gazı da kolik falan olmadı yani.bebeğin karnına sıcak havlu ii geliyo.özetle annenin yediği bebekte gaz yapmaz bilimsel bi yanı yok canım.

Ben baklagillerden uzak duruyoum, çünkü yediğimde mutlaka bebeğim de kıvranıyor gazdan. Onun dışında her gün 6-7 adet hurma ve 4-5 kuru incir yiyorum hem sütü artırıyor, hem de faydalı anne ve bebek için. Tabiki protein önemli, o yüzden yumurta ve et önemli. Balık ve ceviz omega-3 açısından önemli. Açıkçası gaz konusunda sadece baklagillerden uzak duruyorum. Çok süt de içmeye korkuyorum ama onun yerine peynir, yoğurt ve ayran tüketiyorum. Maydonuz ve nane, kafeinli ve asitli içecekler, baharatlı yiyeceklerden de uzak durmak lazım.

Seinfeld yazdıklarına katılmıyorum.Annenin yediklerinden dolayı gaz geçiyor bebeğe.Bunu kendi oğlumda gördüm.Bebeğimi gaz yüzünden hangi doktora götürdüysem ilk söyledikleri şey de yediklerine dikkat et.Şunu,bunu yeme oldu:KK43:

teşekkürler arkadaşlar.Bu arada dun kontrolu vardı bebeğimin.maalesef cok kilo alamamıs.doktor 15gun daha bekleyip mamaya başlatacak duruma göre:KK43:(

Canım senin yediklerinden bebek çok fazla etkilenmezmiş. Gazetede okumuştum. Ama yine de dikkat et. Benim sütüm hiç azalmadı. 6 ay sadece emzirdim. Hiç mama kullanmadım. Bir ara tek göğsümde azaldı ama sonra yeniden eski formuna döndü. Neler yaptım?
- Günde 2 litre sadece su içtim. Ek olarak içtiğim meyse suyu falan bunları hesaba katmıyorum.
- Her ne kadar zor olsa da bebeğin uyuduğu anlarda sen de uyumaya çalış. Uyku da çok süt yapıyor.
- Sütüm olmayacak yetmeyecek endişelerini kafandan at. Bir anne ikiz bebeğe yetecek kadar süt üretebiliyor aslında. Bu yüzden bol bol emzir.
- Duş alırken suyu dayanabileceğim max. sıcaklığa getirip göğüslerime tuttum.
- Göğsünü hiçbir zaman dolu tutma. Mutlaka göğüs pompası edin ve boşalt.
- Bulgur pilavı ve tatlı besinler sütü arttırıyor. Ne zaman tatlı tüketsem sütüm fazlalaştı. Dr'lar bunun doğru olmadığını söylese de tecrübe ettim.

Gaz yapmaması için soğuk içecekler tüketme. Diğer klasik şeyleri biliyorsundur zaten. Gaz her bebekte oluyor. Kolik, gaz sancısı dense de bence annenin rahatsızlığının bebeğe yansıması aslında. Sen rahat olmaya çalış. Bebeğine masaj yaparak gaz çıkarmasına yardımcı olabilirsin. Bacaklarını altını açar gibi karnına doğru ittirerek yapılıyor. Netten de araştırabilirsin. Kızım 4 ay gaz sıkıntısı çekti. Sonra geçti. Bunun için de Nurse Harvey's diye bir şurup var. her 4 saatte 1 2 çay kaşığı içirdim. Bize bir bu iyi geldi. 1 aylıktan itibaren kullanılıyor. tamamen bitkisel bir şurup.
ınşallah işine yarar bilgiler vermişimdir.

arkadaşım ne yaparsan yap dördüncü ayına gelmeden gaz sorununuz geçmez.

ben gaz yapcak diye asla yiyecekleri ayırmadım hepsini yedim.sadece azaltmasına yardımcı olacak şeyler yaptım.özellikle rezene çayı...bir bardak hazırlıyordum bi kaç çay kaşığıda oğluma veriyordum.bu rezene çayının gerçekten faydasını gördük.bu çay hemde sütünü arttırıyor.

ayrıca bebeğini asla başka bebeklerle kıyaslama...hepsinin bünyesi farklıdır.

ben bol bol et,yoğurt,incir,dereotu marul,her sabah yumurta mutlaka,3 litre su mutlaka,baktım sütüm az yedim tatlıyı içtim suyu bol bol beslen çok önemli sadece suyla falan olmuyormuş ben anladım bebeğim hep 1 kilodan fazla kilo aldı her ay ve 6 ay sadece anne sütü şimdi 7 aylık hala emiyor ek gıdayı pek istemiyor sütüm hala daha yetiyor bence.bu kadar yemeye doğumdan sonra kilo almadımda vermedimde oda bir başarısüprizzzzz.ayrıca bebeğimi doktor bile dondonum diye seviyor sen düşün artık:sm_cool:

gaz sorununa gelince bizim 3 ayda bitti ben hep dikkat ettim etmeyince mutlaka sıkıntı olurdu hiç unutmam birgün canım nasıl karnıbahar kızartma çekmiş bir yedim bir yedim.ve o akşam sabaha kadar uyumadık.normalde hiç uyku sorunumuz olmaz.bence dikkat et yediğine.

canm benm kızımda 2 aylık oldu bende yaşadım gaz sorununu zinco gaz giderici kullandım ii geldi bitkisel yağların karışımı günde 3 kez 4 er damla ama gerekmedikçe kullanma yinede bebişini öyle zorlanıp ıkınırken görmek çok üzücü seni anlıyorum ama her bebekte oluyo bunlar emin ol.yemene içmene dikkat et birçok şey gaz yapıo evet az ye gaz yaptığından emn olduğun şeyleri yeme 3 aydan sonra gaz problemi kalmıomuş.hazır şeyler tüketme meyvesuy yerine komposto (hoşaf)yap kuru kayısı üzüm v.s. hem bağırsak hareketlerinide hızlandırır.bebeğininde küçük olduğunu düşünme dünyaya gelen büyüyo,kimseylede kıyaslama bol bol emzir,gazını çıkar 15 20 dak sırtını ov.

ayrıca emen bebeklerin alması gereken kilo yarım kilo ile 1 kilo arası bu normal olan 2 kilo alması gerek die bişi yok kilolu bebek sağlıklıdır anlamına gelmez

sağolun kızlar,biraz kafama takmamaya ve beklemeye karar verdim zaten.1 hafta sonra falan kontrole gidene kadar biraz rahat olmayı deneyeceğim.Tum bilgiler için hepinize teşekkür ederim :))

Eğer bir daha hamile kalırsam ilk yapacaım şey etrafımdakilerin "ay onu yeme bebeğe gaz yapar, ay soğan yeme, baklagil yeme, kavun, karpuz, biber, baharat,üzüm ve aklıma gelmeyen daha ne çok şey yeme gaz yapar" diyenleri defetmek.. Bebeklerde gaz olacaktır çünkü mideleri dünyaya alışmaya çalışıyor. Şimdiki aklım olsa kimseyi takmam ve ne bulsam yerim. Gaz bi hastalık değil bir süreç. Kimi bebek çabuk alışır kimi geç. Gaz için ilaç kullanmakta doğru değil. Düşünsenize osurmanın ilacı mı olurmuş? :)

arkadaslar benim kizim artik buyudu Allah`ima sukur artik boyle sorunlarimiz kalmadi.benim kiziminda olmustu gaz problemi butun bebeklerde oldugu gibi. doktor bebek yagiyla masaj yap iyi gelir hemde rahat uyur dedi, gaz giderici ilacta soyledi ama gerekirse kullan dedi hic almadim bile.emzirdikten sonra mutlaka gazini cikarttim,yinede oldugu zamanda ilik dus yaptirip bebe yagiylada masaj yaptim,yavas yavas.birde hic onu yeme bunu yeme diye bisey soylemedi hatta ben sordum yediklerimi etki edermi diye oda istedigini ye dedi.1 yasina kadar emzirdim,ama bebek onlar normal boyle seylerin olmasi.umarin sizinde en kisa zamanda cozulur sorunlariniz.opuyorumnanaktanannelerin ve yavrularinin.

Canım ben ne özel birşey yedim ne varsa canım neyi istemişse onu yedim bazen yemedim zaten hızla kilo veriyordum 7 kilo almışdım hamileliğimde doğumdan bir hafta sonra eski kilomdaydım eğer yediklerle süt olsaydı benim bebeğim aç kalırdı .Sırf emzirdim ve ayda 1.5 kilodan aşağıda almadı ben inanmıyorum yemekle sütün arttığına sütü arttıran su olabilir olsa olsa yoksa benimkinin hiç kilo almaması lazımdı.Birde sütün kalitesiyle orantılı birşey oda şans benim sütüm yağlı bir süttü.Bebeğim normal derecede gazlı bir bebekdi gaz yapıcı yiyeceklerdende hiç uzak durmadım bence bunları çok irdeleme rahat olmaya çalış daha yolunda gidecekdir herşey ozaman doğal akışına bırak

arkadaşlar annenin yediği bebekte gaz yapmaz.Senin bebeğin süy içiyor sütün neresinde gaz var.Gaz barsaktan memeye ordan da süte mi geçiyor yani?Gaz olayı bebek küçük olduğu için tam tolere edmiyor bir de kasları güçsüz isteyince pırt yapamıyo ondan.O yüzden kıvranıp duruyor.Ben bebeğimde herşeyi yedim.Normal oldu gazı da kolik falan olmadı yani.bebeğin karnına sıcak havlu ii geliyo.özetle annenin yediği bebekte gaz yapmaz bilimsel bi yanı yok canım.

sana katılıyorum şekerim,bu zamanda hala gazın anneden bebeğe geçtiğine nasıl inanılır bilmiyorum::))bende herşeyi yedim acılı ve baharatlı hariç gazla nazla hiç işimiz olmadı.doktorumda doğum sonrası bol bol kurufasülye demişti hormanlara çok iyi geliyormuş doğum sonrası kendini toparlamana yardımcı oluyormuş,gaz yapar yalanına da inanma gaz senden bebeğe nasıl geçsin dedi::)))))

X