Ne yetiştirmeliyim?

Peki toprağını nerden aldın canım

yazlık bir beldeden bahçe toprağı alıcaksın en verimlisi onlar bahçe toprağı olucak yoksa iki günde kurtlanr toprak ıslanmaya gelmesin hemen ufak ufak bitler oluşuyo

Nerden alabilirim ki ama :26: şimdi hazır alırsam kesin bitlenir yanı off tohumlarımıda aldım ne yapacağım şimdi :26:

Peki toprağını nerden aldın canım

topragi marketten koca torbalarda satiliyor burda her cesidi var cicek icin bende anlamam zaten organik yazani aldim tohumdan cikdi hepsi bir arkadas ek diye nane Verdi kurudu gitti sonra ben kendim tohum alip attim topraga oyle guzellerki gecen yaz cherry domates yetistirdim balkonun heryerini kapladilar bol yesillikli oldu ama cok boylari uzun balkona camasir asmak zor oldu ama dogal yesillik valla super bir yaz gecirdim diyebilirim ozellikle sabahlari cocuklar kase ellerinde domates topladilar 2 gunde bir heyecanla

Ne güzel Bunu sormamın sebebi bir arkadaş hazır marketten toprak alınca bitleniyor falan demş korktum çünkü bende koçtaştan falan almayı düşünüyordum saksımıda toprağımıda :26:

Bence nane çok kolay yetişiyor.Arsız derler zaten çok çabuk büyür yayılır.Ben nanelerimi pazardan aldıklarımdan ekmiştim.
Hemen hepside tutmuştu.Biber domates çok zevkli oluyor.Bakımını tam yapamadım sanırım çok çiçek vermesine
rağmen 1 tanecik domates oolmuştu.Biberler fazla bakım istemiyor ama onlar çok çabuk bitleniyor.Fakat bitlenmesine rağmen
biber alabilmiştim.Yalnız saksılar büyük ve derin olmalı.Ben ufak saksılara sıkıştırarak ektiğim için cılız kaldılar.Ona rağmen
2şer 3er vermeye çalışıyorlar hala

Çok zevkli bir uğraş ama.Seneye kısmetse daha bilinçli yapmak istiyorum.

Bende semizotu,roka,maydonoz aldım şimdi toprak ve saksım kaldı bir teek toprak konusunda sıkıntılıyım hazır poşetlerde satılan toprak alırsam hemen bitlenir mi acaba ne yapsam bilemedim :26:

Bende semizotu,roka,maydonoz aldım şimdi toprak ve saksım kaldı bir teek toprak konusunda sıkıntılıyım hazır poşetlerde satılan toprak alırsam hemen bitlenir mi acaba ne yapsam bilemedim :26:

Bizim de bahçemiz yok,o yüzden temiz olduğuna inandığım(yani yol boyu değil) yerden toprak aldım(dışarıdan),torf aldım bolca.
hazır poşetlerde dediğin torf mu acaba?Sadece onunla ekilmez zaten.Normal toprak ta olması lazım.
toprak ve torfu karıştırdım,üzerine de az miktarda gübre ekeledim.Hepsine böyle yaptım.Ama biberlerden sadece birinde
yeşil ufak böcekler oluştu.
Bir de kurtlanmaması için sulamaya dikkat etmek lazım.Toprak hep nemli kaldı mı kurtlanır.

İşte bu konuda kaldım ne yapsam bilemedim pek cahilim bu konuda :26:

Kızlar yarın gidip SAFRAN TORF ÇİÇEK SAKSI TOPRAĞI alacağım olur değil mi?
Birde maydonoz roka ve semizotu tohumları aldım ya saksım nasıl olsun sizce?

Bizim ev botanik bahçesi gibi, önce annem çiçeklerden başladı şu an 4-5 tane orkide , 4-5 tane menekşe ve 2 tane sklamen var evde. Balkonda da maydanoz, tere ve roka yetiştirdi. Şu dikdörtgen uzun saksılarda. Ama neden bilmem çok minicik çıkıyorlar, maydanozlar böyle ynca gibi falan :) Rokayı da hiç sevmiyorum normalden daha acı oluyor ama yetişiyor yani.

Ne guzel benim anneminde biraz ilgisi olsa soyle seylere bende maydonoz yetistirecegim uzun dikdortgen saksi alacagim

agresif kiz domates biber istersen cok iyi ilaclaman lazim zira ben bir yil yetistirdim hep ilacladim asla karli bir is degil ilac parasi cok tutuyor ama yesillik ve taze organik diye yaptim hic ilac istemeyen boceksiz bitsiz piresiz olan nane maydanoz dere otu cesitli ot turu seyler oyle ozel ilgi gerektirmeden kendi kendine yetisen seyler ben hic ilaclamiyorum bu ot olan bitkileri cokda memmunum daha dun salatama kattim ohhh mis gibi

evimize yakın bi yrden bahçe aldık kısmetse marttan itibaren sebze meyva yetiştireyi düşünüyoruz meyva ağacına karar veremedik

geniş saksılar yada hiç olmazsa bu zeytin yağ çiçek yağ tenekelerine biber domates salatalık patlıcan falan dikebilirsin

Bende maydonoz semizotu ve roka aldım zaten inşallah yarın toprağımı ve saksımıda alacağım bir şey çıkmazsa artık girişmek istiyorum bu işe

evimize yakın bi yrden bahçe aldık kısmetse marttan itibaren sebze meyva yetiştireyi düşünüyoruz meyva ağacına karar veremedik

Ne kadar güzel yaa Elma ağacı falan olsa ya da üzüm olabilir ohh dadından yenmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…