Ne yetiştirmeliyim?

Ne güzel vallahi daha iş hayatına atılmadım ama bir an önce emekli olup bir çiftlik evine mi yerleşsem diye düşünüyorum bende :37:
Limon ve erik miiiii ay çok güzel yaaaaa :52: Bencede terapi şuan çıkıp gidebilirim eminöne tohum almaya heyecanlandım valla :1:

limon çok güzeldir ben fidesini bulamadığım için çekirdekten ektim bi ara fotosunu koyarım ilk baharda kocaman gül gibi kokan çiçekleri oluyo bonsi yaptım ben onu balkonda köşede :)

Limon ne zaman ekilebilir peki mevsimi yani?
Biirde ben yarın ne kadar toprak almalıyım :37:

dolaba koş limonun içindeki çekirdekleri tek tek çıkar süzgeçten geçir yıka ufak bir kavonoza al buzdolabına at 3-4 güne filizlenir bilemedin bir hafta ufak olacağı için bakımını rahat yaparsın minik minik önümüzdeki senee şimdiden hazırlamış olursun onu :)

dolaba koş limonun içindeki çekirdekleri tek tek çıkar süzgeçten geçir yıka ufak bir kavonoza al buzdolabına at 3-4 güne filizlenir bilemedin bir hafta ufak olacağı için bakımını rahat yaparsın minik minik önümüzdeki senee şimdiden hazırlamış olursun onu :)

nasıl yani çekirdekleri önce buzdolabında bekleteeceğim 3-4 gün sonra filizlendikten sonra yani alıp toprağamı ekeceğim doğrumu anlamışım :1:

nasıl yani çekirdekleri önce buzdolabında bekleteeceğim 3-4 gün sonra filizlendikten sonra yani alıp toprağamı ekeceğim doğrumu anlamışım :1:

hiç bir tohum 2 günde çıkmaz sabır ;) buz dolabına al 2-3 gün filizi çıkana kadar hergün sudan geçir tekrar dolaba koy ama sabredemem hemen görmem lazım diyosan fasulye nohut ek iki günde sırık gibi oluyolar :)

hiç bir tohum 2 günde çıkmaz sabır ;) buz dolabına al 2-3 gün filizi çıkana kadar hergün sudan geçir tekrar dolaba koy ama sabredemem hemen görmem lazım diyosan fasulye nohut ek iki günde sırık gibi oluyolar :)

Tamam canım saol yarın gideyimde tohumlarımı alayım artık :1:
Ne kadar toprak alayım?

derin araştırma yapma akıına bırak tohumlarını ek ve izlemeye başla ben bazen kendimi anne gibi bile hissediyorum kimsecikleri dokunmasın diye çıkan ufacık domates biberlerin peşine dolanıyorum hep unutmaman gereken tek şey sabır göstermelisin ben acemiyken baya bir katliam yapmışlığım var bahçede :)
anladim INSALLAH becerebilirim.. :)
Sizede uğraş olur ne güzel bencede denemelisiniz, bende okul açılmadan başlayayım diyorum bol bol ilgileneyim istiyorum :51:
Bence becerirsiniz o isteği gördüm sizde :1: Tabi önemlidir kesin bakımları bende buradaki arkadaşlardan kendi arkadaşlarımdan bir şeyler öğrenerek bakacağım kısmetse :109:
Evet banada bi ugras lazimdi bide maydonozu rokayi cok severim boyle taze taze ay :D bide cikmazlarsa hayal kirikligi :D :D
Estagfurullah olur mu öyle şey bende bunları öğrenmek için açtım bu konuyu zaten tabiki sorun :)
Tessekur ederim...

genelde yazın malum tohumun güneşe ihtiyacı var hemen dikebilirsin çabuk büyür zaten eylül sonuna kadar yersin saksıda dikersen avantajın olur kışın evin içinde kalabilirler sıcakta bahçe için bişe yapamayız havalar soğudumu nadasa kalır :)

Bizim buralar biraz nemli yagis cok oluyor INSALLAH becerebilirim..

canım domatese fazla su vermemek gerekiyor yoksa domatesin kendisini değil de fidesinin boyu uzuyor
bu şekilde fazla verimli olmuyor. yağmurdan falan da uzak tutmak gerek. annem üstüne naylon sererdi böyle sera gibi.
ayrıca fidesinin eğilmemesi için yanına bir uzunca bir şey takar ona destek olsun düşmesin diye

Tessekurler renginam :D Ben once maydonoz sogandan basliyim bi acemilik,
belki sonra bostan kurarim :9:

kurt ne demek biti var piresi var karıncası var pee neler gördüm ben toprağı aşırı sularsan ve bakımını yapmazsan olacak şeyler bunlar sonuçta canlı bişey yetiştiriyosun unutma :)

hayallerim yikildi :31: Böyle seyler oluyorsa huylanirim ben beceremem :5:

en sağlam biber yetişririn sadece ekıp suluyorsunuz resmen 1 e 10 veriyor topla topla yıne çıkıyor ama zamanı geçti benımde var artık bitmek üzereler

Benimde balkonumda uzunlamasına saksılarım içinde nane dereotu maydanoz chinese soğanı bazen yeşillenmiş soğanları sarımsakları sokuştururum sonrada kısır yapıp yerim bir güzel birde bodur limon ağacım var hiç vermiyor amma ablaları yeşilliği yetiyor birde beyaz açıp mis gibi kokutuyor her yeri bazen çay kahve içerken kokun yeter minnoşum diye seviyorum

Bu arada yetıstırılen urunun organık olmaması ıcın tohumun gdo ıcermemesı gerekır.tohum gdo ıcerıyor ıse urune organık degıl de bahce urunu demek daha dogru olacaktır.unıversıtede ıken arastırma konumdu da paylasayım dedım

Bu arada yetıstırılen urunun organık olmaması ıcın tohumun gdo ıcermemesı gerekır.tohum gdo ıcerıyor ıse urune organık degıl de bahce urunu demek daha dogru olacaktır.unıversıtede ıken arastırma konumdu da paylasayım dedım

bende sırf bu yüzden tohumlarımı bahçede kendim yetiştirdiğim domates biberden çıkarıyorum dışaran almaktansa :)

bu arada hani bölüm okudunuz ziraat, biyoloji fln mı?

Kızlar geçen bir tanıdığımza gittik ve balkonunda biber yetiştirdiğini gördüm öyle sevimliydiki çok hoşuma gitti düşündümki bende bir şeyler yetiştirsem nasıl olur yapabilir miyim yani :26:
Öncelikle bu mevsim farkedermi ne yetiştirmemi etkiler mi? Ve bu bitlenme olayını tam anlamadım bitlenme olur mu her yaprakta ve napmam lazım olmaması için? Ve asıl soru ne yetiştirmeliyim tecrübeli olan varsa yardımcı olabilir mi? Yarın eminöne tohum toprak falan almaya gideceğimde inanın bu konuda çok tecrübeszm yardımcı olursanız çok sevinirm :16:

annem genelde biber dometes maydanoz nane eker serada yapar çok hoş oluyor görüntü ve lezzet bakımından

Back