- Konu Sahibi agresifkiz
-
domatesin mevsim geçti ne yazık ki haziranda fide olarak alıp temmuz-ağustos meyvesini yiyecektiniz seneye mutlaka deneyin havalar soğumaya başlıyor yavaştan artık :)
Ne kadar güzel bu kadar iiçindesiiniz bu işin, bende böyle olmak istiyorum hep erteledim ama artık bir ucundan başlayacağım balkonda bakacağım kısmetseDiyorumki bir maydonoz yada fesleğen ikilisinden birini ekeyim birde yanında başka bir şey ama ikisine aynı anda bakabilir miyim bilmiyorum birde nasıl saksı falan alacağım hiç bilmiyorum:26: Çok teşekkür ederim bu arada bilgilendirdiğiniz için beni böyle, sizinle iletişim halinde olmak isterim
Nane bence.mis giibi de kokar...
biz apartmanda oturduğumuz için biber en kolayı oldu çıkanlardan 2 tane yemek bile güzel oluyor
bir de semiz otu ektik o da çıktı
balkonda yetisir mi ki ?
Maydonozun filan mevsimi ne zaman acaba,
benimde aklima geldi ama uygulamak nasip olmadi :)
güzel fikir...
bu domates işi benim de kafama yattı canm yarın gidip sorarsan beni de bilgilendirir misin bende domates yetiştirmek istiyorum kokusunu çok seviyorum bak şimdi yazarken dalında domates kokusu geldi burnuma
yetiştirmesi çok zevkli iştir terapi gibi geliyor insana :) her konuda yardım ederim tatlım
Gidip görüp beğendiğim kişi balkonunda bakıyor biber mi dersin salatalık mı domates mi
Hangisinin mevsimi inanın bende bilemiyorum buradan öğrendiğim kadarıyla gideceğim yarın eminönünde de soracağım
Bende uzun zamandır istiyordum şimdi uygulamak nasip oldu, insanın içini ısıtıyor bir şeylere bakıp yetiştirme fikri
bizim evin arkasında minnacık bi bahçe var :)
oraya herşey ektik eşimle...ben hiç anlamazdım ekme dikme işlerinden...eşimin ailesi köyde tarla bahçe işleriyle uğraşırlar...ordan tecrübeli eşim...
bana da ucundan kıyısından öğretti :)
pek beceremesemde uğraşıyorum eşimin yanında :)
domates salatalık maydonoz marul soğan biber ve fasülye ektik...azcık azcık...ama mesele çok şey toplamak yemek değil elbette, uğraşmak yetiştirmek onun zevkini tadmak...
biberlerimiz bir aydan fazladır dökmeye başladı, kahvaltı için üç dört tane koparıp çıtır çıtır yiyoruz
zaten biber çok verimli olur kolay tutar fidanı...
domatesler henüz yeşil...
salatalıklarda kibrit çöpü boyu kadar oldu...bir haftaya kadar yenmeye başlar...
çok zevkli bi meşgale...tavsiye ederim...gerçekten terapi gibi...onlarla uğraşmak..toprağa dokunmak....
yeni başlayanlara tavsiyem ilk başta maydonoz ekin..çok kolay büyür...ve deli olur derler yani hava şartlarına dayanıklıdır...
ama domates salatalık falan biraz özen istiyor...
marul maydonoz tere roka sağan ve biber en kolay yetişendir...fakat biberin zamanı geçti...
baharda ekilir..
yetiştirmesi çok zevkli iştir terapi gibi geliyor insana :) her konuda yardım ederim tatlım
Anladim.. Benim zaten yapacak isim yok evde bos bos oturuyorum aslinda arastirsam belki seneye mevsiminde domates biber sogan filan ekilebilir ay cok heycanlandimBecerebilirmiyim bilmiyorum tabi kesin bakimlari filan önemlidir ögrenmek lazim :)
Anladim.. Benim zaten yapacak isim yok evde bos bos oturuyorum aslinda arastirsam belki seneye mevsiminde domates biber sogan filan ekilebilir ay cok heycanlandimBecerebilirmiyim bilmiyorum tabi kesin bakimlari filan önemlidir ögrenmek lazim :)
oy oy oyyy bunlar çok güzel çok şanslısınız
Evet yarın soracağım her şeyi zaten ama sizinkilere bayıldımmm
Teşekkür ederim
Maydonoz roka filan eksek mevsimi var mi :)
Konu sahibi konunu isgal ettim cok ozur dilerim..
Müthiş bi keyif,bahçeye çıkınca missss gibi domates ve fesleğen kokuyor heryerpsikoloğa gerek yok bunlar öyle güzel terapi oluyor ki..bu sene ekstra olarak eşimle limon,erik ve ıhlamur ektik çok şükür tuttular ne stres ne sıkıntı kalıyor insanda..şiddetle tavsiye ediyorum.
soğan,maydonoz her yerde yetişir.
annemde uğraşır bahçede biber, domates fasulye ekiyor ama bunu yaza doğru yapıyor
yazında olgunlaşıyor.
ayrıca domates diğerlerinden daha çok çaba gerektiriyor. ben anlamam pek ama annemden biliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?