Ne yetiştirmeliyim?

balkonda yetisir mi ki ?
Maydonozun filan mevsimi ne zaman acaba,
benimde aklima geldi ama uygulamak nasip olmadi :)
güzel fikir... :42:

bu domates işi benim de kafama yattı canm yarın gidip sorarsan beni de bilgilendirir misin bende domates yetiştirmek istiyorum kokusunu çok seviyorum bak şimdi yazarken dalında domates kokusu geldi burnuma:1:

Ne kadar güzel bu kadar iiçindesiiniz bu işin, bende böyle olmak istiyorum hep erteledim ama artık bir ucundan başlayacağım balkonda bakacağım kısmetse :16: Diyorumki bir maydonoz yada fesleğen ikilisinden birini ekeyim birde yanında başka bir şey ama ikisine aynı anda bakabilir miyim bilmiyorum birde nasıl saksı falan alacağım hiç bilmiyorum:26: Çok teşekkür ederim bu arada bilgilendirdiğiniz için beni böyle, sizinle iletişim halinde olmak isterim :38:

yetiştirmesi çok zevkli iştir terapi gibi geliyor insana :) her konuda yardım ederim tatlım

Nane bence.mis giibi de kokar...

Evet fesleğende düşünmüyor değilim :51:

biz apartmanda oturduğumuz için biber en kolayı oldu çıkanlardan 2 tane yemek bile güzel oluyor:1:
bir de semiz otu ektik o da çıktı

Bende balkonda bakacağım ah bahçemiz olaydıı :5:
Biber çok güzel aynen ama annem mevsimi değil diyip duruyor soracağım yarın :40:

balkonda yetisir mi ki ?
Maydonozun filan mevsimi ne zaman acaba,
benimde aklima geldi ama uygulamak nasip olmadi :)
güzel fikir... :42:

Gidip görüp beğendiğim kişi balkonunda bakıyor biber mi dersin salatalık mı domates mi :16:
Hangisinin mevsimi inanın bende bilemiyorum buradan öğrendiğim kadarıyla gideceğim yarın eminönünde de soracağım :40:
Bende uzun zamandır istiyordum şimdi uygulamak nasip oldu, insanın içini ısıtıyor bir şeylere bakıp yetiştirme fikri :51:

bu domates işi benim de kafama yattı canm yarın gidip sorarsan beni de bilgilendirir misin bende domates yetiştirmek istiyorum kokusunu çok seviyorum bak şimdi yazarken dalında domates kokusu geldi burnuma:1:

Sanırım mevsimi geçmiş onun canım kışın artık :14:

yetiştirmesi çok zevkli iştir terapi gibi geliyor insana :) her konuda yardım ederim tatlım

Çok teşekkür ederim, siizinle iletişim halinde olacağım :34:
Hiç bit gibi bir olay oldumu bitkilerinizde?

Gidip görüp beğendiğim kişi balkonunda bakıyor biber mi dersin salatalık mı domates mi :16:
Hangisinin mevsimi inanın bende bilemiyorum buradan öğrendiğim kadarıyla gideceğim yarın eminönünde de soracağım :40:
Bende uzun zamandır istiyordum şimdi uygulamak nasip oldu, insanın içini ısıtıyor bir şeylere bakıp yetiştirme fikri :51:

Anladim.. Benim zaten yapacak isim yok evde bos bos oturuyorum aslinda arastirsam belki seneye mevsiminde domates biber sogan filan ekilebilir ay cok heycanlandim :1: Becerebilirmiyim bilmiyorum tabi kesin bakimlari filan önemlidir ögrenmek lazim :)

bizim evin arkasında minnacık bi bahçe var :)
oraya herşey ektik eşimle...ben hiç anlamazdım ekme dikme işlerinden...eşimin ailesi köyde tarla bahçe işleriyle uğraşırlar...ordan tecrübeli eşim...
bana da ucundan kıyısından öğretti :)
pek beceremesemde uğraşıyorum eşimin yanında :)
domates salatalık maydonoz marul soğan biber ve fasülye ektik...azcık azcık...ama mesele çok şey toplamak yemek değil elbette, uğraşmak yetiştirmek onun zevkini tadmak...
biberlerimiz bir aydan fazladır dökmeye başladı, kahvaltı için üç dört tane koparıp çıtır çıtır yiyoruz :1:
zaten biber çok verimli olur kolay tutar fidanı...
domatesler henüz yeşil...
salatalıklarda kibrit çöpü boyu kadar oldu...bir haftaya kadar yenmeye başlar...
çok zevkli bi meşgale...tavsiye ederim...gerçekten terapi gibi...onlarla uğraşmak..toprağa dokunmak....
yeni başlayanlara tavsiyem ilk başta maydonoz ekin..çok kolay büyür...ve deli olur derler yani hava şartlarına dayanıklıdır...
ama domates salatalık falan biraz özen istiyor...
marul maydonoz tere roka sağan ve biber en kolay yetişendir...fakat biberin zamanı geçti...
baharda ekilir..

Ne kadar güzel yazmışsınız çok şanslısınız bizim bahçemiz yok ne yazıkki :26:
Evet bende yemekten ziyade ona bakıp yetiştirmek istiyorum sadece hoşuma gidiyor böyle şeyler :40:
Maydonoz banada mantıklı geliyor artık :40: Çok teşekkür ederim ilginize...

Biraz anlatirmisiniz tohumlari nasil ekiyorsunuz,sadece su mu ? Kac gunde cikmaya basliyor mesela..
yani neler ektiyseniz ismini yazip ayrintisini yazsaniz faydalanabiliriz aslinda :16:

Maydonoz roka filan eksek mevsimi var mi :)
Konu sahibi konunu isgal ettim cok ozur dilerim..

soğan,maydonoz her yerde yetişir.
annemde uğraşır bahçede biber, domates fasulye ekiyor ama bunu yaza doğru yapıyor
yazında olgunlaşıyor.

ayrıca domates diğerlerinden daha çok çaba gerektiriyor. ben anlamam pek ama annemden biliyorum:1:

Anladim.. Benim zaten yapacak isim yok evde bos bos oturuyorum aslinda arastirsam belki seneye mevsiminde domates biber sogan filan ekilebilir ay cok heycanlandim :1: Becerebilirmiyim bilmiyorum tabi kesin bakimlari filan önemlidir ögrenmek lazim :)

derin araştırma yapma akıına bırak tohumlarını ek ve izlemeye başla ben bazen kendimi anne gibi bile hissediyorum kimsecikleri dokunmasın diye çıkan ufacık domates biberlerin peşine dolanıyorum hep unutmaman gereken tek şey sabır göstermelisin ben acemiyken baya bir katliam yapmışlığım var bahçede :)

Sizede uğraş olur ne güzel bencede denemelisiniz, bende okul açılmadan başlayayım diyorum bol bol ilgileneyim istiyorum :51:
Bence becerirsiniz o isteği gördüm sizde :1: Tabi önemlidir kesin bakımları bende buradaki arkadaşlardan kendi arkadaşlarımdan bir şeyler öğrenerek bakacağım kısmetse :109:

oy oy oyyy bunlar çok güzel çok şanslısınız :16:
Evet yarın soracağım her şeyi zaten ama sizinkilere bayıldımmm :27:
Teşekkür ederim :32:

Müthiş bi keyif,bahçeye çıkınca missss gibi domates ve fesleğen kokuyor heryer:16: psikoloğa gerek yok bunlar öyle güzel terapi oluyor ki..bu sene ekstra olarak eşimle limon,erik ve ıhlamur ektik çok şükür tuttular:16: ne stres ne sıkıntı kalıyor insanda..şiddetle tavsiye ediyorum.

genelde yazın malum tohumun güneşe ihtiyacı var hemen dikebilirsin çabuk büyür zaten eylül sonuna kadar yersin saksıda dikersen avantajın olur kışın evin içinde kalabilirler sıcakta bahçe için bişe yapamayız havalar soğudumu nadasa kalır :)

canım domatese fazla su vermemek gerekiyor yoksa domatesin kendisini değil de fidesinin boyu uzuyor
bu şekilde fazla verimli olmuyor. yağmurdan falan da uzak tutmak gerek. annem üstüne naylon sererdi böyle sera gibi.
ayrıca fidesinin eğilmemesi için yanına bir uzunca bir şey takar ona destek olsun düşmesin diye

Müthiş bi keyif,bahçeye çıkınca missss gibi domates ve fesleğen kokuyor heryer:16: psikoloğa gerek yok bunlar öyle güzel terapi oluyor ki..bu sene ekstra olarak eşimle limon,erik ve ıhlamur ektik çok şükür tuttular:16: ne stres ne sıkıntı kalıyor insanda..şiddetle tavsiye ediyorum.

Ne güzel vallahi daha iş hayatına atılmadım ama bir an önce emekli olup bir çiftlik evine mi yerleşsem diye düşünüyorum bende :37:
Limon ve erik miiiii ay çok güzel yaaaaa :52: Bencede terapi şuan çıkıp gidebilirim eminöne tohum almaya heyecanlandım valla :1:

soğan,maydonoz her yerde yetişir.
annemde uğraşır bahçede biber, domates fasulye ekiyor ama bunu yaza doğru yapıyor
yazında olgunlaşıyor.

ayrıca domates diğerlerinden daha çok çaba gerektiriyor. ben anlamam pek ama annemden biliyorum:1:

Maydonoz şuan aklıma baya yattı herkes onu söyledi çünkü :1:
Teşekkür ederim :27:

Back