Ne yetiştirmeliyim?

agresifkiz

Güzelbirşeylerolsun
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2013
3.153
1.774
333
İstanbul
Kızlar geçen bir tanıdığımza gittik ve balkonunda biber yetiştirdiğini gördüm öyle sevimliydiki çok hoşuma gitti düşündümki bende bir şeyler yetiştirsem nasıl olur yapabilir miyim yani :26:
Öncelikle bu mevsim farkedermi ne yetiştirmemi etkiler mi? Ve bu bitlenme olayını tam anlamadım bitlenme olur mu her yaprakta ve napmam lazım olmaması için? Ve asıl soru ne yetiştirmeliyim tecrübeli olan varsa yardımcı olabilir mi? Yarın eminöne tohum toprak falan almaya gideceğimde inanın bu konuda çok tecrübeszm yardımcı olursanız çok sevinirm

Tesadüfe bak.Aynısını şu birkaç gündür gündemimde.Mevsimi farkediyormus.Biber sanırım mayıs ayında oluyormuş.
Bennimde kafamda cherry domates,biber,maydonoz,roka var.Araştırıyorum şu sıralar.

Fasulye de olabılır.domates bıraz zor bır bıtkıdır.pek verım alamayabılırsın.bununla bırlıkte bıber,fasulye,patlıcan verımlı oluyor.bahcede yetıstırmıstık.bıt konusuna ıse vakıf degılım

Canım ne istersen yetiştirebilirsin,tohum aldığın yerde zaten bilgilendirirler seni.ben geçen sene başladım ve bu senede salatalarım hep organikti çileklerimi yükleyemedim.

Eklentiler

• $image.jpg
    89,4 KB · Görüntüleme: 80
  • $image.jpg
    85,6 KB · Görüntüleme: 130
  • $image.jpg
    73,3 KB · Görüntüleme: 94
  • $image.jpg
    80,2 KB · Görüntüleme: 144
  • $image.jpg
    90,8 KB · Görüntüleme: 134
  • $image.jpg
    65,1 KB · Görüntüleme: 112
biz apartmanda oturduğumuz için biber en kolayı oldu çıkanlardan 2 tane yemek bile güzel oluyor
bir de semiz otu ektik o da çıktı

bizim evin arkasında minnacık bi bahçe var :)
oraya herşey ektik eşimle...ben hiç anlamazdım ekme dikme işlerinden...eşimin ailesi köyde tarla bahçe işleriyle uğraşırlar...ordan tecrübeli eşim...
bana da ucundan kıyısından öğretti :)
pek beceremesemde uğraşıyorum eşimin yanında :)
domates salatalık maydonoz marul soğan biber ve fasülye ektik...azcık azcık...ama mesele çok şey toplamak yemek değil elbette, uğraşmak yetiştirmek onun zevkini tadmak...
biberlerimiz bir aydan fazladır dökmeye başladı, kahvaltı için üç dört tane koparıp çıtır çıtır yiyoruz
zaten biber çok verimli olur kolay tutar fidanı...
domatesler henüz yeşil...
salatalıklarda kibrit çöpü boyu kadar oldu...bir haftaya kadar yenmeye başlar...
çok zevkli bi meşgale...tavsiye ederim...gerçekten terapi gibi...onlarla uğraşmak..toprağa dokunmak....
yeni başlayanlara tavsiyem ilk başta maydonoz ekin..çok kolay büyür...ve deli olur derler yani hava şartlarına dayanıklıdır...
ama domates salatalık falan biraz özen istiyor...
marul maydonoz tere roka sağan ve biber en kolay yetişendir...fakat biberin zamanı geçti...
baharda ekilir..

nane güzel fikir fesleğen falan sabah mis gibi kokarlar. tohuma gelince ben uzun süredir kendi tohumlarımı kendim çıkartıyorum çok zevkli uğraşması falan. Ben öncelikle limondan başlamıştım yetiştirmeye tüm meyveleri deneyebilirsin hatta mini bonsai ağaçların bile olur ama meyve vermezler söyliyim balkonumda 2 senelik limonum var ve hurmam inan bana büyüdüklerini izlemek bir harika çekirdekten olunca ayrı bir zevkliler bu günlede avoakado denemelerim var tutarda yazarım tekrar biberlerimde ufacıklar onlarda çekirdekten tohuma hiiç para verme derim herhangi bir sorun olursa dm atabilirsin seve seve yardım ederim :)

Tesadüfe bak.Aynısını şu birkaç gündür gündemimde.Mevsimi farkediyormus.Biber sanırım mayıs ayında oluyormuş.
Bennimde kafamda cherry domates,biber,maydonoz,roka var.Araştırıyorum şu sıralar.

Öyle mi ne güzel ben yapar yapmaz sanaada söylerim
Domates bende düşündüm ama acaba mevsimi midir ki bilemiyorum o yüzden buraya bir sorayım dedim yarın tohum alacağım yerede soracağım zaten :26:
Teşekkür ederim

tohumunu paket halinde heryerde bulursun aktarlardada bulabilirsin sabahları taze taze koparıp koparıp yersin çokta çabuk büyür birde domatesi dene bahçeden tae koparınca miss gibi kokuyorlar

Ne kadar güzel bu kadar iiçindesiiniz bu işin, bende böyle olmak istiyorum hep erteledim ama artık bir ucundan başlayacağım balkonda bakacağım kısmetse Diyorumki bir maydonoz yada fesleğen ikilisinden birini ekeyim birde yanında başka bir şey ama ikisine aynı anda bakabilir miyim bilmiyorum birde nasıl saksı falan alacağım hiç bilmiyorum:26: Çok teşekkür ederim bu arada bilgilendirdiğiniz için beni böyle, sizinle iletişim halinde olmak isterim

Evet domates çok istiyrum ama ilk denemeden onla başlamasam mı diye düşünmüyor değilim :26:
Ben balkonda yetiştireceğim saydıklarınızıda yarın soracağım mevsimi mi diye teşekkür ederim

Evet domates çok istiyrum ama ilk denemeden onla başlamasam mı diye düşünmüyor değilim :26:
Ben balkonda yetiştireceğim saydıklarınızıda yarın soracağım mevsimi mi diye teşekkür ederim

domatesin mevsim geçti ne yazık ki haziranda fide olarak alıp temmuz-ağustos meyvesini yiyecektiniz seneye mutlaka deneyin havalar soğumaya başlıyor yavaştan artık :)

Canım ne istersen yetiştirebilirsin,tohum aldığın yerde zaten bilgilendirirler seni.ben geçen sene başladım ve bu senede salatalarım hep organikti çileklerimi yükleyemedim.

oy oy oyyy bunlar çok güzel çok şanslısınız
Evet yarın soracağım her şeyi zaten ama sizinkilere bayıldımmm
Teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…