Bebek Beslenmesi ne yersem yiyeyim süt olmuyor...:(((lütfen yardııımmm..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bende ilik bir dus tavsiye ederim arkadaslar, dus alamiyorsanizda sicak havluyu goguslerinizin uzerine koyun bu da yeterli oluyor sutun inmesi icin.
israrla emzirmeye devam edin ayrica bebeginizin yuzune bakin onun doymaya calisan hali beyni harekete geciriyir. ben calismaya basladim isyerinde makine ile sagiyorum bebegimin fotograflarina bakarak ve sutum gelmeye basliyor.

Benim de öyle aman aman memeden akan taşan sütüm yok ama çok şükür 4 aydır kızıma yetiyor. Şu günlerde biraz yetmiyor gibi gelmişti hemen takviye yaptım.Bir kere bol bol emzir, gerçekten emdikçe süt geliyor. Hemşire bir arkadaşımdan duydum hemen satın aldım daha denemedim ama malt içeceği çok süt yapıyormuş. Yani bildiğin arpa suyu. Ben nerede bulacağım diye düşünürken markette tesadüf ettim. Bir de kuru üzüm hoşafı yap iç. Günde standart 3 litre su içmeyi de unutma. Bol sütlü günlerr

Su elma kayısı kompostosu kuru incir ve sık sık emzirmek süt yapar

Piyasada satılan emziren anne çaylarını deneyin. Stresi azalttığından süt yapımına yardımcı oluyor.
Süt yapımında yiyeceklerin rolü çok az. Önemli olan sıvı tüketimi.
Günde 2-3 litre sıvı alın. Strese girmemeye çalışın.
Pozitif düşünün. Daha sık ve uzun emzirin. Emzirdikçe sütünüz artar.

ya bu sütün ne yediğinle alakası yok tamamen psikolojik ve yapısal sen boş ver o mama verme diyenleri benim de kızım 5.ayına girdi sütüm hiç tamamen yetmedi bi ara kafayı bozdum pompa elimde kaldı bi taraftan sağıyom bi taraftan emziriyom daha beter psikolojşm bozuldu sonra dedim kendime saçmaliyorum, işi oluruna bıraktım düzenli beslendim bol su içtim aylar geçtikçe sütüm arttı ama mamayı da tamamen bırakmadım kimseye de aldırmadım aman mama da verilirmi diyen çok oldu gereksiz konuşmalar bunlar herkesin durumu bir olmuyo biz elimizden geleni yapıyoruz bir de benim uykum düzene girdikçe sütüm arrttı yani gene psikolojik diyorum ben bilmem içiniz ferahladı mı ama böyle durum işte

benim de bebeğim 2 aylık rahim damarlarındaki bir problemden dolayı düşük doğum ağırlıklı dünyaya geldi 2360 kg olarak herkes sarılık olmasını beklerken benim güçlü kızım turp gibi çıktı hastaneden sarılık da olmadı çünkü ben ilk doğduğu günden itibaren sütün gelmesi zaman alacağı için mama takviye ettim kimseye aldırmadım bu kadar küçücük bebeğin göz göre göre zayıflamasına müsade edemezdim doğum kilosunun altına hiç düşmedi şu an 4100 gram hala minik bir bebek ama gelişimi normal ben ibrahim saraçoğlunun incir havuç kürünü yapıyorum her gece aynı saatlerde sütümü sağıp miktarını kontrol ediyorum 3 günde 20 cc kadar arttı sütüm deneyin tavsiye ederim. ama tabi ki annelerin her türlü çabasına rağmen yine de yetmiyorsa mama vericez tabi aç mı kalacak çocuklar aç çocuk gelişir mi yahu herkes mama için saçma sapan konuşuyor da ondan annelerin de sütüm yetmiyor diye psikolojisi bozuluyor. sütünü arttırmak için çabala arkadaşım ama çocuk açsa mama verilecek tabi üstelik yeni nesil mamalar bebeklerin her türlü vitamin mineral ihtiyacına uygun yapılıyor elbette anne sütü mucize ama mama öcü değil ben mama da veriyorum

arkadaslarım oncelıkle emzırdıkten sonra 5 dk mantıgı.beyne daha fazla uyarı gondermek.boylece daha fazla süte ıhtıyac duuldugunu beyne ıletmıs oluyorsunuz .naturpy mılk tea cayına gelınce ıcınde 14 adet bıtkı var.ben bu bıtkılerı tek tek arastırırken tesadufen bı blogda rastladım bu caya,arastırdıgım bıtkılerın hepsı bu cayda toplanmıstı,blogda yazıldıgına gore dunyada tekmıs,turkiyede de ilkmiş.benım bebegım 2 aylık ve ılk 1 ay doğum kılosunun 300 gr altında kapattık.o kadar vahım dı durumumuz yanı apar topar mamay basladık derken 2 hafta mama ve emzırme son 3 haftada sadece emzırme ve sağma ile gidiyoruz,buzlukta az da olsa sutum bıle oldu:))cayı bı ıkı ınternet sıtesınde bulabıldım.once ıkı kutu aldım memenun kalınca 5 kutu sıparısı daha verdım.gunde 4 buyuk kupaya 4 adet atıp ılık yada sıcak su farketmez ıcıyorsunuz cayı ıcmeden 1_2 dak oncede bır su bardagı su ıcıyorsunuz.boylece gunluk ıcmnız gereken suyuda bu vesıleyle ıcmıs oluyorsunuz.satısını gordugum sıteler.bebek hause,ve cımrıce.com.fıyetı 19.75tl.ayrıca o sıtelerden ıcındekı bıtkılere bakabılırsınız.anason rezene v.s hepsı var .benımde oyleydı sımdı cok sukur ıkı katını alıyorum.yalnız ılk hafta malt ıcecegıde ıctım 1 tane gunde buara sadece cayla devam edıyorum.sıkıntı yok sımdılık.umarım yardımcı olabılmısımdır:)

arkadaşlar benim kızım şimdi 3 aylık oldu kendi sütümü veriyorum çok şükür, nohut ve kuru fasülye yediğim akşamların gecelerinde özellikle sütüm fıkırıyo. salata ve suyuda bol bol tüketin tavsiyem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…