Bebek Beslenmesi ne yersem yiyeyim süt olmuyor...:(((lütfen yardııımmm..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

aygunes

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2010
236
2
46
Erzurum
arkadaşlar.tam 36 gündür sütüm olsun diye çırpınıyorum ama nafile. herşeyi yedim. börülceden tutunda dere otu,helva...

ama olmuyor,olmuyor. göğüslerim hep boş.iki göğsümüde emziriyorum ama oğlum doymuyor.hala ağlıyor,aranıyor.arkasından mama veriyorum ondan sonra susuyor öyle uyuyor yoksa sürekli ağlıyor.sinirinden emziğide almıyor.bir tek yaş incir biraz süt yaptı oda sadece geceleri,gündüz yine yetersiz sütüm.şimdide incir mevsimi geçti:(
1,5 ay oldu nerdeyse hala mamayı bırakamadım.bazen sinirimden ağlıyorum.neden ben oğlumu emziremiyorum diye.

ne olur yardım edin ne yapmalıyımda şu sütümü artırmalıyım???

bebeğim daha doğmadı ama şimdiden bende bu konuyu araştırıyorum,kayınvalidemin dediği şu çok açık şekerli çay iyi süt yapıyormuş,dediğim gibi daha denemedim ama deniceklerimin arasında olucak,çay zararlı diye düşünmeyin süt olmamasından iyidir..umarım işe yarar sizde

arkadaşlar.tam 36 gündür sütüm olsun diye çırpınıyorum ama nafile. herşeyi yedim. börülceden tutunda dere otu,helva...

ama olmuyor,olmuyor. göğüslerim hep boş.iki göğsümüde emziriyorum ama oğlum doymuyor.hala ağlıyor,aranıyor.arkasından mama veriyorum ondan sonra susuyor öyle uyuyor yoksa sürekli ağlıyor.sinirinden emziğide almıyor.bir tek yaş incir biraz süt yaptı oda sadece geceleri,gündüz yine yetersiz sütüm.şimdide incir mevsimi geçti:(
1,5 ay oldu nerdeyse hala mamayı bırakamadım.bazen sinirimden ağlıyorum.neden ben oğlumu emziremiyorum diye.

bilgim olduğundan değil sadece duyduğumu söylemek istiyorum. gün kurusu kayısıları uygun miktarda suyla kaynatıp pişiriyorlar, piştikten sonra blendırla parçalayıp, onu içiyorlardı sabah akşam ne zaman canları isterse. hem bağırsak düzeni de sağlanıyor. dene istersen. tatlının ve şekerli şeylerin de sütü arttırdığı söylenir. doktorun ne diyor bu duruma? ona bi sorsan?:44::44::44:

canim uzulme moralini yuksek tut,stres bile etkiliyor sut gelinimini....incire devam et yatmadan once 2-3tane kuru incir ye mutlaka...birde bol bol su ve sut ic bu ikisi hem kilo yapmiyor hemde sut yapiyor....rezene cayini duydum imkanin varsa dene bakalim,birde eczanelerde satilan bir cay varmis onu da arastir bakalim....ben ABD deyim ve burda doktorlarin tavsiyesi yesillikler,su ve sut ten yana ...dereotunu bana bi arkadasim tavsiye etti onu da ihmal etme olmuyor diye yeme...hem gayet normal bir durum hemen sut gelecek diye birsey yok,moralini bozma..

Merhaba;

Benimde 27 günlük bebeğim Allah ın izni ile.
Benimde sütüm çok az ve morelim çok bozuk.
Dere otu,tahin pekmez,maya denediklerim arasında ama malesef bünye kendi istediği şekilde az miktarda süt üretiyor.
Kim istemez misler gibi bol bol anne sütü vermek bebeğine..ama olmuyor.
Nice mama ile beslenen bebekler tek tesellim.
Ne yapsamda süt olsa bilmiyorum ve kızımın yüzüne baktığımda ona süt veremediğim için çok vicdan yapıyorum..
Bende emziriyordum ama doymuyordu..Saatlerce memede kalsa kalıyordu ama çektiğim zaman gene doymadığını anlıyor mama veriyordum.
Geçen gün süt sağma aleti aldım ve memede çok az duruyor bir kaç gündür..Yani boş memede sadece bağımız kopmasın diye duruyoruz.
Sağdığım süt ona en fazla yarım yarım iki biberon olarak çıkıyor:(
Gerisi mama aptamil..Allah ım yardımcımız olsun arkadaşım.

bilgim olduğundan değil sadece duyduğumu söylemek istiyorum. gün kurusu kayısıları uygun miktarda suyla kaynatıp pişiriyorlar, piştikten sonra blendırla parçalayıp, onu içiyorlardı sabah akşam ne zaman canları isterse. hem bağırsak düzeni de sağlanıyor. dene istersen. tatlının ve şekerli şeylerin de sütü arttırdığı söylenir. doktorun ne diyor bu duruma? ona bi sorsan?:44::44::44:

sağol tatlım birde bunu deneyeceğim bakalım.:( belki şifa olur

canim uzulme moralini yuksek tut,stres bile etkiliyor sut gelinimini....incire devam et yatmadan once 2-3tane kuru incir ye mutlaka...birde bol bol su ve sut ic bu ikisi hem kilo yapmiyor hemde sut yapiyor....rezene cayini duydum imkanin varsa dene bakalim,birde eczanelerde satilan bir cay varmis onu da arastir bakalim....ben ABD deyim ve burda doktorlarin tavsiyesi yesillikler,su ve sut ten yana ...dereotunu bana bi arkadasim tavsiye etti onu da ihmal etme olmuyor diye yeme...hem gayet normal bir durum hemen sut gelecek diye birsey yok,moralini bozma..

bilmiyorum ki canım ya,benmi yanlış yapıyorum acaba.süt yapan şeyler yer yemez hemen süt yapıyormu yoksa düzenli olarak sürekli yiyincemi süt oluyor.

ben bir gün akşama kadar yiyorum o gün yada o gece sütüm olmazsa diyorum buda etki etmedi.yani ne kadar sürede etki ediyor bir bilginiz varmı?

Merhaba;

Dere otu,tahin pekmez,maya denediklerim arasında ama malesef bünye kendi istediği şekilde az miktarda süt üretiyor.
Ne yapsamda süt olsa bilmiyorum ve kızımın yüzüne baktığımda ona süt veremediğim için çok vicdan yapıyorum..
Bende emziriyordum ama doymuyordu..Saatlerce memede kalsa kalıyordu ama çektiğim zaman gene doymadığını anlıyor mama veriyordum.
Geçen gün süt sağma aleti aldım ve memede çok az duruyor bir kaç gündür..Yani boş memede sadece bağımız kopmasın diye duruyoruz.

aynen canım ya bende artık ne zaman emzirmeye başlasam gözlerim doluyor. içimden diyorum çekiyor çekiyor belkide sütüm gelmiyor, oğluşum aç kalıyor benim yüzümden diye vicdan azabı çekiyorum...:14:

sütüm az,ben niye çocuğumu doyuramıyorum diye üzülme en başta...streste sütü etkileyen faktörlerden çünkü..sütü şakır şakır gelen anneyeda bunu allah verdi,sütü az olan yada hiç olmayanada allahın takdiri bu..bende başlarda allah her anneye 2 bebeği doyuracak kadar süt verirmiş diye kendimi yiyip bitiriyodum..eğer bebeğin doymuyosa mama kullan tabi ama emzirmeyide bırakma..şu klişe olmuş laflardan birini sölicem emzir emzirdikçe gelir..zamanla aşırı olmasada artıcak görüceksin..çoğu anne bunları yaşıyo..bunların haricinde duyduğum bildiğim yaptığım şeyleri anlatıyım,umarım faydası olur..gün içinde sebze meyve,süt ve süt ürünleri,eti tavuk vs düzenli beslenmeye çalış,kuru inciri dene büyük bi ihtimalle faydasını görüceksin,1 litre suya 3 4 adet kuru incir at biraz kaynasın..gün içinde bunu tüketmeye çalış,rezene hem kendin içebilirsin hemde bebeğine verebilirsin,gazını hafıfletir..mercimek bulgur soğan bunlar süt yapan şeyler..kıvırcık,marul yemeye çalış bol bol,en önemlisi sıvı tüketimi meyve suyu,su,bitki çayları,su tüketimini fazla tutmaya çalış..tavuk suyuna çorbada tavsiye ederim..köftede bende süt yapmıştı..yani şimdilik aklıma gelen bunlar..bende mama kullandım,eğer mecbursan üzülme,bunun böle olmasını biz istemedik..ama elden gelen bişey yoksa mama kullanmakta kaçınılmaz..fazla düşünüpte strese girme..umarım faydası olur

Merhaba;

Canım süt pompası almışsın zaten, şimdi okudum. Nacizane, bebeğini emzridikten sonra sağ sütünü derim. Bazı arkadaşlar süt akışı kesildikten 5 dk sonraya kadar sağmaya devam ediyormuş "beyine daha fazla süt üret" mesajı vermek için.
Mutlaka 2 saatte bir emzirip sağ göğüslerini. Merkak etme gün gün artacak cc miktarı. Sıkıntıya sokma kendini, benim sütüm 5. haftadan sonra gerekli mikatara ulaştı. İlk ay mama takviyesiyle gittik, artık çok şükür tek başına anne sütüyle devam ediyoruz. İnşallah seninde öyle olacak canım arkadaşım. :3:

başta kesinlikle sütüm olmuyo deme. bu süt olayı drekt psikolojiyle alakalı.benimde sütüm gelmedi başta.eşim aktara sormuş o da 1 bardak ılık süte 1 yemek kaşığı dut pekmezi katıp içsin demiş.ama kesinlikle aç karnına bende sabah kalkar kalmaz onu içtim bide gece yatmadan çok şükür işe yaradı. inş yardımcı olabilmişimdir.

canım sen kafaya taktıkça,üzüldükçe,moralini bozdukça sütün gelmez.Öncelikle bebeğini emziriyorken gözlerini kapat kendi kendine şöyle de yavrum şimdi sütümle doyacak....Eğer bu şekilde yaparsan zamanla sütün artar.Moralini bozarsan sütün hiç gelmez.Ayrıca günde 2,5 litre su iç,dereotu,marul,üzüm hoşafı,ya da üzümün kendisi,tahin helvası,roka ye.Uykusuz kalmamaya çalış.Önce bebeğini emzir eğer ağlarsa o zaman mama ver.ayrıca mamayı mümkün olduğunca bebeğin uyurken ver eğer biberona alışırsa emmeyi bırakır o zaman tamamen sütün kesilir.

Bende bu miktar olayını çok kafasına takanlardanım.Ama şunu farkettim eğer birkaçgün hiç takılmadıysam bu konuya kafamı başka şeylerle meşgul ettiysem sütüm daha çok oluyor.yani ne kadar takılırsan o kadar az oluyor.Birde kilo alımı çok önemli eğer yeterli kilo alıyorsa hiç mama verme.Benim bebeğimde 1 aylıkken emiyor süt bitince ağlıyordu herkes süt az diyordu.doğum kilosu 3350 1 aylık kilosu 4200dü.doktor iyi olduğunu başka birşey vermemem gerektiğini söyledi.Sütü daha fazla içmek istiyorsan daha çok emeceksin kızım oda çoğalacak dedim ve bebeğimi sıksık emzirdim meme boşalınca da uyuttum.Çok şükür şimdi daha iyiyiz.2 aylıkken de memede süt olmasına rağmen emmek istememeye başladı.10 gün kadar ayakta oda oda gezerek emzirdim.Çok şükür onuda atlattık.Herkes memeyi bırakmaya çalışıyor dedi o dönemde.Azimle aştık bunuda.Şimdi sorunsuz emiyoruz çok şükür.Herşeyi denedim sütün az ondan ağlıyor dediklerinde tahin helvası,dut kurusu,incir suyu,rezeneli karışım çay vs.Bebeğin ne sıklıkla emiyor bilemiyorum.Benim bebeğim saat başı bir memeyi emiyor gece 4-5 saat hiç kalkmıyor.Bebeğine mama verdiğinde 1 saat sonra emmek isteyeceğini sanmıyorum.Kilo artışına göre bence verme derim ben.Malt içeceği aldım onu içtiğimde tabii gün içne bölreke içiyorum faydasını gördüm.Ama asla hiçbirşey 1-2 günde sütünü arttırmaz.En az 1 hafta beklemelisin.hala tahin helvası ve malt içeceği tüketiyorum.
1 avuç dut kurusunu kaynayan yarım litre satın suya at 5 dk kpağı kapalı kaynat.ılınınca süz iç
5-6 adet kuru inciri yarım litre satın suya at 15 dakika kaynat.ılınınca süz iç incirlerini de ye.incir işe yaradıysa bu muhakkak yarayacaktır.birde kuru soğan bulgur bariz arttırır.3-4 litre su tüket.
Ama herşeyden önce arkadaşlara katılıyorum sütüm bebeğime yetecek de.Ben burdan okuduklarımla bunu söyledim hep kendime.Emzirirken gözlerimi kapadım sütüm çok dahada çok olacak dedim.
Bol sütlü günler.Çok uzun yazdım kusura bakma.

canım eve arkadaslarında dediği gibi ilk önce stress yapmayı sıkıntıya girmeyi birakacaksın gazlı olan şeyler herzaman süt yapan şeylerdir fasulye pırasa soğan vs. ben bunları yedikce acayıp sütüm oluyordu ama çocuk ordubusafer rahatsı oldu gaz yapdı ama zamanlada alışdı ...sana ama baska formul sölicem ...benim bebeyim kaka yapamıyordu gabizlik basladı benim sütümden doğaldır biliyorsundur 10 günde 15 günde bir kaka yapıyordu ama o sürecde çok rahatsız oluyordu tabii neyse kayınvalidem bana bal kabaklı sütlü tatlı yaptı yedim inanmasın bir sütüm oldu masallah ve çocuk 2 gün arka arkaya kaka yapdı ne var ne yok çıkardı rahatladı bende oda rahatladık vallah ozaman haftada 3-4 dolu kase yiyordum hem tatlı olarak işime yarıyordu hem bebeyime süt oluyordu hemde bebeyim rahat kakasını yapıyordu valla allah kayınvalidemden razı olsun muhakkak dene derim

evet arkadasin dedigi gibiymis emzirdikce gelirmis sutun ve bolca corba icmek lazimmis..birde bolca su icmek iyiymis sanirim. haricinde evet dereotu vs iyi geliyor diye duydum bende...

şimdide birşey daha duydum yengemede çok eski bir ebe tavsiye etmiş oda bana söyledi. vazelinle göğüslerimi iyice ovuyorum.üzerine sıcak havlu kapatıyorum.birde sıcak sıcak ıhlamur içecekmişim ama evde yoktu onuda yarın içmeye başlayacağım.bakalım belki şifa olur.

stres yapmayayım diyorum ama olmuyor.ama herşeye rağmen yinede azimliyim..

Daha önce sana cevap yazdığımı düşünmüştüm ama baktım yazmamışım.
Sıcak havluyu duymuşsun zaten, o süt akışını hızlandırıyormuş. Ihlamur, rezene, papatya gibi çayları bolca tüket, su süt ayran iç. Maden suyu da mineral miktarını arttırıyormuş sütün. Çorba iç bol bol. Kısacası bol sıvı tüketmeye çalış.
Hep pozitif düşün, sütünün yeteceğini düşün. Yavaş yavaş artar merak etme. Benim ilk aydan sonra arttı mesela, ilk ay bizde mama takviyesiyle gidiyorduk. Sen en azından emzirebiliyorsun, buna da şükür arkadaşım. Benim oğlum emmiyor beni, sadece anne sütü alıyor ama biberonla. ben en azından sütümü alıyor diye avutuyorum kendimi. üzülmemeye çalışıyorum, sende seni emmdiği için sevin, eminim gün geçtikçe artacaktır. Ben o sıcaklığı hiç yaşayamadım.

Canım bende senin yaşadıklarını yaşadım.Ve zaman geçtikçe şimdi gelmeyen 2-3 ay sonra mı gelicek dedim.Ve eşim kaynanam mama verirken sinirden aglıyordum ve saçma sapan şeyler düşünüyordum.Ama aç kalmaması için vermek zorundaydılar ama ben annelik psikolisiyle farklı duygular içindeydim.Dr. saolsun mamayı verin ama önce anne sütü bol bol emzir emdikçe gelir diye eşimi tembihlerken hep aglardım.Ve sütüm 2 aydan sonra geldi.Ve elhamdülillah öyle bir geldiki oglum tospacık olmuştu.Ve şuan 21 aylık ve 1 ay önce kestim ve 12 günde zor geri giitler:1:Sana tavsiyem stres yapma (elimizde degil biliyorum ama)stres geri gitmesine sebep olur.Bol bol sıvı tüket.En önemlisi 3 lt su iç,komposto,miilupanın humana stil tea çok faydasını gördüm.Kıvırcek yeşillik ye.Sakın benim gibi helvadır tatlıdır her duydugunu yersen kilo alırsın.Aç kalma yersen sütün gelir.Çorbanı kompostonu ve bu çayı eksk etme.Sütlerin aktıgında aklına ben gelirsem Allah razı olsun dersen o bana yeter canım:29:

Canım ben sezeryan oldum 7,5 aylık bir oğlum var başlarda benim de sütüm yoktu çok ağladım çok araştırdım çok kötü bi durum seni çok iyi anlıyorum..inat ettim mama vermedim oğlum aç kaldı emziriyodum saatlerce sonra yine ağlıyordu doymuyordu ve ben de mecburen mama verdim şimdi çooook pişman oluyorum keşke daha önce de verseydim aç bırakmasaydım yavrumu diye.beni emmek istemez biberona alışır diye böyle bir hata yaptım ama canını sıkma tatlım benim sütüm sonradan arttı maaşallah geceleri yatak yorgan ıslanıyordu kafana takma sütün yoksa mama ver ama emzir ya da sağ son damlasına kadar da olsa bırakma göğsünde...bırakacak edecek diye de sakın korkma benimki hala emiyor ve sütümde çok şükür iyi..bak sağ son damlasını bile bırakma beyin göğüste süt var diye süt üretimi olmuyor...ve şunları mutlaka ye
bulgur pilavı (gaz varsa kimyon koy)
bol kuru soğan,yeşil soğan
beyaz dutu kaynat içine hakiki pekmez kat sabah öğlen akşam sürekli iç aklına geldikçe
bol bol su iç
ve son olarakta sütte incir bir taşım kaynat iç bak bakalım allahın izniyle nasıl artıyor sütün:))

benim oğlum 1,5 yaşını geçti ve hala sık sık emziriyorum Allahın izniylede 2 yaşa kadar emzirmeyi düşünüyorum.senin yaşadığın sıkıntıları iki bebeğimdede yaşadım saatlerce memede kalıp sürekli ağlardılar oturmaktan bacaklarım uyuşurdu,biberon verelim derdim fakat eşim birtürlü yanaşmazdı kendi elleriyle kayısı kompostosu,ve az şekerli bol sulu tüm komposto suları,bulgur pilavi,bala karıştırılmış fındık, fıstık,ceviz ve bir çok kuruyemiş,günde 2 lt su,yorulmamak koşuluyla düzenli egzerzis,vede stres yok o anne sütü azda olsa bebeğe geçiyo ve bebek ağlıyo.unarım sanada faydası olur.bebişini doya doya emzirirsin.birde aptamillerin faydası tartışılır bir konu içinde birsürü koruyucular var bunun yerine geleneksel usullerle bebeği doyurmanızı öneririm eski yıllarda aptamilmi vardı benim abimde hiç anne sütü almamış ve pirinç ununu az biraz süt ve su karışımıyla büyümüş gayet sağlıklı ve beyin gelişimide gayet iyi bunu şunun için belirttim pirinç unu muhallebisiyle yapılan mamada denenebilir şahsen ilk oğlumda bende denemiştim

doktor tavsiyesi ve bunları uygulayan biri olarak yazıyorum. 3 öğün aksatmadan düzenli beslen, bol bol su iç .gün kurusu hoşafı iç birde humana rezene çayı içersen gelir allahın izniyle.

Back