• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yedınızde sütünüz az yada çok

benmeltem

kardelen
Kayıtlı Üye
12 Mart 2010
1.651
1
116
Ankara
:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:EMZIREN ANNELER BURADAN NELER YEDIKTE SÜTÜMÜZ ARTTI YADA NELER SÜTÜMÜZÜ KESTI YAZALIM MI MERAKIMIZ GITSIN YARDIMIMIZ OLSUN BIRBIRIMIZE

BEN BASLAYAYIM 1 BARDAK SUT HASLANMIS YUMURTA 2 DILIM EKMEK REÇELLI KAHVALTI ÖGLEYIN KURABIYE PATATES SALATASI MAYALI HAMUR KIZARTMASI 3 POGÇA BOYUNDA 1 MAX DONDURM A SU 2 BARDAK ÇAY
AKSAM KABAK DOLMA 1 TANE 1 KASE CACIK GECE YANI SIMDI SÜT
GUNLUK 3 LITREDEN FAZLA SU SUSADIGIM ıÇıN
SUTUMDE GAYET IYI BEBEGIM 55 GUNLUK
:nazar:delikafaduldenşakkıdı:utangac:-tatlicadiarzu-sositosositoolumunekankayizsmilekaydirigubbakcemilekaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:
meltem, ben bulgur ve yeşillik (yeşil soğan, dereotu... )yemek gerektiğini düşünüyorum. bir de olmazsa olmazım still-tea. denemedim ama nane, turşu sütü azaltır diye duydum.

meltimcim oglum 17aylik simdi hala emziriyorum.artik sütümün en cogaldi dönemde düzenli beslendim.yani günlük sebzemi etimi yedim ara ögünleri kacirmadim.meyvemide talimida yedim.bu sayede hem kilo verdim hem sütüm cogaldi.kizlar size tafsiyem günde 6ögün düzenli yiyin öyle herhangi bi saette degil günlük ayni saette ve sebzesi corbasi eti meyvesi olan ögünler yiyin.bende ise yaradi insallah sizelrde yarar.kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2

meltem, ben bulgur ve yeşillik (yeşil soğan, dereotu... )yemek gerektiğini düşünüyorum. bir de olmazsa olmazım still-tea. denemedim ama nane, turşu sütü azaltır diye duydum.
tursuyu ben ılk dogum yaptıgım gunlerde yedım azaltmadı naneyı denemedım
meltimcim oglum 17aylik simdi hala emziriyorum.artik sütümün en cogaldi dönemde düzenli beslendim.yani günlük sebzemi etimi yedim ara ögünleri kacirmadim.meyvemide talimida yedim.bu sayede hem kilo verdim hem sütüm cogaldi.kizlar size tafsiyem günde 6ögün düzenli yiyin öyle herhangi bi saette degil günlük ayni saette ve sebzesi corbasi eti meyvesi olan ögünler yiyin.bende ise yaradi insallah sizelrde yarar.kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2

ben acıktıkca yıyorum zaten 2 saate bır karnım gurulduyo benım amacım yenı dogum yapanlara yardım benım 3 bebegım ilk çocugumu 27 ay emzırdım ılk 8 ayında ek gıda vermeden çunku sutlerım boşa akıyordu benona bısey yedırınce çokta heveslenıyodum yedırmeye amaŞeniz

valla meltem öyle aşırı yemediğim halde doğumdan sonra 4 kilo aldım zaten aşırı kiloluyum bak çok değil aşırıkaydirigubbakcemile2birde senin o dediklerin gibi mayalılar kurabiyeler reçeller yersem halim nice olur bilmiyorumohaoldumsmileama başından beri sütüm az:sinifsinif:hiç yok değil ama yetmiyo.yiyincede bana yarıyo.napacağımı şaşırdım.doğum yapalı 50 gün olacak.bir haftadırda diyete başladım.çıkmazdayım.

valla meltem öyle aşırı yemediğim halde doğumdan sonra 4 kilo aldım zaten aşırı kiloluyum bak çok değil aşırıkaydirigubbakcemile2birde senin o dediklerin gibi mayalılar kurabiyeler reçeller yersem halim nice olur bilmiyorumohaoldumsmileama başından beri sütüm az:sinifsinif:hiç yok değil ama yetmiyo.yiyincede bana yarıyo.napacağımı şaşırdım.doğum yapalı 50 gün olacak.bir haftadırda diyete başladım.çıkmazdayım.

emzırırken ne dıyetı acaba strestenmı kı acaba çokmu sıkıyorsun kendını bıraz rahat bırak bol su içeger istersen anne sutunu artıran hemde zayıflatan formülüm var verırım istersenbol su iç birgün dene 3 lıtre iç bakalım fark edecekmısırnaşık şey:a015::çok üzgünüm::roflol:

istememmi hiç formülünü:sm_cool:duacın oluruma.s.hemen bekliyorum mesajını

canım çok su içiyorum ama ne bileyim yinede istediğim gibi değil.doğumdan önce göğüs pedi almıştım özene bezene sütüm akarsa diye.nerdeeeeee çekmecede duruyo paketiyle:1no2:senağlama

istememmi hiç formülünü:sm_cool:duacın oluruma.s.hemen bekliyorum mesajını

canım çok su içiyorum ama ne bileyim yinede istediğim gibi değil.doğumdan önce göğüs pedi almıştım özene bezene sütüm akarsa diye.nerdeeeeee çekmecede duruyo paketiyle:1no2:senağlama

bılıyormusun benım batıl inançım asırı çoktur ilk zamanlar çok uyuyordu sütümde çoktu komsulara sabaha kadar uyumadı sütü sagıp bıberona koyuyorum mama yetmıyor sütüm dıyorum süt küsermiş neyse benımkı küsmedi allahtan ama uyku dıye bısey yok anne olunca anladımda uzman dedıkı ilk 3 ay düzeni düzensizlıkmiş bebeklerın sen ek bısey verıyomusun kılo alımı normalse yeterlıdır sütün akmasına gerek yok bıde sütyen kesıyo sütü kısa atlet tarzında olanlardan kullanıyom ben

FORMÜL
1 ADET ELMAYI 4 E BÖL SAPI ÇÖPÜ ÇEKIRDEGIYLE
1 LIMON 4 E BÖL KABUKLU ELMADA AYNI
1 DAL KABUK TARÇIN
5 TANE KARanfıl
1 TATLI KASIGI TANE KARABIBER
3 LITRE SU
BUNU KAYNAT YEMEKLERDEN ÖNCE VE SONRA 1 BARDAK ıÇ B

BEN HAMILE OLMADIGIM BI ZAMANDA 5 KILO ZAYIFLAMISTIM BU ÇAYLA BASKA BIYERDEDE ANNE SÜTÜNÜ ARTTIRAN FORMÜL OLARAK DUYMUSTUM
DENE BAKALIM 1 AY :teytey::1hug::asigim:

Son düzenleme:
çok teşekkür ederim canım ama bi yeri anlamadım hem 1 tatlı kaşığı tane karabiber demişsin hemde 5 tane karabiber demişsin.toplamda her ikisinide mi koyuyoruz

umarım bende aynı verimi alırım hem süt olarak hemde kilo bakımından.çok sağolopuyorumnanaktan

(bu arada dün sana sütüm hiç akmıyo bile dedim, yattım bi kalktımki gece bebek uyanınca sütüm akmış üstüm ıslanmışyerimsenibenmevla acıdı bu duyguyuda tatmdı istedi sanırım:1rolleyes: )

kızlar kızzzllaarrrrr
anne sütüne en iyi gelen şey sudur
bol bol su için
tatlı sütü arttırır diyolar ama sütü arttıran şey tatlının üstüne içtiğimiz su
onun dışında vitamin ve vücut direncimizi düşürmemsi için düzenli beslenmemiz yeterli

süt arttırn besinler bence kişiden kişiye değişiyo bnm sütümü
ayçekirdeği arttırmıştı
bide humananın emzren anneler için olan çayı

bol sütlü günler

11 gunluk aneyim ]]benimde az gibi bebegim kola kahybediyo sanirim yetmiyo doktor arada mama tkaviyesi yap dedi am daha cok kucuk

çok teşekkür ederim canım ama bi yeri anlamadım hem 1 tatlı kaşığı tane karabiber demişsin hemde 5 tane karabiber demişsin.toplamda her ikisinide mi koyuyoruz

umarım bende aynı verimi alırım hem süt olarak hemde kilo bakımından.çok sağolopuyorumnanaktan

(bu arada dün sana sütüm hiç akmıyo bile dedim, yattım bi kalktımki gece bebek uyanınca sütüm akmış üstüm ıslanmışyerimsenibenmevla acıdı bu duyguyuda tatmdı istedi sanırım:1rolleyes: )

5 tane karanfıl yanlış yazmısım
yazık yınede akmasın sütlerın nıye yavrunun rızkı bosa gıtsınkı

Son düzenleme:
kızlar
her gün bir kase yoğurta dereotu doğrayıp yiyin
ayrıca her gün 3 ltsi su olmak üzre 4 lt sıvı tüketin
ısırgan otu çayı poşeti ile rezenenin poşetini sabah akşam aynı sıcak suya koyup için bi fincan
gün içinde çay ve kahve tüketmeyin onun yerine ıhlamur papatya rezene ısırgan tüketin
ayran ve kefir de süt artıyormuş
ayrıca sabah akşam bire fincan sıcak suya bir tatlı kaşığı ısırgan 1 tk rezene 1 tk ıhlamur 1 çay k. anason 1 çay k. tane kimyon koyup ağzı kapalı bekletin biraz sonra süzüp şeker ekleyip için
ben 7 aydır mama takviyesi yapmadım
sütüm yetiyor oğluma
bazen sütyenim ıslanıyor ama her gün ıpıslak da olmuyor
kilo alımı gayet iyi
üstelik düzenli olarak kilo da kaybediyorum yavaş yavaş bu çayın etkisi olabileceğini düşünüyorum
ayrıca gün içinde bir elma bir ayva yedim ilk 6 ay artık ek gıdaya geçtik çok da süte ihtiyacım yok diyorum ama ağırlıklı olarak emişiyoruz azcık bikaç kaşık çorba içiyor bi iki kaşık da kahvaltısından yiyor sonra paso emişiyoruz
huzurlu olun uykunuzu almaya çalışın ben hala gece 5-6 kez kalkıyorum ama 3 saat deliksiz uyyabilirsem sütüm cidden artıyor
size bol şans
moralinizi bozmayın en önemlisi moral

seker gıbısın sekercık tatlı tavsıyelerde bulunmussun dereutlı yogurt ögleye deneyım bakıyım yorumlarımı yazarım

süt arttırımı içim ayva reçelini tavsiye ederim benim ilk çocuğumda sütüm azdı 2.çocuğumda ayva reçelini yedim oldukça arttırdı. ahmet marankinin tavsiyesi zaten:)

Kızım 4 aylık olmak üzere allaha şükür hiç süt sıkıntım olmadı daha..
Ben öyle tatlılar hamur işleri falan da yemedim hiç...
Ama hergün 3-4 litre su, günde 2 bazen 3 bardak süt içiyorum..Bunun dışında ilk 10-15 gün ayva yemiştim, bir de rezene çayı içmiştim.. Şimdilerde ise su ve süte devam ediyorum ve kızım uyudukça ben de uyumaya çalışıyorum..
Ben rezene su ve süt ü bol bol tüketin derim.
Rezene çayını aktardan alıp bir fincan suya bir tatlı kaşığı koyup 3-5 dakika demleyip günde 4-5 fincan içmenizi tavsiye ederim.

hatta günde bir demet dereotunu tavsiye ediyorlar ben çok boş olduğu bi gün yemiştim dereotunu göğüslerim semsert olmuştu ve oğlum eme eme bitirememişti:) sonra da ölçülü yemeye başladım:) bir de bi karışımım vardı: biraz garip ama kısırı andırıyor... ince bulguru haşlıyordum içine dereotu yeşil soğan marul çörekotu bol elma sirkesi az zeytinyağı :) koyup öğlenleri yiyordum o da güzel bir şey hepsi süt arttırıcı gıdalar ve kilo da aldırmaz en azından. tatlı yemek kilo aldırmıyor hanımlr benm dr bozayı da önermişti

sade su için yeter diyenlere inandığım zamanlar sütüm çok azaldı
o yüzden sade su içmek en azından bende süt yapmadı
özellikle
tahin helvası yediğim zaman çok sütüm oldu
incir çok güzel süt yaptı hele incir reçeli
kahvaltımı şöyle güzel bol yaptığım günler (yumurta, çeşit çeşit peynir, nutella, reçeller vs.) sütüm daha çok olurdu
still-tee den öggggh gelmişti ama çok faydasını gördüm
Türkiye de yok ama stillsaft var almanyada o acaip süt yapiyor
bide aynı şekilde Karamalz var almanyada onu içtiğim zaman göğüslerim anında doluyordu
evet tabii bol bol suda içmeli ama hep yediklerimin üzerine içiyordum sempatiksalakcinni okadar tatlı şeyelr yiyince insanın içi yaniyor tabii
bide uyku çok iyi geliyor
eğer uzun uyduysam veya gündüz uyudusam o gün çok sütüm olurdu
bulgurun hiç bir faydasını görmedim
marul maydonoz gibi otlarında faydasını görmedim
kısacsı kilo yapan ney var ise bana çok güzel süt yaptı diyebilirim kaydirigubbakcemile3
tabii çok kilo aldım emzirme döneminde
ama özellikle ilk 10 ay sütümün maşallahı vardı göğüslerim akardı
şimdi kızım 13 aylık epey bi azaldı sütüm ve yaklaşık 3aydır diyete olduğumdan bu saydıklarımın çoğunu yiyemiyorum zaten

Son düzenleme:
hatta günde bir demet dereotunu tavsiye ediyorlar ben çok boş olduğu bi gün yemiştim dereotunu göğüslerim semsert olmuştu ve oğlum eme eme bitirememişti:) sonra da ölçülü yemeye başladım:) bir de bi karışımım vardı: biraz garip ama kısırı andırıyor... ince bulguru haşlıyordum içine dereotu yeşil soğan marul çörekotu bol elma sirkesi az zeytinyağı :) koyup öğlenleri yiyordum o da güzel bir şey hepsi süt arttırıcı gıdalar ve kilo da aldırmaz en azından. tatlı yemek kilo aldırmıyor hanımlr benm dr bozayı da önermişti

zaten uzmanlar her emzırmeden snr bır tutam dereoyu çıgneyın dıyor bende çıg çok severım dereotunu yogurtla hıç aklıma gelmedı benım süt problemım yok ben yenı annelere yardım amaçlı açtım konuyu bolsutlu gunler
delikafadulden:içelim:

Back