• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne yaptıysam yaranamıyorum...

Harpy

Today is a gift, thats why they call it PRESENT
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2009
6.924
13.305
448
42
çok daralmış durumdayım.. bebeğim 4 aylık ve 1 haftadır uyanık olduğu her an sızlanıyor uluyor çığlık atıyor ıhlıyor hiç ses çıkartmazsa tepiniyor.. başlarda yeterince ilgilenmediğimi düşündüm.. oynuyorum güldürüyorum konuşuyorum; o an gülüyor 1 sn sonra yine başlıyor. otururken kucağımda aynı ayaktayken2 dk sonra yine sıkılıyor.. ne yapsam mutlu edemiyorum.. sıkıntısı nedir anlamadım her geçen gün kötüleşiyor. bugün biyeri ağrıyor olabilir diye calpol verdim yine aynı diş jeli sürdüm su verdim.. 10 kere uyutmaya çalıştım gün boyu toplam yarım saat uyudu..
ayrıca son bir haftadır kaka miktarında da bir azalma var normalde 5 kere bol bol yapardı. 1 haftadır 3 kere 1 bol 2 azar azar yapıyor.. sütümün de maşallahı var bu hafta ama neden böyle oldu anlamadım. cumartesi doktora gitcez ama sizin bir fikriniz varsa lütfen paylaşın çok daraldım..

ya benım bebegım de 4 aylıkken buna benzer bı surec yasamıstı bebek depresyonu dıyorum ben ona, ben dıs mı cıkcak dıye bıle dusunmustum, oncelıkle gecıcı bı surectır bunu dusun rahatla cok takma kafana ara ara olcak boyle. ben o donemde kucagımda gezdırıp sarkı soyleyerek sakınlestırebılıyodum anca, ben gerılırsem daha beter kuduruyodu zor bı surec allah sabır versın ama gecıyo. sımdı 8 aylık oldu bazen yıne huysuzlasıyo bıkac gun ama 4 aylık halı gıbı dııl sımdı ıstedıgını anlatabılıyo bı sekılde ıletısımımız guclendı. yanı sen takma fazla bıkac gun en fazla bıkac hafta surer

benim kızım da çok mızırdanırdı onu nispeten oyalamanın bir yolu,çok tuhaf gelebilir size ama,ana kucağına oturtup saksının önüne koyuyordum:1:.büyük bir hayranlıkla koca yeşil yaprakları seyretmeye bayılırdı....20 dakika kadar oyalanıyordu,ben de o süre zarfında ultra bir hızla yemeği yapardım:1:.diğer ilgi çekici bulduğu şey ise cep telefonların müziği,ama standart olanlarda dururdu...cep telefonu yere koyun dıııııırt diye yerde titreşim halindeyken müziği çalsın.onun da bunu görebileceği bir yere koyun.bu enteresan keşif bana hemen hemen bi 15 dk. kazandırıyordu:52:.daha çok küçük ama ileride eline ilginç ama zararsız oyuncak olmayan objeler verebilirsiniz,neden bilmiyorum ama büyük bir dehşetle incelemeye bayılıyorlar...allah yardımcınız olsun.:90:

benim kızım da 4 aylıkken aynı anlattığın şeyleri yapıyordu. demekki 4. ayda böyle oluyormuş :44: aynı tonda uzun uzun çığlık atardı aaaaaa diye misal. :9: ayakları durmazdı tepinip dururdu. canım geçici bir dönem. dışarı çıkar biraz hava değişimi iyi gelir. belkide sıkılıyordur. :71:

benım oğlumda 4bucuk aylık ve bızde 2 gundur aynı seyleri yasıyoruz..ben dişten şüphenlenmiştim dr dısjelı kullanma dediği için ağrısı vb oluyor dıye dusunmustum ama merak ettım sımdı huzursuzluğun nedenını..yrnda devam ederse dru ararım belkı.. bıyeri ağrıyor gıbı değil daha cok ılgı ıstıyorda ondan yapıyormus gıbı.. bu arada dısjellerının hıcfaydası olmaz hatta diş gelısımını olumsuz etkıler erken curuğe neden olur kullanma dedi drmuz ve 4.aydan sonra kakası değişir daha az sıklıkta ve daha koyu yapar demişti bilgin olsun..

bu 4. ayda var demek bir şey...aklıma geldi şimdi,eşim çay kaşığınla tabak ve bardağına vurarak bateri ritmini tuttururdu,bu diğerleri kadar uzun sürmese de onu yaklaşık bir 10dakika oyalardı:9:.oooy oy,o zaman hiç geçmeyecekmiş gibi geliyordu,koca kız oldu şimdi okula başlayacak bu sene...oyalama methodları aklıma geldikçe yazarım daha...cidden zor bir dönem biraz sabredin sadece...

çok daralmış durumdayım.. bebeğim 4 aylık ve 1 haftadır uyanık olduğu her an sızlanıyor uluyor çığlık atıyor ıhlıyor hiç ses çıkartmazsa tepiniyor.. başlarda yeterince ilgilenmediğimi düşündüm.. oynuyorum güldürüyorum konuşuyorum; o an gülüyor 1 sn sonra yine başlıyor. otururken kucağımda aynı ayaktayken2 dk sonra yine sıkılıyor.. ne yapsam mutlu edemiyorum.. sıkıntısı nedir anlamadım her geçen gün kötüleşiyor. bugün biyeri ağrıyor olabilir diye calpol verdim yine aynı diş jeli sürdüm su verdim.. 10 kere uyutmaya çalıştım gün boyu toplam yarım saat uyudu..
ayrıca son bir haftadır kaka miktarında da bir azalma var normalde 5 kere bol bol yapardı. 1 haftadır 3 kere 1 bol 2 azar azar yapıyor.. sütümün de maşallahı var bu hafta ama neden böyle oldu anlamadım. cumartesi doktora gitcez ama sizin bir fikriniz varsa lütfen paylaşın çok daraldım..

canım benim oğlum da aynı şeyleri yapıyor,şu an şaşkınlık içersindeyim biz de 4 ay 5 günlüğüz.sürezkli mizmizlik yapıyor,oynatıyorum,güldürüyorum,hikaye anlatıyoruz ama boş.bir huzursuzluk gidiyor.aynen kaka miktarında da bir azalma var,günde 4-5kere yapardı 2 ye düştü, o da çok yogun ve az yapıyor,yaparken de zorlanıyor sanki.benim için en zoru da gece uykusuzluğu.1 haftadır 12-1 gibi zor uyutuyorum sabah en geç 4 te uyanıyor,ondan sonra 8e kadar felan uyumuyor,sürekli huzursuz,çıldırıyorum...bugün akşam en sonunda babasının kucağına verdim sinirle.özetle çıldırıyorummmmmmm

:3:arkadaşlar gerçekten içime su serptiniz o kadar rahatladım ki anlatamam ben sabahtan akşama kadar oynatırım onu yeterki geçici birşey olsun.. çok teşekkürler hepinize. iyiki kadınlar kulübü var yoksa biz ne yapardık..:kkk:

canım bebekler bazı haftalarda gelişim atakları geçirirlermiş ,geçenlerde kk da bir bayan konu açmıştı bununla ilgili ve bu dönemlerde çok huysuz olurlarmış...benim kızda aynen dediği haftada çok huysuzdu...bu haftalardan biride 15, haftaydı.araştır belki bulursun...ama geçici bir durum merak etme...

Back