• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Ne yaptıysam İSİLİK e çağre bulamadım YaRDıM!!!

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Hadise_5426

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2009
90
2
86
36
Sakarya
Selamlar herkese, 10 aylık dünya tatlısı bir kızım var alt dişimiz daha yeni patladı yalnız kızımda son 1 aydan beri isilik var sırtında,ön vücudunda,ellerinde,bacaklarında o kadar çok ki anlatamam size, kızım çok terliyor ve günde 1 kg ye yakın su içiyor. Hergün ılık banyo yaptırıyorum gün geliyor çok terlediği için bu banyo sayısı 3-4 ü buluyor bazen, evin içinde bir atlet bir kilotla geziyor başka hiçbirşey giydirmiyorum. DR sabun kullanma ve devamlı banyo yaptır dedi DR nin söylediğini yaptığım halde yine geçmiyor bu isilikler herhangi bir ilaçta yazmadı nedense? sürdüğüm pişik kreminden falanda sürüyorum hatta mantar kreminden falan ama yok FAYDA etmiyor. Burda 3 çocuk annesi bir abla var. Beyaz Sabunla yıka demişti beyaz sabunla da yıkadım yok geçmiyor. Birde Nette araştırırken şöyle bir kür buldum ama yapıp yapmamakta kararsızım Kürü aktarayım size:

''1 tane Limon suyunu sık 100 ml suyla karıştırıp cilde sür, kurumasını bekle daha sonra talk pudrası sür bu şekilde 1 saat bekle ardından bebeğin vücudunu sabunla ılık banyo yaptır'' diyor.

İyi de talk pudrasını dr ler önermiyor birde limon suyu bebeğin isiliklerini yakmaz mı?

Siz bebişlerinizde isilik olduğunda neler yapıyordunuz veya hangi kremleri ilaçları sürüyordunuz? Ben yaptıklarımı yazdım acaba nerde yanlış veya eksik bişey yapıyorum ki kızımın isiliği geçmiyor? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ediyorum...

Sağlıklı Günler Herkese... Minişlerimizle Beraber :):nazar:

isilik olduktan sonra yapacak pek birşey yok. geçen ay oğlum silik oldu.Banyo yaptırıyorsun, tamam.Birhaftada geçti bizimki. Gül ürünleri satan dükkandan hakiki gül suyu alacaksın.banyodan sonra sür.kuruyunca pudra. dk tavsiye etmiyor,ciğerine kaçar,diye.Birde kız çocuğu için o bölgeye zarar vermeden süreceksin. Uzaktan eline döküp öyle süreceksin vücuduna. terlemeden dolayı isilik oluyor. sakın çocuğun çıplak kalmasın tamamen. Giysi onun terini çekiyor.Klima kullanmak onu terletmez ama çocuk olan evde klima başa bela.Onun için diğerlerini yap, tavsiye ederim.

isilik olduktan sonra yapacak pek birşey yok. geçen ay oğlum silik oldu.Banyo yaptırıyorsun, tamam.Birhaftada geçti bizimki. Gül ürünleri satan dükkandan hakiki gül suyu alacaksın.banyodan sonra sür.kuruyunca pudra. dk tavsiye etmiyor,ciğerine kaçar,diye.Birde kız çocuğu için o bölgeye zarar vermeden süreceksin. Uzaktan eline döküp öyle süreceksin vücuduna. terlemeden dolayı isilik oluyor. sakın çocuğun çıplak kalmasın tamamen. Giysi onun terini çekiyor.Klima kullanmak onu terletmez ama çocuk olan evde klima başa bela.Onun için diğerlerini yap, tavsiye ederim.

doktorumuz bize fito krem verdi sabah ve akşam sürün dedi 3 günde tamamen geçti çok şükür şimdi yok aslında en iyi çözüm deniz suyu bu arada

her gun yıkayın
bız beyaz sabunla yıkıyoruz o gecırdı ısılıklerını
bıde cok sıcak tutmayın bebegı arada cın sıcaktanda oluyor
pudrada ıyı gelıyor ama kalıtelı bı pudra olsun
gecmıs olsun:ecrin_bebek:

Selamlar herkese, 10 aylık dünya tatlısı bir kızım var alt dişimiz daha yeni patladı yalnız kızımda son 1 aydan beri isilik var sırtında,ön vücudunda,ellerinde,bacaklarında o kadar çok ki anlatamam size, kızım çok terliyor ve günde 1 kg ye yakın su içiyor. Hergün ılık banyo yaptırıyorum gün geliyor çok terlediği için bu banyo sayısı 3-4 ü buluyor bazen, evin içinde bir atlet bir kilotla geziyor başka hiçbirşey giydirmiyorum. DR sabun kullanma ve devamlı banyo yaptır dedi DR nin söylediğini yaptığım halde yine geçmiyor bu isilikler herhangi bir ilaçta yazmadı nedense? sürdüğüm pişik kreminden falanda sürüyorum hatta mantar kreminden falan ama yok FAYDA etmiyor. Burda 3 çocuk annesi bir abla var. Beyaz Sabunla yıka demişti beyaz sabunla da yıkadım yok geçmiyor. Birde Nette araştırırken şöyle bir kür buldum ama yapıp yapmamakta kararsızım Kürü aktarayım size:

''1 tane Limon suyunu sık 100 ml suyla karıştırıp cilde sür, kurumasını bekle daha sonra talk pudrası sür bu şekilde 1 saat bekle ardından bebeğin vücudunu sabunla ılık banyo yaptır'' diyor.

İyi de talk pudrasını dr ler önermiyor birde limon suyu bebeğin isiliklerini yakmaz mı?

Siz bebişlerinizde isilik olduğunda neler yapıyordunuz veya hangi kremleri ilaçları sürüyordunuz? Ben yaptıklarımı yazdım acaba nerde yanlış veya eksik bişey yapıyorum ki kızımın isiliği geçmiyor? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ediyorum...

Sağlıklı Günler Herkese... Minişlerimizle Beraber :):nazar:

canım benim oğlumun sadece boyun bölgesinde oldu bu yaz.ama arkadaşımın kızının çok kötüydü kırmızı kırmızı saçının diplerine kadar vardı.denize soktular bebeğini yarı yarıya geçti.rengi falan soldu 1 kere götürmelerine rağmen.deniz suyunu dene bence...

benim kızımında tüm vücudunda hatta saç diplerine kadar isilik var. sanırım sıcak ve nem bu isiliği artırıyor. çok terlediği için ben kızımı klimalı yerde tutuyorum gece bile aman terlemesin diye klimayla yatıyoruz valla. bu sıcaklarda ben başka çözüm bulamadım ya.

benim oğlumunda boynu kolları kıpkırmızı oldu yavrum deniz suyu gerçekten işe yaradı ama hergün deniz bulamıyoruz tabi. Ben aventin magic kremini kullanıyorum tek işe yarayan o oldu birde klima tabi..

isilik biizmde basımızda bela...
klima acıyorum hasta oluyor
acmıyorum isilik oluyor...ortası yok
travazol kullandım cok iyi geldi...

hergün ılık banyo
sabun kesinlikle kullanma , vücudunu da şampuanla yıka - sebclair kullanıyoruz biz
doktor reçetesiyle bize verilen 3 krem var sabah öğlen akşam olmak üzere kullanıyoruz..

1- hipokort %0,5 sabah- akşam
2 -backtroban 15 gr sabah - öğlen - akşam
3 - ketoral sabah - öğlen - akşam

ne yaptıysam isiliği geçirmemiştim bende , kızımın cildi atopik olunca da hemen tepki veriyor sıcağa , soğuğa , pişiğe maalesef :(
isilikten kıpkırmızı olmuştu ve yayılmıştı isilik ufacık bir yerden kocaman alana
1 hafta kullandık kremleri çok şükür ki geçti.

Benim kızımında bu sıcaklarda neredeyse bütün vücudu isilik olmuştu hiç bir şey iyi gelmedi taki eczacıya danışana kadar bana sıvı pudra tavsiye etti hemen kullandım hemde güvenerek çünkü sıvı pudra içinde hiç kimyasal yok, olan isilikleri kurudu birdaha da olmadı ben düzenli olarak kullanıyorum isilk olan yerler iyleşse de tekrar olmasın diye sürüyorum hatta poposuna da sürüyordum artık bezden kurtulduğumuz için haliyle poposunda artık olmuyor ben herkese tavsiye ederim losyonun adı OKSİTİN losyon yalnız kremi iyi gelmiyor illa losyonu olacak netten bakabilirsiniz

merhabalar isilik zor gercekten hatta kızımla beraber cıkardık bır batıyor bır kasınıyor kı bebekler ne yapsın.. kremlerden bende kullandım gunde 3-4 sefer yıkıyordum kızımı ,kızım henuz 4 aylık oldugu ıcın pudrayı cildtekı gozenekler kapanıyor dıye kullanmadım baktımkı gecmıyor hepten kotu oluyr acılı bır hale geldı pudra yı kullandıktan sonra kurutmaya basladı bırtek pudrayla gecırdım...

arkadaşlar bide bebe yağını deneyin ben kızımı sürekli yağlıyorum isilik olmuyo olsa bile sürdükten sonra geçiyo.terin tenle temasını kesiyormuş.bideneyin derim bende işe yarıyo.herkese geçmişler olsnn..

isilik için en güzeli deniz canımm..hemen geçirir..
ama deniz yok diyosanız..tuzlu suyla banyo ettiriniz..hemen sönüyoo..

Back