• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Ne yaptıysam çözüm olmadı :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ELZBDE

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2012
265
4
46
38
İçel Mersin
arkadaşlar merhaba;
benim kızım 2 ay 10 günlük.bir haftadır kakasını yapamıyor.gitmediğim doktor kalmadı.uygulamadığımız metodta kalmadı.her türlü bitki çayı fitil zeytinyağı masaj hepsini denedim ama kızım hala kaka yapamıyor gece gündüz çatlayacak gibi ağlıyor :( en son gittiğim doktor anne sütünden dolayı hazımsızlk yaşıyor ek gıdalara başlandığında düzene girer dedi.biz aylarca bunu mu yaşayacaz? başka b yolu yok mudur? bilen varsa yardımcı olabilir mi lütfen.yavrumun hergün kıvranışı beni çok üzüyor :(

benim oğlumda 2 aylıkken öyle bir dönem geçirdi, aynı şekilde ablamın kızıda bir kaç ay önce (oda 2.5 aylıktı)
sanırım bu dönemsel birşey. O sıralarda eşim annem yanımda kimse yoktu. Çocuk kaka yapamıyordu bir türlü. Dr a gittik, serm gibi birşey soktu arkadan, tıkanıklık yok dedi. Film çektiler kaka gözükmüyor demişti. o zaman el kadar bebeğe film çektiği için çok kızmıştım dr a, oda ayrı bir konu. Neyse, bir ilaç yazdı ama sonradan söyledi ki, günde 7 kere ile 7 günde bir kaka yapması normal dedi. O gün 5 gün olmuştu. Bende ilacı vermedim, fitilde vermemiştim. ama hergün zeytinyağı ile uyarıp karnına masajlar yapıyordum, ılık suda poposunu bekletyrdum. 8.gün sabahı kendiliğindenyaptı.
Ablamın kızı ise, 2 günde bir sürekli fitille yapıyordu oda çok strs olmuştu bu yüzden ama aynı şeklde onunda 10 gün kadar sürdü sonra kendiliğinden düzeldi.

Herbebekte aynı olmasada genelde belli dönemlerde benzerr sorunlar yaşıyorlar. 2. ayda bir kabızlık sorunu oluyor,3 ayda da emmeui bırakma çabası, 10 gün kadar süren huysuzluk ağlama çığlık hırçınlıkları oluyor. Dr 3. ayın bebeklerde dönüm noktası old söylemişti. Çoğu şeyi reddediyor ve düzenini bozup değiştruor. Uyku düzenimiz altüst olmuştu 3.aydan sonra geceleri 18kere falan kalkıyordum. hala arada yapıyor. Ve ben çalışıyorum...

Yeterki sağlıklı olsunlar, sizin sorununuz da geçer. Birinin nasihat vermesi kolay hatta sinir bozucu olabiliyor, çok iyi bilirim ama sadece sabırlı olun ve stres yapmayın daha da çıldırıyorlar yoksa.

cnm benimde 4 aylık bi bebeğim var ve 2.aydan itibaren bende bu sorunu yaşadım dediğin gibi denemediğim şey kalmadı birtürlü yapamıuodu.kayınvalidem ise sürekli sabun atarsam iyi geleceğini sölüyodu bu benim 3.oğlum ve diğer ikisindede kabızlık problemi çok yaşadım ozamanda sabun önerisi vardı hiç yapmadım zara verebileceğinden çekindim ama bu bebişimde artık çare bulamıyınca en son kabul ettim.çok ufak bebişimin tırnağı kadar bi sabunu zeytinyağına buladıktan snr poposundan içeri attım ve sabunu içeri sokmamla kakasını yapması bir oldu hemde ne doldurmuştu bezini baya rahatladı yani.inanamadım hatta çünkü doktor fitil falanda vermişti hiç fayda etmemişti.ondan snrda her kabız olduğunda sabun attım bi bir ay falan böle devam etti hatta doktora söledim kullanma dedi ama ona rağmen uyguladım şimdi kendiğinden yapıyo kakasını bende bu sıkıntılı dönemi bölelikle atlatmış oldum.darısı senin başına.çok geçmiş olsun....

cevaplarınız için teşekkür ederim ama merak ettiğim birşey daha var ben fitille veya sabunla kakasını yaptırırsam onlara alışmaz mı? yani kakasını yapmak için hep dış müdahale mi yapmam gerekecek yoksa böyle fitille yaptıra yaptıra kendiliğinden mi düzelecek.günler geçti hala bişey yok :(

yazık bebişlere ya içim sızladı yavrulara.bizim bebişe pamuklu çubuğu zeytinyağına batırıp poposunun içine doğru biraz sokmuştuk işe yaramıştı ama dikkat etmek gerek.bir de hemşire arkadaşım poposuna şırıngayla pekmez sıkmış işe yarıyor demişti ne alaka bilmiyorum.Allah şifa versin miniklerinize

Rahat bırakın bebıslerın poposunu sadece anne sutu alan bebeklerın 10 gune kadar kaka yapmaması normal benım bebegım 4 aylık olana kadar 3 gunde bır kaka yapardı hatta bıkere 8 gunu gorduk.ha cok rahatsızsa bebe yagıyla yada zeytın yagıyla cevresıne masaj yapın bırde netten I love you bebek masajı dıye arastırın o masajda ıyı gelır.sonra dızlerını karnına dogru bastırıp aynı anda ayaklarının tam ortasına bas parmaklarınızla daıresel hareketler yapın buda ıse yarıyor bırde bız zıncoyu duzenlı ıcmeye basladıgımızdada baya rahatlamıstık.allah kolaylık versın hepınıze.

benim bebeğimde 1 aylık oldu normalde hergün 5-6 defa yapan çocuk dün hiç yapmadı kıvranıp durdu bende kimyon çayını emzirmeden önce verdim emdikten sonra altını doldurmuştu.

Anne sütüyle beslenen, yeni dogan bebekler neden kabiz oluyor biliyor musunuz ?
Bende bilmiyordum yeni ögrendim. :)
Doymuyorlarda ondan! Evet. Bizdoyuyor zann ediyoruz. Megerse sütümüz yetmiyormus.
Lutfen hanimlar, çocuklarin poposuna bisey sokmayin, enfeksiyon kapma riski yüksek! Bizimkindede ayni sorun var, yaklasik 1 haftaliginnan kabz oluyordu. Problemi her iki memeyi emdikten sonra 30 ml. Ek gida vermekle çözdük. :) ertesi gün kendiliginden çikti. Bu kadar

cnm benm kızım tek anne sütüyle beslenmiyor mama da veriyorum.o yüzden doymaması gibi bişey söz konusu değil.neredeyse 20 güne yaklaştık hala yapamıyor kendi kendine.doktorlardan da nefret ettim iyice.brisi makatını genişlet vazelinle diyor bir dieri asla yapma öyle bişey dio.kimi zeytinyağ ver dio kimisi de bebekler hazmedemz zeytnyağnı vermiceksn dior.oooffffffff bunaldım artık :(:ssz:

benimde bebeğimde de aynı problem var.poposunu dijital dereceler varya hani onun ucuna streç filmi sarıp zeytinyagına batırıyorum ve çok hafif ucundan soktummu zaten kakası ucunda oluyor yapıyor hemen.tavsiye ederim fitilden daha iyi bize doktorumuz önerdi..3 günü geçmicek kaka.burda annesütü alan bebebklerde normal diyorlar.kuzenim amerikada oturuyor bebeği var kabız.artık 10 gün olunca gitmiş doktora ve doktorun ağzı açık kalmış 10 günü duyunca..bir gün bile beklememeli kaka içinde demiş.siz 10 günden bahsediyosunuz yazık bu bebeğe Türkiyede doktorlar buna nasıl izin veriyor demiş..

ben 3 günü geçtimi bu yöntemi uyguluyorum zaten arada kendide yapmaya başladı.doktor düzelicek dedi...bekliyrouz..

Back